To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Zakątek pełen drobiazgów- sowa i baletnice s. 145

Dżastii - Pon 13 Maj, 2013 21:53

Apak, fantastyczna bluzeczka o sówce już nawet nie wspominając Smile wielkie brawa brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo hurrraaa hurrraaa hurrraaa hurrraaa hurrraaa
nismon - Pon 13 Maj, 2013 22:57

Cudna sukieneczka! cool cool brawo
siebusania - Wto 14 Maj, 2013 07:14

Apak, sukieneczka wyszła ci boska, fajnie te kolorki sie rozłożyły i wzorek dołu fajnutki ja na taki od dawna poluje i nie mam schemaciku, podzielisz się? teraz czekam na zdjecie na małej modeleczce, jakim szydłem robiłaś?
Awenturyn - Wto 14 Maj, 2013 07:18

sukieneczka przecudna brawo cool brawo cool brawo
izetta - Wto 14 Maj, 2013 08:43

Apak, no tworzysz normalnie CUDA!!!! uklon cmoknięcie
Jarka - Wto 14 Maj, 2013 09:05

Sukienka przecudnej urody cool cool , nawet sobie nie wyobrażam jak Twoja piękna księżniczka będzie w niej bosko wyglądać uklon cool cool uklon
katrinka - Wto 14 Maj, 2013 09:16

Śliczna,koniecznie pokaż na modelce wesoło mi Kolorki takie wesołe,piękne wykonanie...no i sówka(to będzie chyba Twój znak rozpoznawczy wesoło mi )Tylko guziczków nie widzę,ma zapięcie z tyłu?
Krakowianka - Wto 14 Maj, 2013 09:53

śliczna, kolorowa sukieneczka uklon pomysł z przyszytą sówką super!!! brawo brawo brawo
Runa - Wto 14 Maj, 2013 10:12

Sukienka prześliczna, aż chciałoby się dziergać Smile brawo
Violetta21 - Wto 14 Maj, 2013 12:55

piękna sukieneczka le tu uhu jest wesoło mi wesoło mi
lamika88 - Wto 14 Maj, 2013 13:09

Prześliczna cool cool cool
ciapara - Wto 14 Maj, 2013 15:19

Wymiotła sowia kiecka!!!
Pysiatom - Wto 14 Maj, 2013 15:24

Piękna , kolorowa sukieneczka z rewelacyjną sówką. brawo brawo brawo
Elżbieta P. - Wto 14 Maj, 2013 17:12

śliczna, kolorowa sukieneczka brawo
Apak - Wto 14 Maj, 2013 18:15

sbb, Dżastii, nismon, siebusania, Awenturyn, izetta, Jarka, katrinka, Krakowianka, Runa, Violetta21, lamika88, ciapara, Pysiatom, - jejku, tyle przemiłych słów - bardzo wielkie uściski dla Was! Dziękuję!!! cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

siebusania,
Cytat:
Apak, sukieneczka wyszła ci boska, fajnie te kolorki sie rozłożyły i wzorek dołu fajnutki ja na taki od dawna poluje i nie mam schemaciku, podzielisz się? teraz czekam na zdjecie na małej modeleczce, jakim szydłem robiłaś?

Szydełko 1.75, bo to dość cienka włóczka.
Co do wzoru, to nie korzystałam z żadnego "gotowca". Najpierw kontemplowałam różne możliwości w necie, a potem zaczęłam kombinować. Spisywałam wszystko, co robiłam, bo już mam zamówienie na kolejną sukieneczkę - taką samą. Jak przerobię te moje hieroglify na język ludzki, oczywiście się podzielę. To może chwilkę potrwać, więc musisz się uzbroić w cierpliwość.

A na marginesie, już poprosiłam o wypożyczenie sukienki na chrzest,; jak tylko do mnie dotrze, to rozpiszę to, co chciałaś.

katrinka,
Cytat:
Tylko guziczków nie widzę,ma zapięcie z tyłu?

wesoło mi No tak, zapięcie jest z tyłu na dwa guziczki. Nie znalazłam sowich wesoło mi , więc są cytrynki. Dorzucę dodatkowe zdjęcie, jak będę mieć fotki na modelce.

Runa,
Cytat:
Sukienka prześliczna, aż chciałoby się dziergać

No to ja nie widzę przeszkód wesoło mi wesoło mi wesoło mi

Apak - Wto 14 Maj, 2013 18:32

No i jeszcze... połowa maja prawie za pasem, więc może panna na majówkę?

Zapraszam
http://maranciaki.pl/foru...r=asc&start=175

lamika88 - Wto 14 Maj, 2013 18:34

Śliczna panienka cool cool cool
ciapara - Wto 14 Maj, 2013 19:36

Te panny Twoje po nocach mi sie snia brawo brawo brawo
ewasd - Wto 14 Maj, 2013 19:58

Aniu, swietna sukieneczka. Kolorki bardzo ladnie wspolgraja.
brawo
No i oczywiscie kolejna fantastyczna panna Smile

Jarka - Wto 14 Maj, 2013 22:15

lamika88 napisał/a:
Śliczna panienka
cool cool cool
żabka - Wto 14 Maj, 2013 22:31

Sukienka jest obłędna, w bardzo energetycznych kolorkach brawo brawo :brawo
Ale panna na majówkę to już powala na kolana, zwłaszcza jej koszyczek z włóczkami i szydełkiem brawo brawo brawo

siebusania - Śro 15 Maj, 2013 07:08

Apak napisał/a:
Szydełko 1.75, bo to dość cienka włóczka.
Co do wzoru, to nie korzystałam z żadnego "gotowca". Najpierw kontemplowałam różne możliwości w necie, a potem zaczęłam kombinować. Spisywałam wszystko, co robiłam, bo już mam zamówienie na kolejną sukieneczkę - taką samą. Jak przerobię te moje hieroglify na język ludzki, oczywiście się podzielę. To może chwilkę potrwać, więc musisz się uzbroić w cierpliwość.

A na marginesie, już poprosiłam o wypożyczenie sukienki na chrzest,; jak tylko do mnie dotrze, to rozpiszę to, co chciałaś.
spokojnie poczekam nawet włoczka narazie na takie cudo nie mam, i cos tam innego dziubdziam, a na narginezie dziekuje bede cierpliwe czekac do czerwca mam czas a jak nie zdarzysz to inna góre wymysle a ta na kiedys tam
panienka śliczna

Asia S. - Śro 15 Maj, 2013 08:23

Świetna sukienka!! Nie doczytałam co to za włóczka? brawo
Pysiatom - Czw 16 Maj, 2013 10:55

Majowa panna jest cudna. brawo brawo brawo
Madzia - Czw 16 Maj, 2013 17:46

Twoje zdjęcia, Twoje prace mogę oglądać w nieskończoność. Zawsze ślicznie, zawsze kolorowo i radośnie. Sukieneczka jest prześliczna, a sówka to prawdziwy majstersztyk i super pomysł (których Ci nie brakuje).