To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Zakątek pełen drobiazgów- sowa i baletnice s. 145

Jarka - Wto 02 Lip, 2013 07:47

cedra napisał/a:
Sówki rewelacyjne, a prezent godny pozazdroszczenia. Gartuluję!
o tak uklon cool cool uklon
Aga86 - Wto 02 Lip, 2013 08:34

Fantastyczne prezenty! Zarówno sówki jak i pomysł z obdarowaniem nicmi cool
Pysiatom - Wto 02 Lip, 2013 18:13

Prezencik wspaniały i bardzo miły. brawo brawo brawo
wanwoz - Wto 02 Lip, 2013 22:16

Sówki są przepiękne, na prezent dla dzieci idealne. I Ty wapaniały prezent od nich dostałaś, godny pozazdroszczenia. brawo brawo brawo brawo
Violetta21 - Pią 05 Lip, 2013 10:05

Śliczne są te sówki cool a prezent dostałaś taki od serca bye bye
Apak - Pią 05 Lip, 2013 13:50

Bardzo Wam wszystkim pięknie dziękuję!!! Kłębuszki leżą ciągle zapakowane, bo szkoda mi je ruszać.... Ciągle mnie wzruszają, jak tak na nie spoglądam hopla

izetta napisał/a:
Apak, sowy na medal, ale ten prezent to normalnie na oskara. Ja bym sie chyba popłakała ze wzruszenia Very Happy
No i teraz uwazaj, bo udało mi sie kupić kolorowe oczka i będę starała się zrobić Tobie konkurencję Wink Za rok może mi się uda Very Happy

OOOOOOO ja bardzo chcę zobaczyć te konkurencyjne sowy cool Bardzo bardzo się cieszę hopla

Właśnie wróciłam z Bawarii i w autokarze robiłam podkładki z bawełny, do których wzór podała niedawno małgośka - świetny projekt na warunki podróżnicze, z bawełny się łatwo robi, a podkładki są po prostu błyskawiczne! Jak się bardziej ogarnę, to oczywiście pokażę.

sbb - Pią 05 Lip, 2013 13:53

No to ja czekam na zdjęcie, bo nie wiem gdzie szukac tego wzoru od małgośki.
Apak - Pią 05 Lip, 2013 14:19

sbb napisał/a:
No to ja czekam na zdjęcie, bo nie wiem gdzie szukac tego wzoru od małgośki.

Jest tutaj, na dole strony:
PODKŁADKI MAŁGOŚKI

sbb - Pią 05 Lip, 2013 15:21

Dziękuję, podkałdki są faktycznie super.
siebusania - Pią 05 Lip, 2013 15:29

sówki juz podziwiałam a prezencik od dzieci super
Apak - Sob 06 Lip, 2013 22:23

siebusania, dziękuję!

A tu moje zapowiadane wariacje na temat podkładek wesoło mi

siebusania - Nie 07 Lip, 2013 01:48

Apak, śliczne chyba się na nie skusze, tymbardziej że potrzebne mi cos na szybko
sbb - Nie 07 Lip, 2013 07:55

Podkładki bardzo ładnie wyglądają. Ja robiłam kordonka z jedwabiem, ale Twoje też są super i na pewno szybko sie robi. cool
Dorga z Bawarii do Polski trochę trwa to narobiłaś ich całe mnóstwo.

Jarka - Nie 07 Lip, 2013 09:13

Podkładki są prześliczne i świetne kolorki cool cool cool , a z jakich nici robiłaś ???
Apak - Nie 07 Lip, 2013 12:42

siebusania, sbb, Jarka, - dziękuję. kwiatek dla ciebie

sbb,
Cytat:
Podkładki bardzo ładnie wyglądają. Ja robiłam kordonka z jedwabiem, ale Twoje też są super i na pewno szybko sie robi. cool
Dorga z Bawarii do Polski trochę trwa to narobiłaś ich całe mnóstwo.

My na szczęście jechaliśmy w obie strony w nocy, więc jakoś czas szybciej minął, ale mieliśmy trochę przejazdów już na miejscu - i wtedy zajmowałam się podkładkami. Zrobiłam ich w sumie 12.

Moja koleżanka robiła w czasie drogi serwetkę filetową. I jak kończyłam swoją podkładkę, to za każdym razem mówiła: "Ale szybko ci to poszło". To się stało mottem tej podróży. wesoło mi Mierzyłam czas - 12 minut na podkładkę. No i film można równocześnie oglądać. wesoło mi

Jarka,
Cytat:
Podkładki są prześliczne i świetne kolorki cool cool cool , a z jakich nici robiłaś ???

Robiłam z bawełny - jasne to Miya, a ciemne Red Heart i to jest bawełna z akrylem. Kupowałam to na ostatnią chwilę i nie było zbyt dużego wyboru. Ale wiem, że np. Danusia robiła chyba z Sonaty i Virgini, jeśli czegoś nie pokręciłam.

małgośka - Nie 07 Lip, 2013 14:25

Aniu, cudne podkładeczki. hopla radocha radocha
Ja faktycznie robiłam z Virginii i Sonaty.
Ale można też z innych nici o podobnej grubości.
Najlepiej bawełna, albo mieszanki z bawełną, żeby trzymały formę. bye

Kamoni - Nie 07 Lip, 2013 18:00

Apak, Śliczne podkładki i 12minut to szybciutko bardzo cool cool
ciapara - Nie 07 Lip, 2013 19:16

Bomba brawo
Runa - Pon 08 Lip, 2013 11:57

Piękne, a takie proste w formie Wink A może i ja się skusze na szybko. Dodatek na prezent urodzinow-imieninowy dla mamy Smile
Madzia - Pon 08 Lip, 2013 13:25

Proste a efektowne, podobają mi się cool brawo
Pysiatom - Pon 08 Lip, 2013 15:41

Piękne podkładki. brawo brawo brawo
żabka - Pon 08 Lip, 2013 16:09

Super pomysł i wykonanie brawo brawo brawo
Elżbieta P. - Pon 08 Lip, 2013 17:43

bardzo ładne podkładki!!!
Jessi - Pon 08 Lip, 2013 20:26

super podkładeczki cool cool cool ja chyba też spróbuje wesoło mi
Apak - Pon 08 Lip, 2013 22:44

małgośka, Kamoni, ciapara, Runa, Madzia, Pysiatom, żabka, Elżbieta P., Jessi, - dziękuję! kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie
Właśnie zaczęłam remont i wiadomo, co to oznacza, ale nie myślcie sobie, koszyczek z "zestawem" do podkładek zostawiłam w zasięgu ręki (zawsze można przysiąść na kwadransik relaksu wesoło mi )