To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - bean - nowe drobiazgi str. 102

Bożena- 2000 - Pon 14 Wrz, 2009 20:53

I tu Nula masz rację, te 679 oczek brzmi jak przepis Ćwierciakiewiczówny- dawno, dawno, temu była taka specjalistka od przepisów kucharskich- które zaczynały się od słów np 60jaj utrzeć do białości. To akurat dotyczyło babki wielkanocnej, a przepis znalazłam w 1982roku. 60-jaj do białości, kiedy w sklepach był tylko ocet. Do dziś mnie takie liczby porażają. Także gratuluję determinacji.
bean - Pon 14 Wrz, 2009 23:29

Dziewczyny, dziękuję za wsparcie. cmoknięcie

Tak jak wspomniała rennatta robi się całkiem przyjemnie - przysiadłam do niej przez weekend i mam już 26 rządków Smile

I na początku też trochę się przeraziłam ilością oczek. Okazuje się, że połowa firany ma nieskomplikowany wzór tzn. nie trzeba ciągle zaglądać do schematu. Schody zaczną się później szalony

nula - dzięki za wpisy na blogu - domyśliłam się, że to Ty wesoło mi

Bożena- 2000, pamiętam te przepisy, a swoją drogą to musiała wyjść niezła baba z tych 60 jaj! rotfl

Ula_K - Pon 14 Wrz, 2009 23:44

brawo brawo brawo tunika wszla Ci swietnie i nie wymyslaj ze wybralas zly kolor. Biel jest bardzo fajna we wzorach i letnich ciuszkach ( akurat czysta biel nie jest moim kolorem ale u innych mnie sie podoba) Pomimo ze czysta biel nie jest moim kolorem sama sie zastanawalam w jakim kolorze zrobic ta tunike i biel tez bralam pod uwage. Poniewaz jest ona jeszcze w planach do zrobienia a czasu mam niewiele na robotki to pewnie to jeszcze potrwac moze do nastepnego lata. uklon uklon uklon podziwiam za tak duze przedsiewziecie, tak firane to pewnie z moja czetotliwoscia dziergania bym dziergal ze 2 lata idę na imprezę
rennatta - Wto 15 Wrz, 2009 21:38

Beatko jakie schody dla takiej mistrzyni to pestka dalej też się robi jak wychodzi tylko przy różyczkach trzeba zaglądać do wzoru love love
beacia-24 - Śro 16 Wrz, 2009 11:32

bean, zapowiada się pracowity okres widzę, ale nie masz co się martwić jesteśmy z Tobą. Jeśli zaś chodzi o schody to są ważną częścią w trakcie pracy, gdyż bardziej doceniamy dane dzieło jeśli się przy nim więcej namęczymy. Trzymam mocno kciuki i czekam z nie cierpliwością na fotki z placu boju hahaha. radocha cool radocha
irenka10 - Śro 16 Wrz, 2009 13:40

Bean podziwiam Cie sliczna bedzie ta firanka ja swoja tez zaczełam ale inna metoda gdzie najpierw sie siatke robi a nastepnie wyszywa siatke juz mam a kto za mnie wyszyje .Widze ze nie tylko ja tak mam kilka robotek jednoczesnie zaczetych kwiatek dla ciebie
ida - Śro 16 Wrz, 2009 13:48

bean, jesteś mi winna jakieś 2 godziny Wink
a wszystko zaczęło się tak niewinnie.... obejrzalam kawałek Twojej firanki do kuchni, potem jej wzór na blogu, a później weszłam dalej i dalej...wylądowałam wśród gazetek, wróciłam i tak się błąkam już 2 godziny, a ja nie mogę, nie planowałam dziś tego !!! wesoło mi

firanka zapowiada się wspaniale brawo

Beata T - Sob 19 Wrz, 2009 12:43

Początek świetny tak trzymaj bye
bean - Nie 20 Wrz, 2009 17:04

Firaneczka się robi Smile i mam nadzieję, że będzie równie piękna jak renatty zebalek
Moja niteczka jest dwa razy cieńsza od maxi ( 1015m/ 100g) więc same rozumiecie, że na efekt końcowy trzeba jeszcze poczekać.

Ale w międzyczasie udało mi się skończyć sweterek robiony dla Mamy mojego męża na rozmiar 44/46.
Robiłam go bez zszywania z akrylu Elian Lusy szydełkiem 3 i 3,5mm - poszło 40dag.
Miałam troszkę problemów ze zwężeniem rękawów ale myślę, że teraz jest ok.

W ostatni piątek w Poznaniu spotkały się Marantki - zapraszam do obejrzenia zdjęć

jadzia59o - Nie 20 Wrz, 2009 17:12

bean piekny sweterek, ananasy sa zawsze ladne, uwielbiam je

brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo

cool cool cool cool cool cool cool

www.jadzia59.fotosik.pl

kasia123 - Nie 20 Wrz, 2009 17:39

Bardzo pięknie wygląda, taki elegancki jak to ananaski. brawo brawo brawo
reni - Nie 20 Wrz, 2009 17:44

śliczny sweterek cool cool cool cool brawo brawo
bjanna - Nie 20 Wrz, 2009 18:00

bean, śliczniutki sweterek cool cool
dehajola - Nie 20 Wrz, 2009 18:04

sliczny sweterek a firnaka no no -powodzenia i wytrwalosci cool
bieta - Nie 20 Wrz, 2009 18:06

bean, piękny sweterek brawo brawo brawo
Violetta21 - Nie 20 Wrz, 2009 18:15

cudny ananaskowy sweterek cool hopla
nula - Nie 20 Wrz, 2009 18:16

bean, ale szybciutko się uwinęłaś z tym sweterkiem wesoło mi
A z rękawami sobie świetnie poradziłaś - moim zdaniem też jest ok !!!! brawo brawo brawo
niech tylko teściowej spróbuje się nie spodobać !!!! nie wolno
Ale właściwie by się nie zmarnował bo na Tobie też super leży - mogłabyś nosić jako takie luźne wdzianko wesoło mi
Napisz koniecznie czy była zadowolona ! ?

gustavo_2008 - Nie 20 Wrz, 2009 18:38

bean,śliczny swetrek wydziergałaś brawo cool brawo cool brawo
Elżbieta P. - Nie 20 Wrz, 2009 18:40

bean śliczne wdzianko zrobiłaś, myślę, że uszczęśliwisz nim swoją teściową cool brawo brawo
alienor - Nie 20 Wrz, 2009 19:00

fantastyczne wdzianko , bardzo "dopracowane" fotki ze spotkania obejrzałam oczywiście
gabrysia - Nie 20 Wrz, 2009 19:55

ślicznie wyszło brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
jola373 - Nie 20 Wrz, 2009 20:30

Beatko, sweterek dla teściowej - przepiękny! cool cool cool brawo brawo brawo

Z pewnością będzie bardzo zadowolona z tak pięknego podarunku!!!

beacia-24 - Nie 20 Wrz, 2009 20:47

bean, piękny sweterek zrobiłaś - piękny kolorek radocha radocha radocha
agniechak - Nie 20 Wrz, 2009 21:25

bean, Teściowa będzie zachwycona !!! Piękny sweterk !!! Oglądałam doładnie i nie mam pojęcia jak Ci się udało go zrobić "od góry" - ale efekt jest powalajacy. brawo brawo brawo
Aniela41 - Nie 20 Wrz, 2009 21:56

sliczny sweterek brawo brawo brawo