To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - [szydełko] Sznurki Ani

we_st - Pią 13 Mar, 2020 16:41

Co znaczy się kręcą. Rób powoli i dokładnie. Zwracaj uwagę na to, jak się układają na drutach. One nie mają prawa się kręcić. To ty je przez nieuwagę je przekręcasz
siebusania - Pią 13 Mar, 2020 20:16

we_st, dokładnie tak było źle wbijałam drut. Marysieńka mi pomogła jest nadzieja że wreszcie uda się coś zrobic

[ Dodano: Sob 14 Mar, 2020 12:06 ]
Karalepka 10 tydzień wyzwania

nula - Sob 14 Mar, 2020 18:49

kalarepka boooskaaaaa !!!! cool
marysia54 - Pon 16 Mar, 2020 15:20

Kalarepka rewelacja cool brawo
siebusania - Wto 17 Mar, 2020 22:03

nula, marysia54, dziękuje. Teraz czeka por w kolejce. Ale najpierw sweterek. Córcia jak tylko jej mierze pyta czy już gotowy i pospiesza bo piękny i ona go już chce mieć Smile A tu czas na robótki się skurczył, dodatkowy etat nauczycielki mi przybył, na szczęście klasa 1 i 6 więc jeszcze ogarniam. Nawet rozbudowywalismy z synem zadanie z matematyki robiąc dodatkowe obiczenia. Aż mi się przypomniały czasy mojej nauki,a matematykę lubiłam bardzo. Nawet na szydełku podchodzę liczbowo. Smile
mięta - Pią 20 Mar, 2020 14:11

siebusania napisał/a:
nula, marysia54, dziękuje. Teraz czeka por w kolejce. Ale najpierw sweterek. Córcia jak tylko jej mierze pyta czy już gotowy i pospiesza bo piękny i ona go już chce mieć Smile A tu czas na robótki się skurczył, dodatkowy etat nauczycielki mi przybył, na szczęście klasa 1 i 6 więc jeszcze ogarniam. Nawet rozbudowywalismy z synem zadanie z matematyki robiąc dodatkowe obiczenia. Aż mi się przypomniały czasy mojej nauki,a matematykę lubiłam bardzo. Nawet na szydełku podchodzę liczbowo. Smile

Warzywka podziwiam na bieżąco n Fb Smile
U mnie na tapecie klasa 7 . Córki nauczyciele zamierzają prowadzić lekcje on line przez Teams na Office, wczoraj siedzieliśmy nad tym wieczorem...i jak na złość jej laptop odmówił posłuszeństwa wściekły i musiałam wszystko od nowa robić na swoim do północy mi zeszło...

siebusania - Sob 21 Mar, 2020 12:45

mięta, my musimy ogarnąć classroom i quizlet. Wczesne macierzyństwo ma teraz jakieś plusy. Sporo ze szkoły pamiętam i w miarę sprawnie władam programami.
Pora zrobiłam wczoraj, znów w ostatnim dniu. Najgorszym tydzień nauczania ogarnięty więc myślę że po niedzieli będę mieć troszkę więcej luzu, dzieci się wciagną w on-line nauczanie .

marysia54 - Sob 21 Mar, 2020 17:20

siebusania
Rewelacyjny por wesoło mi cool

siebusania - Sob 21 Mar, 2020 18:00

marysia54, dziękuje
nula - Nie 22 Mar, 2020 07:44

o, jaki apetyczny wesoło mi
co będzie następne ?

Haniaga - Nie 22 Mar, 2020 08:12

A na warzywniaku wybór coraz bogatszy.
Por niesamowity. brawo

siebusania - Nie 22 Mar, 2020 08:14

nula, dziękuję. Papryczka jest następna, obiecałam sobie że zrobię ją zaraz po niedzieli, bo już mnie męczy to robienie w ostatnim dniu na szybkiego. Ale czy się uda nie wiem, zależy na ile zdalne nauczanie poniesie wyobraźnia, bo nie ukrywam u nas ruszyło to w środę i sporo było zadań. Mamo wytłumacz, mamo sprawdź, mamo uruchom itp... Dobrze chociaż że są głodni wiedzy Smile to mi warzywek nie ruszają hehe
A jeszcze muszę sweterek na drutach skończyć.

[ Dodano: Nie 22 Mar, 2020 08:16 ]
Haniaga, dziękuję to ja i tak robię w okrojonej wersji. Tylko podstawowe wzory A są jeszcze gratisy dla chętnych i mających czas, ja niestety należę do grupy niedoczasowych. Więc narazie dopuściła może kiedyś nadgonie

Aniela41 - Wto 24 Mar, 2020 17:48

super warzywniak cool
siebusania - Śro 25 Mar, 2020 15:21

Aniela41, dziękuje, dziś pracuje nad sweterkiem, może dziś uda się skończyć, został cały jeden rękaw i w drugim ściągacz,
kabyr - Czw 26 Mar, 2020 09:36

Aniu w Tobie nie spożyte siły piękne dziergadełka wykonujesz
siebusania - Czw 26 Mar, 2020 17:23

kabyr, tu się mylisz, dziś zrobiłam tylko kilka rzędów i jestem wypompowana, inne obowiązki zajęły bardzo dużo czasu, dużo osób mówi że w obecnej sytuacji maja dużo czasu na robótki , a ja na nic nie mam czasu, nie narzekam na nudę i nawet nie wiem kiedy dzień mi przelatuje, normalnie ktoś mojemu zegarowi włączył turbo i godziny jak minuty uciekają. Może jutro uda mi się skończyć sweterek, przynajmniej chciałabym
mięta - Czw 26 Mar, 2020 20:04

siebusania napisał/a:
mięta, my musimy ogarnąć classroom i quizlet. Wczesne macierzyństwo ma teraz jakieś plusy. Sporo ze szkoły pamiętam i w miarę sprawnie władam programami.
Pora zrobiłam wczoraj, znów w ostatnim dniu. Najgorszym tydzień nauczania ogarnięty więc myślę że po niedzieli będę mieć troszkę więcej luzu, dzieci się wciagną w on-line nauczanie .

[url=https://images92.fotosik.pl/335/527ee7554df64b41med.jpg]Obrazek[/URL]

Świetny ten por Smile
Co do programów przy uczeniu się dzieci on line, to chyba dyrekcja szkoły decyduje, albo władze danego miasta, dlatego są tak różne . U nas dziś jeszcze doszedl Zoom

siebusania - Czw 26 Mar, 2020 23:34

mięta, to od szkoły zależy, a nawet powiem,że od klasy. Córcia ma e-mail od Pani z zadaniami i rozmowy telefoniczne, A syn już wiecej nauki to musi być inna droga nauczania, ale i tak muszę mu pomagać ogarniać programy, bo nauka owszem samodzielnie. Ale coś trzeba przesłać, coś zapisać, coś ściągnąć i i tak musimy wspólnie siedzieć. Dobrze,że chociaż w takim odstępie wiekowym ich mam i da się pogodzić zajęcia na komputerze.
Miała być wcześniej papryka i co znów została mi na piątek.
Dla mnie wiele zmian nie ma z zaistniała sytuacją i tak siedziałam w domu, tyle że teraz obowiązek nauczania i musimy się wciągnąć co prawda kosztem robótek, ale cóż edukacja pierwszeństwo ma.

Elżbieta P. - Pią 27 Mar, 2020 10:18

Warzywka jak "żywe" wesoło mi
siebusania - Pią 27 Mar, 2020 15:05

Elżbieta P., dziękuje

[ Dodano: Sob 28 Mar, 2020 08:44 ]
znów na ostatnią chwilę, ale udało się ogarnąć. Jest moja papryczka

skohen - Sob 28 Mar, 2020 20:05

Świetna, a jakiej wielkości są Twoje warzywka? Tak pytam, na przyszłość.
siebusania - Sob 28 Mar, 2020 21:23

skohen, bardzo różnie zaleŻy jakiej włóczki użyje. raz mniejsze raz większe. Tak na sZydełko 1'9 do 2'5. Robię z tego co mam akurat pod ręką. Ale myślę że najlepiej robiło by się z jednakowej włóczki wtedy by były proporcjonalne. A u mnie nie są, przez to ze różną grubosc wloczki mam.
nula - Nie 29 Mar, 2020 08:18

papryczka jak żywa, tzn., tego ..... jak prawdziwa wesoło mi
super jest cool

skohen - Nie 29 Mar, 2020 13:36

Siebusania, to, ze wielkość zależy od grubości włóczki, to ja wiem. Chciałabym tak orientacyjnie wiedzieć, czy są zbliżone do naturalnej wielkości danego warzywa, czy mniejsze? Myślę, że mniejsze i to sporo, ale nigdy nie robiłam, stąd moje pytanie.
siebusania - Nie 29 Mar, 2020 17:02

nula, dziekujeskohen, hmm naprawę różne mam. Np cytryna ma zbliżony rozmiar do cytryny średniej wielkości, jabłko też jest jak normalne. Por kukurydza natomiast wyszły mniejsze. Czosnek wyszła mi spora główka, niczym hiszpan.