To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - Hardanger Nikusa

Nikus4 - Nie 10 Kwi, 2016 20:11

dziękuje !!!!! haftuje już ażury! Dobrze,że zrobiło się zimno to nie muszę pędzić na działke tylko mogę pohaftować! wesoło mi
Nikus4 - Pon 18 Kwi, 2016 12:08

Serwetka gotowa! Ciekawe czy wam się spodoba! Wzór bardzo fajnie się haftowało. Nie ma w nim tak dużo różnych szczególików.

dziewanna - Pon 18 Kwi, 2016 12:23

Przepiękna serweta i przypuszczam, że gdy przyjdą do Ciebie goście to szybko zmieniasz
wystrój stołu, bo gdyby ktoś wylał kawę na tak piękne rękodzieło? Żal i rozpacz. kwiatek dla ciebie

Nikus4 - Pon 18 Kwi, 2016 13:07

Dziewanna! Na szczęście nie mam tak często gości a jak wnuki przyjdą to wiedzą, że trzeba czyjąś pracę szanować. wesoło mi
tareska - Pon 18 Kwi, 2016 15:50

Danusiu serweta przepiękna bez dwóch zdań
a i wzorek na niej bardzo ładny
oj kusisz, Danusiu kusisz tak pięknymi serwetami

Nikus4 - Pon 18 Kwi, 2016 16:03

Dziękuję Teresko! Bardzo ładnie wygląda w realu. Bynajmniej mi się podoba wesoło mi
Haniaga - Pon 18 Kwi, 2016 18:29

uklon Bardzo ładna serweta w ślicznym kolorze. brawo

Nikusiu, jaki mniej więcej jest rozmiar Twojej serwety?
Jedyne ,co studzi mój zapał, to mereżka. cmoknięcie

Śliczna serweta. uklon uklon

zuzik45 - Pon 18 Kwi, 2016 21:26

Kolejne piękne dzieło cool też bym chciała mieć u siebie
coś tak pięknego.
Próbowałam ale mi nie wychodzi.

Nikus4 - Wto 19 Kwi, 2016 07:32

Haniu, Zuzik fajnie, że podoba wam się mój bieżnik. Fajny wzór i fajnie się go szyło.

Haniu haftowałam ten bieżnik na Bellanie i wymiary przed praniem sa takie: 95/54cm
Po praniu troszkę się zmniejszy bieżnik. Jeśli zależy ci na większym to na długość można go powiększyć, z szerokością to by było gorzej.
Ja z początku też chciałam go powiększyć ale miałam za mało materiału. Tak zostawiłam. wesoło mi

Zuzik albo zabrakło ci cierpliwości albo dobrego nauczyciela. Początki nie są łatwe jak we wszystkim. Musisz mieć odpowiednią tkaninę ,to podstawa. A reszta będzie później. Musisz zacząć haftować od czegoś bardzo małego i łatwego. Jestem chętna ci pomóc jeśli zechcesz! cool

elapok - Wto 19 Kwi, 2016 08:20

Bieżnik wspaniały, pięknie wygląda w tych kolorach!
mirka-zet - Wto 19 Kwi, 2016 12:29

Danuśka, piękny bieżniczek. Poza tym to wyhaftowany w tempie ekspresowym.
A możesz zdradzić, co będzie następne?

alszka - Wto 19 Kwi, 2016 15:45

Bieżnik cudo! brawo brawo brawo Śliczny wzór wybrałaś, świetnie się wpasowuje w mój gust właśnie dzięki temu, że nie ma w nim tak dużo szczególików Smile I ten cudny różowy kolor. Po prostu marzenie!
A robiłaś go ze wzoru czy z głowy? Bo jak już w końcu uda mi się skończyć ten ze wspólnego haftowania, to pewnie będę szukała czegoś nowego do zrobienia... Wtedy zapewne zwrócę się do Ciebie z prośbą o wzór... wesoło mi
Ten nowy, który właśnie zaczynasz też jest niczego sobie, ale ten różowy jest po prostu bomba!!!

Nikus4 - Wto 19 Kwi, 2016 18:32

Alszka serdecznie dziękuję. ten różowy haftowałam ze schematem. Jak będziesz chciała pisz to schemat ci wyślę. cool
Nikus4 - Pon 30 Maj, 2016 13:35

Bieżnik wyhaftowałam ale bardzo się męczyłam. Nie miałam schematu graficznego. Mam troszkę błędów ale chyba się spodoba.

tareska - Pon 30 Maj, 2016 16:29

Danusiu jeśli są jakieś te błędy, to tylko Ty je widzisz
bo ja ich nie widzę hmm
a tak poza tym bieżnik jest przepiękny, tak jak wszystkie
Twoje prace brawo brawo brawo

Nikus4 - Pon 30 Maj, 2016 18:53

Dziękuję Teresko! cool
alszka - Pon 30 Maj, 2016 20:35

Pięknie Ci wyszła ta serweta Danusiu! Taka klasyczna elegancja! uklon uklon uklon
Nie wspominaj nikomu o błędach, bo ich nie widać. Wiesz, jak to mówią - głupi nie zauważy, a mądry pomyśli, że tak miało być wesoło mi A serweta przeurocza!

zuzik45 - Pon 30 Maj, 2016 20:43

alszka napisał/a:
Pięknie Ci wyszła ta serweta Danusiu! Taka klasyczna elegancja!

Też tak pomyślałam jak ją zobaczyłam.

Danusiu co do chęci pomocy w nauce dziękuję i doceniam, ale na razie
nie mam czasu na żadne nowe robótki, najpierw muszę pokończyć to co pozaczynałam.

Haniaga - Pon 30 Maj, 2016 21:38

uklon warto się było męczyć dla takiego cuda. uklon
Bardzo ładnie Ci wyszedł. brawo Ciekawy ma kształt.

wernatka - Wto 07 Cze, 2016 09:33

Prześliczny bieżnik brawo brawo
mirka-zet - Śro 08 Cze, 2016 16:05

Danuśka, śliczne są Twoje wszystkie bieżniczki. I ten biało-różowy i ten następny. Zachwycam się wszystkimi Twoimi pracami. A mnie z tego ostatniego wspólnego haftowania, wiesz, o którym mówię, zostały jeszcze dwa "szpice" te pośrodku bieżnika. Chyba pojutrze skończę. Zazdroszczę Ci tego tempa.
Ja stanowczo za wolno wyszywam.

Nikus4 - Czw 09 Cze, 2016 08:51

Dziękuję, dziękuję, dziękuję!
Mireczko! Masz więcej obowiązków niż ja! Ja wolny czas poświęcam haftowaniu dlatego wydaje się że szybko haftuje. kazanie
Teraz będę miała prawie miesiąc przerwy. Mąż będzie miał urlop. Na pewno gdzieś będzie chciał pojechać. No i siostrzenina przyjeżdża do nas na wakacje. Nie na długo ale jednak obowiązek będzie. wesoło mi

elapok - Sob 11 Cze, 2016 14:18

Piękny bieżnik!
Nikus4 - Pon 20 Cze, 2016 13:43

Jestem teraz na etapie haftowania zakładek. Muszę troszke odpocząc od serwetek. O zakładki prosiła mnie wnusia, sama też wybierała kolory!

Salem - Pon 20 Cze, 2016 13:55

Nikus4 aż szkoda takie cudowności chować w książkach. brawo