Galerie prac użytkowników forum - [szydełko] Sznurki Ani
we_st - Pią 13 Mar, 2020 16:41
Co znaczy się kręcą. Rób powoli i dokładnie. Zwracaj uwagę na to, jak się układają na drutach. One nie mają prawa się kręcić. To ty je przez nieuwagę je przekręcasz
siebusania - Pią 13 Mar, 2020 20:16
we_st, dokładnie tak było źle wbijałam drut. Marysieńka mi pomogła jest nadzieja że wreszcie uda się coś zrobic
[ Dodano: Sob 14 Mar, 2020 12:06 ]
Karalepka 10 tydzień wyzwania
nula - Sob 14 Mar, 2020 18:49
kalarepka boooskaaaaa !!!!
marysia54 - Pon 16 Mar, 2020 15:20
Kalarepka rewelacja
siebusania - Wto 17 Mar, 2020 22:03
nula, marysia54, dziękuje. Teraz czeka por w kolejce. Ale najpierw sweterek. Córcia jak tylko jej mierze pyta czy już gotowy i pospiesza bo piękny i ona go już chce mieć A tu czas na robótki się skurczył, dodatkowy etat nauczycielki mi przybył, na szczęście klasa 1 i 6 więc jeszcze ogarniam. Nawet rozbudowywalismy z synem zadanie z matematyki robiąc dodatkowe obiczenia. Aż mi się przypomniały czasy mojej nauki,a matematykę lubiłam bardzo. Nawet na szydełku podchodzę liczbowo.
mięta - Pią 20 Mar, 2020 14:11
| siebusania napisał/a: | nula, marysia54, dziękuje. Teraz czeka por w kolejce. Ale najpierw sweterek. Córcia jak tylko jej mierze pyta czy już gotowy i pospiesza bo piękny i ona go już chce mieć A tu czas na robótki się skurczył, dodatkowy etat nauczycielki mi przybył, na szczęście klasa 1 i 6 więc jeszcze ogarniam. Nawet rozbudowywalismy z synem zadanie z matematyki robiąc dodatkowe obiczenia. Aż mi się przypomniały czasy mojej nauki,a matematykę lubiłam bardzo. Nawet na szydełku podchodzę liczbowo.  |
Warzywka podziwiam na bieżąco n Fb
U mnie na tapecie klasa 7 . Córki nauczyciele zamierzają prowadzić lekcje on line przez Teams na Office, wczoraj siedzieliśmy nad tym wieczorem...i jak na złość jej laptop odmówił posłuszeństwa i musiałam wszystko od nowa robić na swoim do północy mi zeszło...
siebusania - Sob 21 Mar, 2020 12:45
mięta, my musimy ogarnąć classroom i quizlet. Wczesne macierzyństwo ma teraz jakieś plusy. Sporo ze szkoły pamiętam i w miarę sprawnie władam programami.
Pora zrobiłam wczoraj, znów w ostatnim dniu. Najgorszym tydzień nauczania ogarnięty więc myślę że po niedzieli będę mieć troszkę więcej luzu, dzieci się wciagną w on-line nauczanie .
marysia54 - Sob 21 Mar, 2020 17:20
siebusania
Rewelacyjny por
siebusania - Sob 21 Mar, 2020 18:00
marysia54, dziękuje
nula - Nie 22 Mar, 2020 07:44
o, jaki apetyczny
co będzie następne ?
Haniaga - Nie 22 Mar, 2020 08:12
A na warzywniaku wybór coraz bogatszy.
Por niesamowity.
siebusania - Nie 22 Mar, 2020 08:14
nula, dziękuję. Papryczka jest następna, obiecałam sobie że zrobię ją zaraz po niedzieli, bo już mnie męczy to robienie w ostatnim dniu na szybkiego. Ale czy się uda nie wiem, zależy na ile zdalne nauczanie poniesie wyobraźnia, bo nie ukrywam u nas ruszyło to w środę i sporo było zadań. Mamo wytłumacz, mamo sprawdź, mamo uruchom itp... Dobrze chociaż że są głodni wiedzy to mi warzywek nie ruszają hehe
A jeszcze muszę sweterek na drutach skończyć.
[ Dodano: Nie 22 Mar, 2020 08:16 ]
Haniaga, dziękuję to ja i tak robię w okrojonej wersji. Tylko podstawowe wzory A są jeszcze gratisy dla chętnych i mających czas, ja niestety należę do grupy niedoczasowych. Więc narazie dopuściła może kiedyś nadgonie
Aniela41 - Wto 24 Mar, 2020 17:48
super warzywniak
siebusania - Śro 25 Mar, 2020 15:21
Aniela41, dziękuje, dziś pracuje nad sweterkiem, może dziś uda się skończyć, został cały jeden rękaw i w drugim ściągacz,
kabyr - Czw 26 Mar, 2020 09:36
Aniu w Tobie nie spożyte siły piękne dziergadełka wykonujesz
siebusania - Czw 26 Mar, 2020 17:23
kabyr, tu się mylisz, dziś zrobiłam tylko kilka rzędów i jestem wypompowana, inne obowiązki zajęły bardzo dużo czasu, dużo osób mówi że w obecnej sytuacji maja dużo czasu na robótki , a ja na nic nie mam czasu, nie narzekam na nudę i nawet nie wiem kiedy dzień mi przelatuje, normalnie ktoś mojemu zegarowi włączył turbo i godziny jak minuty uciekają. Może jutro uda mi się skończyć sweterek, przynajmniej chciałabym
mięta - Czw 26 Mar, 2020 20:04
| siebusania napisał/a: | mięta, my musimy ogarnąć classroom i quizlet. Wczesne macierzyństwo ma teraz jakieś plusy. Sporo ze szkoły pamiętam i w miarę sprawnie władam programami.
Pora zrobiłam wczoraj, znów w ostatnim dniu. Najgorszym tydzień nauczania ogarnięty więc myślę że po niedzieli będę mieć troszkę więcej luzu, dzieci się wciagną w on-line nauczanie .
[url=https://images92.fotosik.pl/335/527ee7554df64b41med.jpg]Obrazek[/URL] |
Świetny ten por
Co do programów przy uczeniu się dzieci on line, to chyba dyrekcja szkoły decyduje, albo władze danego miasta, dlatego są tak różne . U nas dziś jeszcze doszedl Zoom
siebusania - Czw 26 Mar, 2020 23:34
mięta, to od szkoły zależy, a nawet powiem,że od klasy. Córcia ma e-mail od Pani z zadaniami i rozmowy telefoniczne, A syn już wiecej nauki to musi być inna droga nauczania, ale i tak muszę mu pomagać ogarniać programy, bo nauka owszem samodzielnie. Ale coś trzeba przesłać, coś zapisać, coś ściągnąć i i tak musimy wspólnie siedzieć. Dobrze,że chociaż w takim odstępie wiekowym ich mam i da się pogodzić zajęcia na komputerze.
Miała być wcześniej papryka i co znów została mi na piątek.
Dla mnie wiele zmian nie ma z zaistniała sytuacją i tak siedziałam w domu, tyle że teraz obowiązek nauczania i musimy się wciągnąć co prawda kosztem robótek, ale cóż edukacja pierwszeństwo ma.
Elżbieta P. - Pią 27 Mar, 2020 10:18
Warzywka jak "żywe"
siebusania - Pią 27 Mar, 2020 15:05
Elżbieta P., dziękuje
[ Dodano: Sob 28 Mar, 2020 08:44 ]
znów na ostatnią chwilę, ale udało się ogarnąć. Jest moja papryczka
skohen - Sob 28 Mar, 2020 20:05
Świetna, a jakiej wielkości są Twoje warzywka? Tak pytam, na przyszłość.
siebusania - Sob 28 Mar, 2020 21:23
skohen, bardzo różnie zaleŻy jakiej włóczki użyje. raz mniejsze raz większe. Tak na sZydełko 1'9 do 2'5. Robię z tego co mam akurat pod ręką. Ale myślę że najlepiej robiło by się z jednakowej włóczki wtedy by były proporcjonalne. A u mnie nie są, przez to ze różną grubosc wloczki mam.
nula - Nie 29 Mar, 2020 08:18
papryczka jak żywa, tzn., tego ..... jak prawdziwa
super jest
skohen - Nie 29 Mar, 2020 13:36
Siebusania, to, ze wielkość zależy od grubości włóczki, to ja wiem. Chciałabym tak orientacyjnie wiedzieć, czy są zbliżone do naturalnej wielkości danego warzywa, czy mniejsze? Myślę, że mniejsze i to sporo, ale nigdy nie robiłam, stąd moje pytanie.
siebusania - Nie 29 Mar, 2020 17:02
nula, dziekujeskohen, hmm naprawę różne mam. Np cytryna ma zbliżony rozmiar do cytryny średniej wielkości, jabłko też jest jak normalne. Por kukurydza natomiast wyszły mniejsze. Czosnek wyszła mi spora główka, niczym hiszpan.
|
|
|