Pogaduszki szydełkowe - Noworoczne postanowienia i zmiany
ciapara - Wto 15 Cze, 2010 16:24
Gabi12 podziwiam Cie
Zjesc tylko 1 ciastko
Normalnie jestem pod wrazeniem
Paillette - Wto 15 Cze, 2010 17:23
| ciapara napisał/a: |
co do serkow... a wlasciwie tego ze sa skisniete...
jest goraco... a mniejsze sklepy maja lodowki w ktorych sa serki... ale te lodowki nie zawsze sa podlaczone
nie mowiac juz o tym ze ci co woza towar nie zawsze woza go w samochodach chlodniach
Tak wiec trzeba brac paragon i jak jest skisniety albo z plesnia (zdarzylo sie komus znajomemu) trzeba reklamowac... wtedy sprzedawcy zacznie sie oplacac wlaczanie lodowki... |
w zimie też zdarzało mi się kupić "kwaśny" z długim terminem
rennatta - Wto 15 Cze, 2010 18:52
Ja kupuję serki w biedronce bo tylko tam je mogę dostać w moim miasteczku i do tej pory było ok a odkąd jest ciepło to niestety kwaśne termin do 23 a dzisiaj kwaśny i dodam że zawsze wyciągam ze spodu te z dłuższą datą (kiedyś pracowałam w sklepie i wiem że tak się robi)
M. - Wto 15 Cze, 2010 20:12
| gabi12 napisał/a: | Wczoraj się ważyłam i znów 1 kg w dół . Trzymam się dietki choć czasami ciężko. Dziś skusiłam się na jedną delicję . Rozkoszowałam się nią pół godziny, a wyrzuty sumienia będą jeszcze trwały tydzień  |
o matko JEDNO ??? jakbym tylko poczuła smak... u mnie skończyłoby sie na paczce !
APETYT nie wzrósł ?
odkad jestem na diecie NIEUSTANNIE odmawiam ciast i ciasteczek... dzis w pracy szefowa częstowała tortem smietankowym... odmówiłam... nikt specjalnie nie jest natarczywy na moje szczęście !
qrka - Wto 15 Cze, 2010 21:45
trzeba się nauczyć sztuki odmawiania, żeby już nigdy więcej nie nosić tyle kg przy sobie
gosias - Wto 15 Cze, 2010 22:19
Ada, witaj w gronie "dukanek"
gosias - Wto 15 Cze, 2010 22:23
| Cytat: | | trzeba się nauczyć sztuki odmawiania, żeby już nigdy więcej nie nosić tyle kg przy sobie |
To prawda, ale im dłużej na diecie, tym mniej pokus (przynajmniej ja tak mam). Teraz jak już jestem w III fazie, mogę jeść więcej innych produktów i wiecie co - nawet zdarza mi się w ciągu tygodnia nie zjeść tych "dwóch królewskich posiłków". Przyzwyczaiłam się do tego "innego" jedzonka i innych też tym zraziłam
Aha.... w pracy już od jakiegoś czasu słyszę teksty typu "więcej już nie chudnij"
ewana - Śro 16 Cze, 2010 01:37
Chylę czoła przed wszystkimi Dukankami. Poczytuję wątek od jakiegoś czasu i jestem pełna podziwu dla wytrwałości i samozaparcia. Bardzo chcę dołączyć do tego zacnego grona. Kupiłam już serki i jutro gotuję udka, bez skórki oczywiście. Chcę zgubić oponki, mąż wspiera, obiecał mi zakup wagi.
gosias - Śro 16 Cze, 2010 06:46
ewana, dołącz do nas Dasz radę, w grupie zawsze raźniej
Grażyna - Śro 16 Cze, 2010 07:59
dukanuję od 3 stycznia i jeszcze ani razu nie skusiłam się na rzeczy niedozwolone, a przeciez mogę jeść już wiele potraw w ramach "królewskiego". Poczytałam o grupie krwi "0", bo taką mam i tam napisano, że węglowodny, głównie potrawy z mąki pszennej i cukry tuczą osoby z tą grupą, dlatego unikam słodyczy. A okazji do ich zjedzenia mam sporo. Odmawiam. Jadłam jedynie raz ciasto z bitą smietaną. Było ono jednak przygotowane na słodziku, z menu cukrzyków. Uznałam je jako "posiłek królewski" ze względu na tłuszcz w śmietanie i mąkę pszenną.
Gosia, ja też codziennie słyszę, żebym sie nie odchudzała. Nie przejmuję sie gadkami, bo widzę, że jest dobrze. Jem sporo nowych produktów i mam nadzieję, że przestanę chudnąć, jak zaczna się wakacje i spokojny tryb życia.
Witam nowe Dukanki.
Mao - Śro 16 Cze, 2010 08:07
Witam wszystkie nowe dukanki trzymam kciuki za wytrwałość i brak pokus
Ja również grzeszyłam truskawkami w tamtym tygodniu ,ale waga i tak stała niemiłosiernie długo, więc zamiast delicją ( której nie znoszę, może stać karton i tak nie tknę) pocieszyłam się truskawkami mmm i jakie pyszne były.
A dzisiaj skoro świt ranna waga pokazała mi wreszcie porządny spadek wagi -800g czyli w ciągu dwóch dni spadła mi cały kilogram ale jestem lekka
Paillette - Śro 16 Cze, 2010 08:59
Ja nie ważyłam się od prawie tygodnia. Zaniedbałam się troszkę myśląc, że jak coś tam skubnę z niedozwolonej listy, to i tak się nic nie stanie. I tu był mój błąd!
Od poniedziałku się zawzięłam i mój organizm chyba potraktował to jako fazę I, bo po dzisiejszym sprawdzeniu wagi (stawałam 3 razy) okazało się, że tak mało jeszcze nie było
Tak więc dziewczyny jeśli chcecie sukcesu takiego jaki ma Grażynka, Gosias czy Żabcia, to trzeba być konsekwentnym w tej diecie.
Pozdrawiam i uaktualniam suwaczek
Ada - Śro 16 Cze, 2010 10:18
Za dwa dni ubylo mi 3 kg. Nie za szybko? Najgorsze jest picie, bo ja zawsze mało piję, nawet w upały i "wytrąbienie 2 litrów to dla mnie katorga. Czuję się jakbym miała kamienie w brzuchu, no i częściej odwiedzam toaletę. Na dodatek dzisiaj wstałam z ogromnym bólem głowy /migrena?/ i nie wiem czy mogę zażywać leki przeciwbólowe. Nie mam książki Dukana, nic nie mogę się dowiedzieć/ a może książka też na ten temat milczy?/
ciapara - Śro 16 Cze, 2010 10:25
Ada przyzwyczaisz sie do picia
Potem bedzie zamiast jedzenia picie
jola1010 - Śro 16 Cze, 2010 11:00
Witam.
Długo tu nic nie pisałam ale dietkę dzielnie stosowałam.
Właśnie zakończyłam całość dietkowania .Od kilku dni jem wszystko. Efekt przerósł moje oczekiwania , ponieważ w drugim etapie uzyskałam zaplanowaną wagę - to w trzeciej fazie wciąż waga spadała i spadła jeszcze o 4-5 kg od zamierzonej.
A efekty widać na zdjęciach:
*****tak było:
*****a tak jest:
Pozdrawiam Was Wszystkie i życzę zadowalających efektów w odchudzaniu.
qrka - Śro 16 Cze, 2010 11:04
Ada, książka jest na początku tematu na chomiku
ciapara - Śro 16 Cze, 2010 11:39
Jolus kochanie Ty nasze!!!!!
Pieknie wygladasz sesja foto niezwykle udana
A bluzeczka ktora masz na sobie po prostu przecudna
Musisz koniecznie zmienic swoj avatarek
I male pytanie do Ciebie Jolu ile czasu dietkowalas i ile udalo Ci sie zrzucic?
ciaachoo - Śro 16 Cze, 2010 13:23
Jola wyglądasz po prostu olśniewająco
po prostu brak mi słów
Sesja rewelacyjna,gratuluję i podziwiam.
Pozdrawiam serdecznie.
makneta - Śro 16 Cze, 2010 13:31
Jolu, gratuluję!!!
ciapara - Śro 16 Cze, 2010 13:36
I takie dukanki powinny sobie sesje robic
Od razu zachcialo mi sie byc na P
Jarka - Śro 16 Cze, 2010 15:52
| ciaachoo napisał/a: | Jola wyglądasz po prostu olśniewająco
po prostu brak mi słów
Sesja rewelacyjna,gratuluję i podziwiam.
Pozdrawiam serdecznie. |
lamika88 - Śro 16 Cze, 2010 15:54
Oj to prawda...jola1010, wyglądasz rewelacyjnie Nie jedna nastolatka może Ci pozazdroscić
Mao - Śro 16 Cze, 2010 15:58
Jola normalnie inna osoba z Ciebie ..ja też tak chcę Obiecuję publicznie dążyć konsekwentnie do celu
Paillette - Śro 16 Cze, 2010 16:06
jola1010,
ale dałaś nam wszystkim motywacyjnego kopa
REWELACJA
ciapara - Śro 16 Cze, 2010 16:57
| Paillette napisał/a: |
ale dałaś nam wszystkich motywacyjnego kopa |
To prawda wszystkie zbierałysmy szczene po Twoich Jolus fotach
Zupelnie jak po sesji Grazynki
|
|
|