Galerie prac użytkowników forum - Zakątek pełen drobiazgów- sowa i baletnice s. 145
sbb - Wto 09 Lip, 2013 07:29
Tak trzymaj, wełenki i szydełko to jest to czego nie można nigdy schować głęboko. Moja znajoma mówi,ze to nazywa się ADHD czyli brak spokoju- bez pracy,Ciągle trzeba cos robić.
izetta - Wto 09 Lip, 2013 08:06
Apak, jak można oglądac film jak się robi takie rzeczy.... ło matko, ja nigdy nie potrafiłąm tego opanować a tak bardzo bym chciała smigać łapkami a oczkami sobie cos oglądać...
Apak - Wto 09 Lip, 2013 10:14
sbb, dzięki No tak, jak ja mam siedzieć bezczynnie, to mi dziwnie trzeba rączki czymś zająć...
izetta, no można, akurat przy tym wzorze.... tak jest dużo "dziur", wiec nie trzeba celować w konkretne oczka, co bardzo ułatwia sprawę sama sobie się dziwiłam...
gosias - Wto 09 Lip, 2013 10:30
super
Runa - Śro 10 Lip, 2013 09:42
Apak wiem jaki sajgon masz w związku z remontem, ja urządzam cały dom i mam dosyć wybierania płytek (już mi się wszystko kręci a i tak nie mogę znaleźć do salonu takiej jak sobie wymarzyłam - a taka prosta, zwyczajna ), paneli, mebli masakra
ale szydełko zawsze gdzies pod ręka leży, dla oderwania choc na chwilkę
Violetta21 - Śro 10 Lip, 2013 13:25
Piękne podkładki
Apak - Pią 12 Lip, 2013 16:14
gosias, Runa, Violetta21, - dziękuję
Runa, nooooooo..... czasem jedyne, co chce się wypowiedzieć jako remontowy komentarz, to WRRRRRRRRRRR....
U mnie już widać koniec, ale wizyty w marketach budowlanych mocno wystawiają na próbę moją cierpliwość.... Ale już staram się nie złościć, tylko zaciskam zęby i znoszę to, co muszę - bo pomyślałam sobie pewnego razu, że gdyby to był MARKET WŁÓCZKOWY (brzmi nieziemsko, prawda? ) i mój mąż miałby mi w nim towarzyszyć w zakupach, pewnie przeżywałby takie katusze, jak ja w tych budowlanych...
sbb - Pią 12 Lip, 2013 16:43
Super pomysł, market z włóczkami i innymi akcesoriami. Sklep z ręcznikami od ziemi po sufit widziałam,kolory od bieli przez....... do czerni, wymiary różne. I tak jak by były regały z różnymi włoczkami różnych firm , różne rodzaje i we wszystkich kolorach. Ja go już widzę oczyma wyobraźni. Oczopląsów można dostać. My szukamy jakiejś wymażonej włóczki a za nami podąża mąż-zmęczony i znudzony tymi wełenkami.
Apak - Nie 14 Lip, 2013 17:25
No tak, u nas niestety takich marketów jeszcze nie ma... ale może kiedyś się doczekamy
Jarka - Pon 15 Lip, 2013 09:16
| Apak napisał/a: | | mogę poskanować wzory, ale teraz je pożyczyłam koleżance. Więc jak wrócą do mnie, dobrze? | Aniu, czy już posiadasz wzorki krzyżykowe do tych medalionów ???
Haniutka - Pon 15 Lip, 2013 12:43
Ja (jak zwykle opóźniona) chwalę wszystko hurtem - i sówki i podkładki i gratuluję prezentu Wspaniałe Dzieciaki!
| Apak napisał/a: | | No tak, u nas niestety takich marketów jeszcze nie ma... ale może kiedyś się doczekamy |
Oby!!!
I mogłoby tam być miejsce żeby posiedzieć i mogłybyśmy umawiać się na spotkania ...
Apak - Pon 15 Lip, 2013 17:41
Jarka, tak, pamiętam o niech, ostatnio sobie myślałam, że muszę je poskanować. Daj mi proszę jeszcze kilka dni, ogarniam aktualnie dom po remoncie i zostało mi kilka kartonów, a w jednym z nich na pewno ukryta jest ta książeczka z wzorkami. Jak się do niej dokopię, to wzorki będą.
Haniutka, dziękuję!
Co do takich sklepów.... jest taka seria kryminałów, napisana przez Betty Hechtman - niestety jeszcze nie przetłumaczonych na polski. Ale to są kryminały z szydełkiem i drutami w tle Centrum akcji jest - UWAGA! - KSIĘGARNIA Z DZIAŁEM WŁÓCZKOWYM, w którym spotykają się bohaterki, siadają sobie przy stole i razem dziergają. A główna bohaterka pracuje we wspomnianej księgarni i opiekuje tym działem... Do tego jest domorosłym detektywem i często wplątuje się w jakąś aferę kryminalną, która staje się głównym wątkiem książki.
Udało mi się zdobyć jedną książkę tej autorki i bardzo mi się podobała. Coś dla nas...
sbb - Pon 15 Lip, 2013 18:01
Apak , super , zakładamy sklep z włóczkami. Ja mam ich trochę więc na sporą ekspozycję wystarczy.
Jarka - Pon 15 Lip, 2013 22:07
| Apak napisał/a: | | Jarka, tak, pamiętam o niech, ostatnio sobie myślałam, że muszę je poskanować. Daj mi proszę jeszcze kilka dni | , ok. spokojnie Aniu
Apak - Wto 16 Lip, 2013 20:39
Dokopałam się do obiecanych wzorków na hafty do medalionów
Z tego wykorzystałam fragment i zmieniłam kolory na fiolety do dużego medalionu
Haniutka - Śro 17 Lip, 2013 22:12
| sbb napisał/a: | Apak , super , zakładamy sklep z włóczkami. Ja mam ich trochę więc na sporą ekspozycję wystarczy.
|
Ja też coś "dorzucę", a z braku własnych wątków kryminalnych Apak będzie nam czytać książki B. Hechtman
izetta - Czw 18 Lip, 2013 11:30
Apak, dzięki za sówkę
Apak - Pią 19 Lip, 2013 17:21
Bardzo proszę
Tesa60 - Sob 20 Lip, 2013 08:26
Ja też spóżniona , przeglądnęłam hurtem prace, same cudności, gdzie zdobywasz bazę do tych medalionów, jak możesz to napisz mi na moją pocztę tmacek@o2.pl z gory dziękuje
Apak - Nie 21 Lip, 2013 21:13
Tesa60, dziękuję. Bazy do medalionów znajdziesz m.in. w sklepie beads.pl (jako kaboszony).
Apak - Nie 21 Lip, 2013 21:40
Kilka wakacyjnych prac.
Te panny poszły do Ludzi i przyniosły mi piękne rzeczy - muszę je sfotografować i pokazać
Czas byłby już na pannę lipcową, ale wybaczcie, nie mam weny, bo jak do tej pory lipiec kojarzy mi się głównie z remontem, a nie zrobię przecież panny z wiadrem farby albo młotkiem w ręce...
No właśnie, remont. W czasie zamętu powstał zestaw podkładek
Ostatnio niesamowicie spodobały mi się podkładki w brązie, może to niezbyt popularny kolor na takie robótki, ale na jasnym stole będą wyglądać znakomicie. Zamówiłam sobie różne rodzaje włóczek i dzisiaj wypróbowałam "średni brąz" z serii Safran firmy Drops - znakomicie się robi, znakomicie wyglądają - przepraszam za tyle zachwytów... Kolor w rzeczywistości jest dużo ciemniejszy
I na koniec zapowiedź...
Jarka - Nie 21 Lip, 2013 21:48
Ania same cudowności , pomimo remontu bardzo dużo wydziergałaś, brawo
Jessi - Nie 21 Lip, 2013 21:53
Apak prześliczne wszystko a podkładkom nie mogłam się oprzeć i zrobiłam.. choć na razie jedną hehe
siebusania - Pon 22 Lip, 2013 08:44
Apak, swietne wakacyjne panienki
cedra - Pon 22 Lip, 2013 08:58
Wszystko cudne! Twoje panny są przecudne, zawsze przywołują mi uśmiech na twarz.
|
|
|