To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - Noworoczne postanowienia i zmiany

gosias - Śro 16 Cze, 2010 17:45

Grażyna napisał/a:

Gosia, ja też codziennie słyszę, żebym sie nie odchudzała. Nie przejmuję sie gadkami

Grażynko Smile wcale nie przejmuję się tym gadaniem Smile a niektóre osoby, to mówią wprost, że zazdroszczą....

jola1010, Smile gratuluję, wyglądasz rewelacyjnie cool cool cool

Ada napisał/a:
Za dwa dni ubylo mi 3 kg. Nie za szybko?

W I fazie tej diety, tak właśnie jest; później waga spada trochę wolniej.

ciapara - Śro 16 Cze, 2010 18:29

ja sie za malo staram
druga faza jakos mi nie wychodzi
za duzo grzeszkow
ale i tak jestem zadowolona
zawsze to tylek chudszy o 8 kg Smile
ale ziemniakow, chlebka, nie jem a jak robie mezowi buleczki do pracy to uslinie sie jak pies na widok smakołyku......... wesoło mi

Paillette - Śro 16 Cze, 2010 19:06

ciapara napisał/a:
ja sie za malo staram
druga faza jakos mi nie wychodzi
za duzo grzeszkow

i tu jest cały wic - drobne grzeszki niweczą w większości nasza pracę dukanowską... hmm

ciapara - Śro 16 Cze, 2010 19:10

to prawda Paillette pora chyba to zmienic
lato tuz tuz wiec fajnie byloby jeszcze zrzucic pare kilogramow...

rennatta - Śro 16 Cze, 2010 19:19

jola1010,wyglądasz ślicznie radocha i bardzo motywująco działają twoje fotki cool

Grażyna, ciebie naprawdę podziwiam że nie skusiłaś się na nic niedozwolonego przez tyle czasu uklon uklon uklon

Ja bałam się że nie wytrzymam bez chlebka ale może nie istnieć tak jak kartofelki(teraz młode ale nie kuszą) ryż, makaron i i.t.d ale bardzo wodzą mnie na pokuszenie SŁODYCZE i jak na złośc to córka zapałała chęcią do pieczenia i odkąd jestem na diecie to co sobotę udziela się wtej dziedzinie. wściekły

Paillette - Śro 16 Cze, 2010 19:22

ciapara, wg ankiety Dukana właśnie dziś miałam ważyć 62 kg, a przez własną głupotę ważę 65 kg. Przez grzeszki przyjdzie mi jeszcze troszkę powalczyć zanim rozpocznę III fazę.
ciapara - Śro 16 Cze, 2010 19:45

ja na 2 fazie dlugo pobede bo do zrzucania kg mam cala fure
moze dlatego sobie czasem odpuszczam bo wiem ze jeszcze dlugasna droga przede mna...
dzisiaj znowu moim kupilam zapas lodow
te lody najbardziej mnie wykanczaja...
a w zasadzie to ze nie moge ich jesc
totalna tortura podawac im co troche jakies lakocie a samemu nie jesc...

gosias - Śro 16 Cze, 2010 19:48

Dziewczyny Smile dacie (damy) radę wesoło mi byle nie grzeszyć hahahihi
Grażyna - Śro 16 Cze, 2010 20:06

Jola - gratuluję. Tak jak dziewczyny piszą, wyglądasz rewelacyjnie. Fajnie, że wstawiłas zdjęcia, to może "grzeszne" wesoło mi panny zmienia myslenie i beda dukać solidnie, czego im z całego serduszka zyczę. cmoknięcie

No dzisiaj skusiłam się na malutka porcję tortu. Miałam zakończenie programu unijnego "Pierwsze uczniowskie doświadczenia droga do wiedzy". Było to godzinne przedstawienie teatralno - muzyczne, w czasie którego dzieci prezentowały zdobyte umiejetności i posiadane talenty. Kosztowało mnie to sporo zdrowia, czasu i pracy, bo nauczyc maluchy deklamowac, spiewac, grac na instrumentach i tańczyć, robic sztuczki sprawnosciowe i zwinnosciowe nie tak łatwo w pierwszej klasie. Do tego doszły jeszcze dekoracje, które sama musiałam zrobić, przebrania dzieci za postacie z bajek, poczęstunek dla zaproszonych gości itp.. Wszystko sie udało, dyrekcja i rodzice zadowoleni. Emocje mnie wreszcie pusciły, przyniosłam ze szkoły ciasto i normalnie zjadłam. Można powiedziec, że wchłonęłam. Oj, było pyszniutkie. Własnie z truskaweczkami. O kalorie się nie martwię, bo spaliłam dzisiaj ich więcej niż zjadłam.

M. - Śro 16 Cze, 2010 20:15

Ada napisał/a:
Na dodatek dzisiaj wstałam z ogromnym bólem głowy /migrena?/ i nie wiem czy mogę zażywać leki przeciwbólowe. Nie mam książki Dukana, nic nie mogę się dowiedzieć/ a może książka też na ten temat milczy?/

Skąd inąd wiem, że na ból głowy w czasie odchudzania, NAJLEPIEJ działa picie wody!

o ile to nie jest migrena Smile
Jola wyglądasz FANTASTYCZNIE, ale jak dla mnie to i przed dietą nie wyglądałaś grubo!!!

ewana - Czw 17 Cze, 2010 00:02

Serdecznie gratuluję Joli i innym wytrwałym.Dziękuję za miłe powitanie. Dukam zaledwie jeden dzień a tyle już było pokus... Ale byłam twarda, nie skusiłam się. Dzisiaj nasunął mi się pewien wniosek. Otóż, zaczynając od początku, jestem wielbicielką porządku - zarówno w torebce jak na półce czy w życiu. Lubię mieć poukładane. Więc jak , do diabła, mogłam dopuścić do takiego zaśmiecenia własnego organizmu żrąc bez opamiętania? Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie. Myślę że formą zadośćuczynienia będzie przestrzeganie diety.Tak super wyglądacie na swoich "odchudzonych" zdjęciach. Ja też tak chcę!!!!
gosias - Czw 17 Cze, 2010 07:02

Od jakiegoś czasu nie ważę się codziennie, tylko raz w tygodniu. Dziś miła niespodzianka - 1 kg mniej wesoło mi
ciapara - Czw 17 Cze, 2010 07:27

Gosiu u mnie tez 1 kg mniej
Tak sie tym podniecilam ze od razu musialam Wam sie tym pochwalic Smile

ciaachoo - Czw 17 Cze, 2010 08:54

Gosiu gratulacje wesoło mi
gosias - Czw 17 Cze, 2010 09:55

ciapara, Smile gratuluję brawo

ciaachoo, Smile dziękuję cmoknięcie

Dziś do pracy ubrałam się w spódniczkę, którą jakiś czas temu zrobiłam i pokazałam w temacie ze swoimi pracami. Pisałam wówczas, że trochę poleży w szafie, bo moim zdaniem za bardzo pokazywała moje kształty Wink Dziś doczekała się, co by ją mole nie szatkowały Wink

ciapara - Czw 17 Cze, 2010 09:58

Dzieki Gosiu Tobie tez gratuluje Smile
A propos moli.. jak sobie z nimi radzicie
Ja mam pulapke w kuchni taki lep to wpadaja jak glupie
Co do szaf to mam rozne napachniacze a jak zwietrzeja to perfumami pryskam wkład w srodku...

Jak czlowiek ma efekty w postaci chudniecia to od razu mobilizacja wzrasta
Obserwuje u siebie coraz mniejszy brzuszek Smile

gosias - Czw 17 Cze, 2010 10:13

ciapara napisał/a:
A propos moli.. jak sobie z nimi radzicie

U mnie w szafie leżą mydełka i jak dotychczas, to skutecznie działają.

mimusia-1 - Czw 17 Cze, 2010 11:01

gosias, ciapara, gratujacje
No u mnie tez troszke waga drgnęła ale jeszcze zważe się w sobote i zobaczymy czy z dobrym skutkiem. Jestem na II fazie od jakiegoś czasu 3/4. Od poniedziałku postanowiłam,że przejdę na 5/5 zobaczymy.
Wczoraj tez pogrzeszyłam troszeczke bo zjadłam troche truskawek z jogurtem naturalnym0%. papa

gabi12 - Czw 17 Cze, 2010 11:45

jola1010 Wyglądasz super!! Te kształty, sweterek i piękny ogród.... Nic dodać nic ująć!!!
cool cool cool brawo brawo
Ja od jakiegoś czasu mam zwiększony apetyt, ale jem tylko to co mi wolno. Jestem w II fazie 5/5. Na razie daję rade.
Specjalnie wstawiłam sobie takiego avatarka sprzed dwóch lat, gdy ważyłam 65 kg. Za każdym razem, gdy się z Wami spotykam to patrzę na niego i mam motywację do dalszej walki. Pozdrawiam. Trzymajmy się i nie wolno grzeszyć!!!!

jola1010 - Czw 17 Cze, 2010 14:13

cmoknięcie uklon cmoknięcie
Bardzo Wam Wszystkim dziękuję za tyle ciepłych i miłych słów.

Zgubiłam ok 11-12 kg ,bo przecież waga zawsze się waha. Ważyłam się codziennie na czczo w tej samej pidżamce ,żeby nie było, na co zwalać . ważyłam się też wieczorkiem i różnica między wagą ranną , a wieczorną to nawet ponad 2 kg. ale tak jest w zależności od tego ile jemy i pijemy i kiedy się wypróżniamy. Dodam ,że piłam i nadal piję dużo , bo ok 3 litrów i jadłam wszystko co dozwolone w różnych porach dnia i nocy też i bez ograniczeń ilościowych. Dużo urozmaicałam swoje posiłki nie jadłam wciąż tego samego tylko kombinowałam. Grzeszki też mam na sumieniu ... nie widzę nie słyszę A samopoczucie ... czuję się lepiej,zdrowiej i młodziej co by tu... i zaraziłam dobrymi żywieniowymi nawykami rodzinę .

Pozdrawiam Wszystkie kobietki dbające o siebie i życzę wytrwałości w dążeniu do celu. bye bye

Paillette - Czw 17 Cze, 2010 14:32

Gosias, ciapara moje gratulacje... cool

gabi12, chyba też zamieszczę w avatarku jedno z moich "lepszych" zdjęć bym miała silniejszą motywację....tylko, że wtedy nie zobaczycie różnicy "przed - i po" hmm

barbara 1 - Czw 17 Cze, 2010 14:39

no to dobra jak się chwalić to na całego 8 kg. mniej
przedtem

I teraz

Paillette - Czw 17 Cze, 2010 14:44

barbara 1, przewidujesz wyprzedaż? Wink

brawo brawo

rennatta - Czw 17 Cze, 2010 16:48

My tu gadu, gadu a Basia cichutko kilogramy gubi, gratuluję a gdzie twoja bużka cmoknięcie cmoknięcie
makneta - Czw 17 Cze, 2010 16:58

Basia, super! Gratulacje.
Te forum to wciąga nie tylko jeśli chodzi o robótki wesoło mi