Galerie prac użytkowników forum - lamika88 - moje uzależnienie (Wiosennie str. 125)
ciapara - Nie 21 Sie, 2011 21:47
Piekne nowosci
A co tam za fajowa ksiazka z wzorami lezy????
gustavo_2008 - Nie 21 Sie, 2011 21:56
Piękne prace
Ciekawi mnie ten nowy projekt
Grażyna - Pon 22 Sie, 2011 00:39
piękne wszystko
anle - Pon 22 Sie, 2011 07:32
Śliczne prace
Jarka - Pon 22 Sie, 2011 09:20
| ciapara napisał/a: | | Piekne nowosci |
lamika88 - Pon 22 Sie, 2011 10:10
Dziękuję bardzo Nowy projekt został spruty i zaczęty od nowa ale z dłuższym i ciaśniejszym ściągaczem bo wzór warkoczykowy i mi górę ściągnęło bardziej niż dół... Tak więc poprawiam a właściwie zaczynam od początku ściągacz sporo mniejszymi drutami i z dłuższym ściągaczem bo uparłam się na ten wzór i choćbym miała pruć kilka razy to zrobię tym wzorem sweterek
| ciapara napisał/a: | | A co tam za fajowa książka z wzorami lezy???? | jest to moja pierwsza książka do dziergania na drutach. Kupiona dawno temu jak tylko zaczynałam się uczyć i z niej nauczyłam się robić rękawiczki Jest to książka "Robótki na drutach Kurs podstawowy" autorów Bode, Dietze, Steiner. Dużo fajnych porad i instrukcji obrazkowych dla osób początkujących i sporo fajnych wzorów dla osób robótkujących już dłuższy czas
anna.pluta1 - Pon 22 Sie, 2011 18:46
Madzia - Pon 22 Sie, 2011 19:58
Super ciuszki, po cichu zazdroszczę, taki młody chochlik, a taki zdolny.............
zonieczka - Wto 23 Sie, 2011 01:27
super robótki zwłaszcza ten beżrękawnik
elka j. - Wto 23 Sie, 2011 07:45
Jestem pełna podziwu dla Twoich prac, są piękne
barbara 1 - Wto 23 Sie, 2011 09:24
Twoje szarosci są fantastyczne
makneta - Wto 23 Sie, 2011 11:37
Lamika, świetne ciuszki, a bluzeczki szytej to zazdroszczę. Mi jakoś na zakupie materiału się kończy próba szyci ubrań.
ciapara - Wto 23 Sie, 2011 11:40
Szalenie zdolna z Ciebie bestyjka
alinuk - Wto 23 Sie, 2011 21:46
lamika misieczku, to ty taka mloda jestes i takie piekne rzeczy tworzysz? jestem bardzo mile zaskoczona. bluzeczka przepiekna a w kamizelce super wygladasz
lamika88 - Wto 23 Sie, 2011 23:11
Ja i moje szarości bardzo dziękujemy za tyle komplementów Obecnie na drutkach merynosek prawie skończone przody i tył myślę, że jak dobrze pójdzie to jutro zabiorę się za rękawki Ale mam w planach przegląd szafy (oj ile ubrań pójdzie w odstawkę bo mi kilka kg przybyło ) Spódnica uszyta ale w dalszym ciągu czeka na wszycie zamka - podejście nr 5 | alinuk napisał/a: | | to ty taka mloda jestes i takie piekne rzeczy tworzysz? | No już trochę latek mam a studia i szkoła to taki piękny okres, ze jeszcze ma się czas na przyjemności to wciąż rozwijam umiejętności robótkowania. W końcu to sama przyjemność mieć coś jedynego i oryginalnego do tego dobrej jakości bo na sweterki w sklepie to ja patrzeć nie mogę jakość przeważnie nieproporcjonalna do ceny Zawsze w głowie uruchamia mi się przelicznik ile kłębków porządnej jakości włoczki można za to kupić i ile sweterków zrobić I będą dobrej jakości a nie cieniutki akryl a cena 150-250 zł...
Mariola - Śro 24 Sie, 2011 19:10
pieknosci , gratuluje sukienki ja jeszcze nie zaczelam ...............
Frezja45 - Śro 24 Sie, 2011 23:26
lamika88
wszystko takie śliczne
| Madzia napisał/a: | | taki młody chochlik, a taki zdolny............. |
| alinuk napisał/a: | lamika misieczku, to ty taka mloda jestes i takie piekne rzeczy tworzysz? jestem bardzo mile zaskoczona. bluzeczka przepiekna a w kamizelce super wygladasz
|
aż się serce raduje
| lamika88 napisał/a: | | W końcu to sama przyjemność mieć coś jedynego i oryginalnego do tego dobrej jakości bo na sweterki w sklepie to ja patrzeć nie mogę jakość przeważnie nieproporcjonalna do ceny | masz dobry gust i to się ceni
jeśli chodzi o przelicznik to znam to z własnego doświadczenia
nie chcę być wróżką ale
to już chyba tak zostanie
Pysiatom - Czw 25 Sie, 2011 10:28
Zdolna z Ciebie kobitka, szarości są śliczne
nismon - Nie 28 Sie, 2011 21:49
Zdolne te Twoje łapki....
beacia-24 - Pon 29 Sie, 2011 21:14
lamika88, przepiękna Ci wyszła ta chusta. Ależ nabrałam na nią apetyt. Jestem pełna podziwu dla Ciebie za takie zdolności.
aiszka4 - Śro 31 Sie, 2011 16:31
Drutujesz, szydełkujesz, szyjesz - czego Ty nie potrafisz?
A chusty bym nie oddała.
lamika88 - Śro 31 Sie, 2011 22:15
Bardzo Wam dziękuję Dzisiaj skończyłam mojego merynoska ale na zdjęcia musicie poczekać do jutra bo dzisiaj już za ciemno i modelka (czyli ja) w piżamie siedzi i nie ma zamiaru się przebierać Ale obiecuję jutro wstawić ładne zdjęcia nowego sweterka
| aiszka4 napisał/a: | | Drutujesz, szydełkujesz, szyjesz - czego Ty nie potrafisz? | Oj masy rzeczy nie umiem a chciałabym umieć Np. dekupaż, robienie witraży, lepienie z gliny, haft (trochę umiem ale marzy mi się taki 3D) i na pewno jeszcze wiele rzeczy by się znalazło
lamika88 - Czw 01 Wrz, 2011 13:12
Modelka się wyspała, pogoda dopisuje, tak więc obfotografowałam mój najnowszy sweterek. Zdjęcia w dwóch wersjach, jedna bardziej oficjalna a druga taka na co dzień np. na studia (podobno bardzo modne są teraz wszelkie odcienie granatu )

Włóczka to Rozetti First Class merino+microfibra. Robiłam drutami nr 4, 4.5 i 5. Mi się bardzo podoba i już zaczęłam kolejny w podobnym stylu ale tym razem wzór warkoczykowy w połączeniu z ażurem i kolor śliwka. Niestety akryl... Po robieniu merynosem strasznie mi się źle robi z akrylu bo mi skrzypi...
Violetta21 - Czw 01 Wrz, 2011 14:24
pięknie wyglądasz w nowym sweterku
karmelek - Czw 01 Wrz, 2011 14:51
cudo !!!!
|
|
|