To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - Noworoczne postanowienia i zmiany

ciapara - Wto 15 Cze, 2010 16:24

Gabi12 podziwiam Cie
Zjesc tylko 1 ciastko
Normalnie jestem pod wrazeniem Smile

Paillette - Wto 15 Cze, 2010 17:23

ciapara napisał/a:

co do serkow... a wlasciwie tego ze sa skisniete...
jest goraco... a mniejsze sklepy maja lodowki w ktorych sa serki... ale te lodowki nie zawsze sa podlaczone
nie mowiac juz o tym ze ci co woza towar nie zawsze woza go w samochodach chlodniach
Tak wiec trzeba brac paragon i jak jest skisniety albo z plesnia (zdarzylo sie komus znajomemu) trzeba reklamowac... wtedy sprzedawcy zacznie sie oplacac wlaczanie lodowki...

w zimie też zdarzało mi się kupić "kwaśny" z długim terminem

rennatta - Wto 15 Cze, 2010 18:52

Ja kupuję serki w biedronce bo tylko tam je mogę dostać w moim miasteczku i do tej pory było ok a odkąd jest ciepło to niestety kwaśne termin do 23 a dzisiaj kwaśny i dodam że zawsze wyciągam ze spodu te z dłuższą datą (kiedyś pracowałam w sklepie i wiem że tak się robi)
M. - Wto 15 Cze, 2010 20:12

gabi12 napisał/a:
Wczoraj się ważyłam i znów 1 kg w dół wesoło mi wesoło mi . Trzymam się dietki choć czasami ciężko. Dziś skusiłam się na jedną delicję . Rozkoszowałam się nią pół godziny, a wyrzuty sumienia będą jeszcze trwały tydzień hahahihi

o matko JEDNO ??? jakbym tylko poczuła smak... u mnie skończyłoby sie na paczce !
APETYT nie wzrósł ?

odkad jestem na diecie NIEUSTANNIE odmawiam ciast i ciasteczek... dzis w pracy szefowa częstowała tortem smietankowym... odmówiłam... nikt specjalnie nie jest natarczywy Smile na moje szczęście !

qrka - Wto 15 Cze, 2010 21:45

trzeba się nauczyć sztuki odmawiania, żeby już nigdy więcej nie nosić tyle kg przy sobie Smile
gosias - Wto 15 Cze, 2010 22:19

Ada, Smile witaj w gronie "dukanek" Smile
gosias - Wto 15 Cze, 2010 22:23

Cytat:
trzeba się nauczyć sztuki odmawiania, żeby już nigdy więcej nie nosić tyle kg przy sobie

To prawda, ale im dłużej na diecie, tym mniej pokus (przynajmniej ja tak mam). Teraz jak już jestem w III fazie, mogę jeść więcej innych produktów i wiecie co - nawet zdarza mi się w ciągu tygodnia nie zjeść tych "dwóch królewskich posiłków". Przyzwyczaiłam się do tego "innego" jedzonka i innych też tym zraziłam Smile

Aha.... w pracy już od jakiegoś czasu słyszę teksty typu "więcej już nie chudnij" Very Happy

ewana - Śro 16 Cze, 2010 01:37

Chylę czoła przed wszystkimi Dukankami. Poczytuję wątek od jakiegoś czasu i jestem pełna podziwu dla wytrwałości i samozaparcia. Bardzo chcę dołączyć do tego zacnego grona. Kupiłam już serki i jutro gotuję udka, bez skórki oczywiście. Chcę zgubić oponki, mąż wspiera, obiecał mi zakup wagi.
gosias - Śro 16 Cze, 2010 06:46

ewana, Smile dołącz do nas Smile Dasz radę, w grupie zawsze raźniej Smile
Grażyna - Śro 16 Cze, 2010 07:59

dukanuję od 3 stycznia i jeszcze ani razu nie skusiłam się na rzeczy niedozwolone, a przeciez mogę jeść już wiele potraw w ramach "królewskiego". Poczytałam o grupie krwi "0", bo taką mam i tam napisano, że węglowodny, głównie potrawy z mąki pszennej i cukry tuczą osoby z tą grupą, dlatego unikam słodyczy. A okazji do ich zjedzenia mam sporo. Odmawiam. Jadłam jedynie raz ciasto z bitą smietaną. Było ono jednak przygotowane na słodziku, z menu cukrzyków. Uznałam je jako "posiłek królewski" ze względu na tłuszcz w śmietanie i mąkę pszenną.

Gosia, ja też codziennie słyszę, żebym sie nie odchudzała. Nie przejmuję sie gadkami, bo widzę, że jest dobrze. Jem sporo nowych produktów i mam nadzieję, że przestanę chudnąć, jak zaczna się wakacje i spokojny tryb życia.

Witam nowe Dukanki. hopla

Mao - Śro 16 Cze, 2010 08:07

Witam wszystkie nowe dukanki kwiatek dla ciebie trzymam kciuki za wytrwałość i brak pokus hahahihi

Ja również grzeszyłam truskawkami w tamtym tygodniu ,ale waga i tak stała niemiłosiernie długo, więc zamiast delicją ( której nie znoszę, może stać karton i tak nie tknę) pocieszyłam się truskawkami wesoło mi mmm i jakie pyszne były.

A dzisiaj skoro świt ranna waga pokazała mi wreszcie porządny spadek wagi -800g czyli w ciągu dwóch dni spadła mi cały kilogram hopla hopla hopla ale jestem lekka rotfl

Paillette - Śro 16 Cze, 2010 08:59

Ja nie ważyłam się od prawie tygodnia. Zaniedbałam się troszkę myśląc, że jak coś tam skubnę z niedozwolonej listy, to i tak się nic nie stanie. I tu był mój błąd!

Od poniedziałku się zawzięłam i mój organizm chyba potraktował to jako fazę I, bo po dzisiejszym sprawdzeniu wagi (stawałam 3 razy) okazało się, że tak mało jeszcze nie było hopla

Tak więc dziewczyny jeśli chcecie sukcesu takiego jaki ma Grażynka, Gosias czy Żabcia, to trzeba być konsekwentnym w tej diecie.

Pozdrawiam i uaktualniam suwaczek bye bye

Ada - Śro 16 Cze, 2010 10:18

Za dwa dni ubylo mi 3 kg. Nie za szybko? Najgorsze jest picie, bo ja zawsze mało piję, nawet w upały i "wytrąbienie 2 litrów to dla mnie katorga. Czuję się jakbym miała kamienie w brzuchu, no i częściej odwiedzam toaletę. Na dodatek dzisiaj wstałam z ogromnym bólem głowy /migrena?/ i nie wiem czy mogę zażywać leki przeciwbólowe. Nie mam książki Dukana, nic nie mogę się dowiedzieć/ a może książka też na ten temat milczy?/
ciapara - Śro 16 Cze, 2010 10:25

Ada przyzwyczaisz sie do picia
Potem bedzie zamiast jedzenia picie Smile

jola1010 - Śro 16 Cze, 2010 11:00

Witam. uklon
Długo tu nic nie pisałam ale dietkę dzielnie stosowałam.
Właśnie zakończyłam całość dietkowania .Od kilku dni jem wszystko. Efekt przerósł moje oczekiwania , ponieważ w drugim etapie uzyskałam zaplanowaną wagę - to w trzeciej fazie wciąż waga spadała i spadła jeszcze o 4-5 kg od zamierzonej.
A efekty widać na zdjęciach:

*****tak było:

*****a tak jest:

Pozdrawiam Was Wszystkie i życzę zadowalających efektów w odchudzaniu. cmoknięcie

qrka - Śro 16 Cze, 2010 11:04

Ada, książka jest na początku tematu na chomiku
ciapara - Śro 16 Cze, 2010 11:39

Jolus kochanie Ty nasze!!!!!
Pieknie wygladasz sesja foto niezwykle udana
A bluzeczka ktora masz na sobie po prostu przecudna
Musisz koniecznie zmienic swoj avatarek

I male pytanie do Ciebie Jolu ile czasu dietkowalas i ile udalo Ci sie zrzucic?

ciaachoo - Śro 16 Cze, 2010 13:23

Jola wyglądasz po prostu olśniewająco hopla hopla hopla hopla hopla hopla

po prostu brak mi słów uklon uklon uklon uklon

Sesja rewelacyjna,gratuluję i podziwiam.
Pozdrawiam serdecznie.

makneta - Śro 16 Cze, 2010 13:31

Jolu, gratuluję!!!
ciapara - Śro 16 Cze, 2010 13:36

I takie dukanki powinny sobie sesje robic
Od razu zachcialo mi sie byc na P Smile

Jarka - Śro 16 Cze, 2010 15:52

ciaachoo napisał/a:
Jola wyglądasz po prostu olśniewająco

po prostu brak mi słów

Sesja rewelacyjna,gratuluję i podziwiam.
Pozdrawiam serdecznie.
cool cool radocha radocha radocha cool cool
lamika88 - Śro 16 Cze, 2010 15:54

Oj to prawda...jola1010, wyglądasz rewelacyjnie cool cool cool Nie jedna nastolatka może Ci pozazdroscić cool
Mao - Śro 16 Cze, 2010 15:58

Jola normalnie inna osoba z Ciebie ..ja też tak chcę cool cool cool Obiecuję publicznie dążyć konsekwentnie do celu kazanie
Paillette - Śro 16 Cze, 2010 16:06

jola1010, szczęka szczęka szczęka

ale dałaś nam wszystkim motywacyjnego kopa cool

REWELACJA brawo

ciapara - Śro 16 Cze, 2010 16:57

Paillette napisał/a:

ale dałaś nam wszystkich motywacyjnego kopa

To prawda wszystkie zbierałysmy szczene po Twoich Jolus fotach Wink
Zupelnie jak po sesji Grazynki