To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - Noworoczne postanowienia i zmiany

M. - Pon 31 Maj, 2010 17:49

dziękuję Grażynko Smile

zeszły mi obrzeki a tak naprawdę to ani jednego dnia nie bylam na samym bialku, papryka, pomidory, ogórki i sałata prawie do każdego posiłku... mam okropnie rozciągnięty żolądek (potrafiłam zjeść 2 makrele! na raz)

dzis miałam same proteiny, ale teraz chrupię ogórka kiszonego Smile

no KUPIŁAM sobie spodnie ! co prawda ,nie każda 50 na mnie weszła, ale jedną parę dostalam hurrraaa

ciapara - Pon 31 Maj, 2010 18:12

No widzisz M. udało sie
Ja sprzedaje juz rozmiar 50 Smile
a w 48 chodze w zaszewkach.... i tez juz dyndaja ponizej pasa
ale 46 sa ciut za opiete
no ale teraz proteiny do czawartku to moze bedzie lepiej... i cos drgnie...
samo obkurczanie zoladka jest trudne

Gratuluje wszystkim którym sie to udalo Smile

M. - Pon 31 Maj, 2010 18:17

Agnieszko, zanim ja dolece do Twojej wagi (od której zaczynałaś) porządnie sie nadukam Very Happy
Elunia - Pon 31 Maj, 2010 18:39

gratuluję cool cool cool u mnie chwilowy zastój wagowy-wczoraj grzeszne ciasteczko z kremem wściekły
zabencia - Pon 31 Maj, 2010 18:47

dziękuję ślicznie za ciepłe słowa cmoknięcie

ciapara napisał/a:
Jakos bujam sie w swojej wadze
raz do gory raz w dol
Chyba pora sie bardziej zaprzec hm...

ciapara trochę samozaparcia a ujarzmisz wagę i bezgrzesznie dojdziesz do celu Smile Potrzeba Ci dużo samodyscypliny, bo masz daleki cel, który przecież chcesz osiągnąć. Dlatego też popieram Grażynkę i uważam, że powinnaś uświadomić rodzinkę o swojej diecie, a wtedy napewno będzie Ci dużo łatwiej z ich wsparciem.

Grażyna napisał/a:
Cieszę się, że masz mocne postanowienie i silną wolę.

Wychodzę z założenia, że nie można (i nie lubię) robić żadnej czynności na pół gwizdka, więc i w diecie jestem aż do bólu konsekwenta i systematyczna Smile Śmieję się, że jestem też do tego zodiakalnym Baranem - a jak się baranek uprze to nie popuści tylko dojdzie do celu i postawi na swoim wesoło mi

M. napisał/a:
jak mi sie uda (a MUSI się udac !!!)

No pewnie, że się uda Smile

M. napisał/a:
a tak naprawdę to ani jednego dnia nie bylam na samym bialku, papryka, pomidory, ogórki i sałata prawie do każdego posiłku... mam okropnie rozciągnięty żolądek (potrafiłam zjeść 2 makrele! na raz)

Wydaje mi się, że powinnaś wprowadzić jednak dni czysto białkowe, bo to w ciągu tych dni widać najlepsze rezultaty. Roziągnięty żołądek zawsze możesz wypełnić produktami czysto białkowymi i będziesz gubić kilogramy Smile Obkurczanie żołądka jest procesem długim i trwa ok 3 miesięcy. Ja na początku też potrafiłam zjeść całą makrelę i oglądać się za kolejną, a teraz po 4 miesiącach ledwo jestem w stanie zjeść pół.

ciapara - Pon 31 Maj, 2010 19:24

zabencia rozbawilas mnie
bo zodiakalny baran to ja Smile
tak wiec o upartosci mozemy sobie pogadac Smile
to jest tak ze mi sie nie chce wierzyc ze mozna tyle schudnac i ja ciesze sie nawet z tego co mam juz teraz
przestalam zrec a to juz duzo
i zaczelam racjonalnie sie odzywiac Wink a na mnie to tak jak u Mao bardzo duzo...

zabencia - Pon 31 Maj, 2010 20:06

ciapara napisał/a:
tak wiec o upartosci mozemy sobie pogadac Smile

No to nie powiesz mi, że jako zodiakalny baranek nie jesteś uparta Smile

ciapara napisał/a:
to jest tak ze mi sie nie chce wierzyc ze mozna tyle schudnac

ciapara potraktuję to jak wyzwanię i udowodnię Ci, że się da wesoło mi

qrka - Pon 31 Maj, 2010 21:01

zabencia, naprawdę super wynik. cool brawo
Mao - Pon 31 Maj, 2010 21:08

Dziewczyny Spadeczki Rewelacja brawo brawo brawo i tak trzymajcie !!! cool cool cool

Wszystkim nam się uda i nawet się nie obejrzymy jak wszystkie będziemy na III fazie hahahihi prędzej czy później.

wesoło mi wesoło mi wesoło mi to ja się też ubawiłam, bo jestem zodiakalny Baran ciapara, lanie nie grzesz ,uświadom rodzinę i spadaj...z wagi ,Barany dadzą radę zebalek są niedowiarkami ,ale uparcie mimo wszystko brną do celu,grunt to motywacja!

gosias - Pon 31 Maj, 2010 21:38

Dziewczyny Smile gratuluję i trzymam kciuki cool Najważniejsze to wierzyć, że uda się Smile Mnie na dzień dzisiejszy jest o 19 kg mniej i niektórzy zazdroszczą mi, nadal pytają o dietę, ale na pytaniach kończy się...

A ja czuję się dobrze i to mnie bardzo cieszy wesoło mi

qrka - Pon 31 Maj, 2010 21:55

Mao napisał/a:
bo jestem zodiakalny Baran

ja też jestem Baran hahaha

gabi12 - Wto 01 Cze, 2010 09:07

Dziewczyny kochane!!! Co Wy ze mną zrobiłyście!!! Siedziałam i czytałam, czytałam, czytałam.... No i się zdecydowałam. Nie brałam udziału wcześniej w dyskusji, bo nie mam silnej woli i wstyd byłoby się później przyznać, że skapitulowałam. Tym bardziej, że pracuję w charakterze kucharki. Kto by pomyślał kucharka na diecie!?! Lubię swoją pracę , doprawianie, próbowanie no i to właśnie mnie zgubiło. Rosłam w oczach.
Może nie mam wiele do zrzucenia bo ok. 15 kg (przy wzr.163 mam 78kg), ale i tak postanowiłam raz na zawsze, że to zrobię.
Fazę pierwszą mam już za sobą przez pięć dni schudłam 4 kg. Teraz jestem na drugiej fazie od 30 maja.
No teraz mam pytanko do bardziej doświadczonych koleżanek: jak długo ma trwać druga faza czy do czasu ustalonej przeze mnie końcowej wagi (63kg)?
Stosuję w drugiej fazie 5/5.
Trzymam z a Was i za siebie kciuki!!!

qrka - Wto 01 Cze, 2010 09:40

gabi12, kilka postów wcześniej jest link do testu dukana, zrób go a wtedy będziesz wiedziała ile powinna trwać każda z faz.

A swoją drogą ja tez mam słabą "silną wolę" a na diecie jestem już prawie 2 m-ce. Zdarza mi się, że ulegnę "złym" podszeptom i zjem coś niedozwolonego, ale wystarczy, że zajrze do tego tematu i to mnie mobiluzuje do dalszego dietkowania

gabi12, witaj . cmoknięcie

Z NAMI LŻEJ !!

ciapara - Wto 01 Cze, 2010 09:44

Kochane ale sie rozpisałyscie Smile
Same barany ha ha to nie pobódźmy sie tylko bo baranki lubia sie trykac rozkami Smile

A tak na powaznie jestem 2 gi dzien na proteinach
Nie wiem co sie stalo mojej rodzince ale uparcie zjadaja mi "moje zarełko" a to mi jajka ugotowane na twrado na pozniej znikaja... i znajduje tylko skorupki, a to do kazdego posilku obiadowego maz domaga sie kefiru albo maslanki, a to serki ciesza sie wzieciem...
normalnie chodze juz jak wielblad z tymi tobolami pelnymi zakupow a potem patrze ... i oczom nie wierze bo nie mam co zjesc Smile

Ciesze sie ze nowa dukanka nam sie wykluła
Witaj gabi12 cmoknięcie
Zacznij od zalozenia sobie paska
Jakos tak motywuje jak sie wpisujesz na forum

bye bye

zabencia - Wto 01 Cze, 2010 11:08

gabi12 witaj wśród dukających kwiatek dla ciebie

II faza trwa tak długo, aż osiągniesz wagę, którą chcesz. Test dukana orientacyjnie pokaże Ci kiedy to będzie, ale to też możesz sobie sama wyliczyć zakładając, że gubisz ok. 1-1,5 kg na tydzień.

teris - Wto 01 Cze, 2010 11:17

Drogie baranki czy przyjmiecie byczka do towarzystwa uklon
Ja podobnie jak gabi12, cichutko was podglądam no i skusiłam się jestem na diecie od 15maja zgubiłam 4 kg radocha najbardziej motywuje mnie wygląd Grażynki i chęć pokazania się w szydełkowych ciuszkach zebalek

Dziewczyny trzymajmy się cmok

ciapara - Wto 01 Cze, 2010 11:25

teris zapraszamy do paczki i witamy serdecznie Smile
wlsnie ide cos zaszamac Smile zeby schudnac
motywacja mi wrocila jak sie dzisiaj pomierzylam Smile

zabencia - Wto 01 Cze, 2010 11:27

teris napisał/a:
Drogie baranki czy przyjmiecie byczka do towarzystwa

teris proteinowe baranki potrzebują proteinowego byczka dla ujarzmienia rogatego towarzystwa kwiatek dla ciebie

teris napisał/a:
no i skusiłam się jestem na diecie od 15maja zgubiłam 4 kg

gratuluję cool a jeszcze niedyskretnie zapytam: ile chcesz zrzucić ?

teris napisał/a:
chęć pokazania się w szydełkowych ciuszkach

Ja podobnie i nawet już upatrzyłam sobie pierwsze wdzianko, które zrobię na nową figurkę wesoło mi

gabi12 - Wto 01 Cze, 2010 11:38

Dziewczyny nie chce mi się wkleić suwaczek. Byłam na strażnik dieta pl. Wszystko zrobiłam jak trzeba tylko po skopiowaniu kodu i wklejeniu do mojego profilu na maranciakach wyskakuje kod HTML a nie rysunek . Nie wiem co jest?
gabi12 - Wto 01 Cze, 2010 11:42

No nareszcie jest!!!
ciapara - Wto 01 Cze, 2010 11:44

dziewczyny nie wiem jak to sie dzieje
ale pomimo drobnych grzeszkow w obwodzie trace w cm... wesoło mi

teris - Wto 01 Cze, 2010 11:50

No właśnie najgorsze te obwody u mnie wąziutkie biodra i nie wiadomo gdzie brzuch się kończy a gdzie zaczyna biust wściekły ale przy tej dietce wszystko zaczyna być jasne nareszcie zobaczyłam swój pas bye bye
ciapara - Wto 01 Cze, 2010 11:57

teris ja tez z tych brzuszastych wesoło mi
gabi12 - Wto 01 Cze, 2010 12:01

teris, nie masz wiele, ale zawsze coś można zrzucić. Powodzenia.
zabencia - Wto 01 Cze, 2010 12:18

ciapara napisał/a:
dziewczyny nie wiem jak to sie dzieje
ale pomimo drobnych grzeszkow w obwodzie trace w cm... wesoło mi

Obawiam się tylko, że te drobne grzeszki mogą odbić się z nawiązką pomimo ubytku tych cm.
Oby jednak nie Smile Ale pomimo wszystko to za te "drobne grzeszki" należy Ci się soldne lanie