To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Zakątek pełen drobiazgów- sowa i baletnice s. 145

sbb - Wto 09 Lip, 2013 07:29

Tak trzymaj, wełenki i szydełko to jest to czego nie można nigdy schować głęboko. Moja znajoma mówi,ze to nazywa się ADHD czyli brak spokoju- bez pracy,Ciągle trzeba cos robić. brawo
izetta - Wto 09 Lip, 2013 08:06

Apak, jak można oglądac film jak się robi takie rzeczy.... ło matko, ja nigdy nie potrafiłąm tego opanować a tak bardzo bym chciała smigać łapkami a oczkami sobie cos oglądać... puknąć się
Apak - Wto 09 Lip, 2013 10:14

sbb, dzięki wesoło mi No tak, jak ja mam siedzieć bezczynnie, to mi dziwnie hopla trzeba rączki czymś zająć...

izetta, no można, akurat przy tym wzorze.... tak jest dużo "dziur", wiec nie trzeba celować w konkretne oczka, co bardzo ułatwia sprawę wesoło mi sama sobie się dziwiłam...

gosias - Wto 09 Lip, 2013 10:30

super cool brawo cool brawo
Runa - Śro 10 Lip, 2013 09:42

Apak wiem jaki sajgon masz w związku z remontem, ja urządzam cały dom i mam dosyć wybierania płytek (już mi się wszystko kręci a i tak nie mogę znaleźć do salonu takiej jak sobie wymarzyłam - a taka prosta, zwyczajna Sad), paneli, mebli puknąć się masakra
ale szydełko zawsze gdzies pod ręka leży, dla oderwania choc na chwilkę Smile

Violetta21 - Śro 10 Lip, 2013 13:25

Piękne podkładki cool
Apak - Pią 12 Lip, 2013 16:14

gosias, Runa, Violetta21, - dziękuję kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie

Runa, nooooooo..... czasem jedyne, co chce się wypowiedzieć jako remontowy komentarz, to WRRRRRRRRRRR....
U mnie już widać koniec, ale wizyty w marketach budowlanych mocno wystawiają na próbę moją cierpliwość.... Ale już staram się nie złościć, tylko zaciskam zęby i znoszę to, co muszę - bo pomyślałam sobie pewnego razu, że gdyby to był MARKET WŁÓCZKOWY (brzmi nieziemsko, prawda? wesoło mi ) i mój mąż miałby mi w nim towarzyszyć w zakupach, pewnie przeżywałby takie katusze, jak ja w tych budowlanych... wesoło mi wesoło mi wesoło mi

sbb - Pią 12 Lip, 2013 16:43

Super pomysł, market z włóczkami i innymi akcesoriami. Sklep z ręcznikami od ziemi po sufit widziałam,kolory od bieli przez....... do czerni, wymiary różne. I tak jak by były regały z różnymi włoczkami różnych firm , różne rodzaje i we wszystkich kolorach. Ja go już widzę oczyma wyobraźni. Oczopląsów można dostać. My szukamy jakiejś wymażonej włóczki a za nami podąża mąż-zmęczony i znudzony tymi wełenkami.
Apak - Nie 14 Lip, 2013 17:25

No tak, u nas niestety takich marketów jeszcze nie ma... ale może kiedyś się doczekamy Smile
Jarka - Pon 15 Lip, 2013 09:16

Apak napisał/a:
mogę poskanować wzory, ale teraz je pożyczyłam koleżance. Więc jak wrócą do mnie, dobrze?
Aniu, czy już posiadasz wzorki krzyżykowe do tych medalionów ??? uklon
Haniutka - Pon 15 Lip, 2013 12:43

Ja (jak zwykle opóźniona) chwalę wszystko hurtem - i sówki brawo i podkładki brawo i gratuluję prezentu cool Wspaniałe Dzieciaki! Very Happy

Apak napisał/a:
No tak, u nas niestety takich marketów jeszcze nie ma... ale może kiedyś się doczekamy

Oby!!!
I mogłoby tam być miejsce żeby posiedzieć i mogłybyśmy umawiać się na spotkania ... wesoło mi

Apak - Pon 15 Lip, 2013 17:41

Jarka, tak, pamiętam o niech, ostatnio sobie myślałam, że muszę je poskanować. Daj mi proszę jeszcze kilka dni, ogarniam aktualnie dom po remoncie i zostało mi kilka kartonów, a w jednym z nich na pewno ukryta jest ta książeczka z wzorkami. Jak się do niej dokopię, to wzorki będą.

Haniutka, dziękuję! kwiatek dla ciebie

Co do takich sklepów.... jest taka seria kryminałów, napisana przez Betty Hechtman - niestety jeszcze nie przetłumaczonych na polski. Ale to są kryminały z szydełkiem i drutami w tle cool Centrum akcji jest - UWAGA! - KSIĘGARNIA Z DZIAŁEM WŁÓCZKOWYM, w którym spotykają się bohaterki, siadają sobie przy stole i razem dziergają. A główna bohaterka pracuje we wspomnianej księgarni i opiekuje tym działem... Do tego jest domorosłym detektywem i często wplątuje się w jakąś aferę kryminalną, która staje się głównym wątkiem książki.
Udało mi się zdobyć jedną książkę tej autorki i bardzo mi się podobała. Coś dla nas... wesoło mi

sbb - Pon 15 Lip, 2013 18:01

Apak , super , zakładamy sklep z włóczkami. Ja mam ich trochę więc na sporą ekspozycję wystarczy.
Jarka - Pon 15 Lip, 2013 22:07

Apak napisał/a:
Jarka, tak, pamiętam o niech, ostatnio sobie myślałam, że muszę je poskanować. Daj mi proszę jeszcze kilka dni
, ok. spokojnie Aniu cmoknięcie
Apak - Wto 16 Lip, 2013 20:39

Dokopałam się do obiecanych wzorków na hafty do medalionów wesoło mi

Z tego wykorzystałam fragment i zmieniłam kolory na fiolety do dużego medalionu

Haniutka - Śro 17 Lip, 2013 22:12

sbb napisał/a:
Apak , super , zakładamy sklep z włóczkami. Ja mam ich trochę więc na sporą ekspozycję wystarczy.

Ja też coś "dorzucę", a z braku własnych wątków kryminalnych Apak będzie nam czytać książki B. Hechtman hopla wesoło mi

izetta - Czw 18 Lip, 2013 11:30

Apak, dzięki za sówkę Smile
Apak - Pią 19 Lip, 2013 17:21

Bardzo proszę wesoło mi
Tesa60 - Sob 20 Lip, 2013 08:26

Ja też spóżniona , przeglądnęłam hurtem prace, same cudności, gdzie zdobywasz bazę do tych medalionów, jak możesz to napisz mi na moją pocztę tmacek@o2.pl z gory dziękuje
Apak - Nie 21 Lip, 2013 21:13

Tesa60, dziękuję. Bazy do medalionów znajdziesz m.in. w sklepie beads.pl (jako kaboszony).
Apak - Nie 21 Lip, 2013 21:40

Kilka wakacyjnych prac.

Te panny poszły do Ludzi wesoło mi i przyniosły mi piękne rzeczy - muszę je sfotografować i pokazać wesoło mi

Czas byłby już na pannę lipcową, ale wybaczcie, nie mam weny, bo jak do tej pory lipiec kojarzy mi się głównie z remontem, a nie zrobię przecież panny z wiadrem farby albo młotkiem w ręce... hahahihi

No właśnie, remont. W czasie zamętu powstał zestaw podkładek

Ostatnio niesamowicie spodobały mi się podkładki w brązie, może to niezbyt popularny kolor na takie robótki, ale na jasnym stole będą wyglądać znakomicie. Zamówiłam sobie różne rodzaje włóczek i dzisiaj wypróbowałam "średni brąz" z serii Safran firmy Drops - znakomicie się robi, znakomicie wyglądają - przepraszam za tyle zachwytów... Kolor w rzeczywistości jest dużo ciemniejszy

I na koniec zapowiedź...

Jarka - Nie 21 Lip, 2013 21:48

Ania same cudowności cool cool cool , pomimo remontu bardzo dużo wydziergałaś, brawo brawo brawo
Jessi - Nie 21 Lip, 2013 21:53

Apak prześliczne wszystko wesoło mi a podkładkom nie mogłam się oprzeć i zrobiłam.. choć na razie jedną hehe wesoło mi
siebusania - Pon 22 Lip, 2013 08:44

Apak, swietne wakacyjne panienki
cedra - Pon 22 Lip, 2013 08:58

Wszystko cudne! Twoje panny są przecudne, zawsze przywołują mi uśmiech na twarz. kwiatek dla ciebie