To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - [szydełko] Sznurki Ani

skohen - Pon 03 Lut, 2020 00:11

Kolejna piękna chusta. Masz niesamowite tempo pracy. Podziwiam i gratuluję!
Pozdrawiam

MagdaSL - Pon 03 Lut, 2020 09:59

Piękna chusta, a warzywa ekstra, aż chce się schrupać. brawo brawo
Elżbieta P. - Czw 06 Lut, 2020 22:10

Bardzo ładna chusta i warzywka super brawo
siebusania - Sob 15 Lut, 2020 22:15

skohen, MagdaSL, Elżbieta P., dziękuję
Nowe warzywka

skohen - Nie 16 Lut, 2020 00:10

Kolejne smakowitości! Kukurydza - jaki to wzorek? Pozdrawiam
katasza - Nie 16 Lut, 2020 10:35

Jakie fajnie Smile robiłam kiedyś warzywniaku. W tym fb nie uczestniczę, ale wzory zbieram !

Witam Was dziewczyny, jest już nas trzy aktywnych na forum hopla

siebusania - Pon 17 Lut, 2020 09:48

skohen, dziękuję. Udostępnić wzoru nie mogę ale jakbyś chciała robić to podpowiem
katasza, dziękuję. Nie 3 A więcej, widać to u mnie kto zagląda. Rozpuszczamy to forum od nowa. Chciałam dać post na maranciakowym fb. Co by przypomnieć że tu dalej jesteśmy ale pokazywalo błąd w dodawaniu postu

marysia54 - Pon 17 Lut, 2020 12:22

Cudna chusta dla córeczki i jak zawsze rewelacyjne warzywka
brawo uklon cool

skohen - Pon 17 Lut, 2020 14:40

Siebusania, chodziło mi o to czy to wzór pęczków, czy kukurydzy, a może jakiś inny. Nie chodzi mi o cały schemat warzywka, ale wzór - nie powiem, wygląda świetnie! Pozdrawiam
siebusania - Pon 17 Lut, 2020 15:19

skohen, to są tak zwane buble. czyli pęczki w 1 oczkou poprzedniego rzędu. w kukurydzy są z 2 słupków i z 3
skohen - Pon 17 Lut, 2020 18:43

Dziękuję
kabyr - Śro 19 Lut, 2020 09:26

Obserwuję cię od samego początku i jestem pełna uznania dla Twoich robótek.
Miło, że tak młoda dziewczyna zaangażowana jest w tworzeniu rękodzieła.

siebusania - Śro 19 Lut, 2020 22:54

kabyr, dziękuję. Choć powiem szczerze że teraz ostatnio robię mniej niż jak zaczynałam przygodę z szydełkiem.
Dzięki wam robię to co kocham. Jeśli nie wpadła bym na to forum myślę że nigdy do takiego stopnia nie rozwinęła umiejętności szydełkowych w tak szybkim tempie. Teraz też trochę obniżyłam poprzeczkę, wybieram raczej nie skomplikowane wzory.

skohen - Czw 20 Lut, 2020 11:59

To tak jak ja. Też wybieram te mniej trudne schematy. Uwielbiam robótki, ale to nie znaczy, że mam wielkie zdolności. Jak patrzę na prace naszych koleżanek to jestem pełna podziwu dla ich zdolności! Ty też do nich należysz. Twoje prace są piękne! Pozdrawiam
siebusania - Czw 20 Lut, 2020 13:27

skohen, ja lubię kombinowac zmieniać tylko ostatnio nie mam czasu i głowy. ciężko mi teraz coś przeliczać jak za mną dzieciaczki mama to mama tamto Smile

[ Dodano: Sob 22 Lut, 2020 01:35 ]
właśnie zeskoczył z szydełka. Wymęczony
Nie jestem zadowolona z efektu. Ilość słupków powalajacąca, a i tak odpuściłam jeden rząd.
A tak lubię robić warzywka w piątkowy wieczór.

nula - Sob 22 Lut, 2020 08:01

siebusania napisał/a:
ja lubię kombinowac zmieniać tylko ostatnio nie mam czasu i głowy

to zupełnie tak jak ja ....
tez wybieram małe, proste i szybkie robótki - cos dużego i skomplikowanego robiłabym miesiącami ...
w zasadzie od ponad roku robię głównie warzywka i inne artykuły spożywcze dla wnuczek, które cudownie się nimi bawią - co z kolei mi sprawia olbrzymią radość i motywuje do dalszego działania

brokuł jest świetny - nie czepiaj się cool cool
tym bardziej zazdroszczę, że właśnie jakiegoś darmowego wzoru na brokuł i kalafior szukam od dawna i jakoś nie mogę nic znaleźć

siebusania - Sob 22 Lut, 2020 08:50

nula, w świetle dziennym nie wygląda źle hehe.
Chociaż jeśli zdarzyło by się zrobić drugiego to już wiem jakich błędów nie popełnic. A dzieci nie mogły zgadnąć co to będzie, jak robiła był ogórkiem, kalarepką, lodem. Dopiero dziś o brokuł jest.
Jak będziesz chciała zrobić pomogę. Ten warzywniak był strzalem w dziesiątkę. Mam fajne warzywka i dostęp do schemacików fajnie opracowanych na polski.
Dużym plusem dla mnie tego warzywniak jest to że pomijając brokuła warzywka owoce były tak góra na 3 godzinki roboty. Więc bez problemu chwilkę się znajdzie na zrobienie. A najważniejsze na małych formach ćwiczę poslupki i ścisłość robótki żeby prześwitów nie było. Bo szczerze ami nie jest mój mocna strona.

nula - Sob 22 Lut, 2020 11:20

wzorów i schematów mam sporo, głównie po rosyjsku (ale dla mnie to żaden problem, bardzo lubię ten język), trochę po angielsku, po polsku tez jakieś się znajdą

i nie tylko na warzywka, ale w ogóle na różne artykuły spożywcze i dania wesoło mi

Aniela41 - Sob 22 Lut, 2020 14:06

Świetnie pracę👍👍
skohen - Sob 22 Lut, 2020 18:22

Brokuł super, czekam na kolejne warzywka! Pozdrawiam
marysia54 - Sob 22 Lut, 2020 23:58

siebusania

Brokuł niesamowity , rewelacja brawo brawo uklon cool

siebusania - Nie 23 Lut, 2020 08:38

Aniela41, skohen, marysia54, dziękuję, czasochłonny był bardzo ale jak bym miała robić drugiego to bym zrobiła
A następny jest bakłażan. powinno puść gładko. Wzór wygląda na dosyć łatwy. A i włóczki mam w dużej ilości

[ Dodano: Sob 29 Lut, 2020 10:21 ]
I jest bakłażan

skohen - Sob 29 Lut, 2020 13:43

No, super - a tak z ciekawości - jakie jest przeznaczenie tych warzywek? Zastanawiam się, czy dla wnuczek do zabawy nie będą za duże? Pozdrawiam
katasza - Sob 29 Lut, 2020 20:35

skohen, jak widzę na fb to one duże nie wychodzą. Poza tym dobrze dobrana włóczka i mniejsze szydełko to będzą w sam raz. W zabawie nie uczestniczę. Rok temu robiłam dla chrześnicy ślubnego cały koszyk na gwiazdkę później dla kolejnego dziecka w rodzinie bo tak wpadły w oko hahahihi
skohen - Nie 01 Mar, 2020 15:12

Katasza, dzięki za informację. Pozdrawiam