Pogaduszki szydełkowe - CENY WYROBÓW SZYDEŁKOWYCH
JJka - Sob 21 Sie, 2010 20:22
atteloiv, to moj "ulubiony" użytkownik na allegro ))
kiedyś zrobiła aukcję na której była zaprezentowana oferta wykonania sukienki projektu LediTi z Osinki... z jej dokładnie zdjęciem!!...
to dopiero "beszczel" :/ ... fotka z gazety to pikuś :/
strasznie mnie korciło napisac do lediTi o tym ... ale niestety nie znam rosyjskiego
Martta - Nie 22 Sie, 2010 22:12
Jakbym miała sprzedawać po takich cenach to by mi się nawet nie chciało szydełka wziąć do ręki...
Faktycznie to nie one robiły,bo wtedy wiedziałyby ile pracy kosztuje zrobienie takich rzeczy i ceny na pewno byłyby wyższe.
atteloiv - Pon 23 Sie, 2010 16:46
| Pyziulka napisał/a: | | atteloiv, nalezałoby to zgłosić jako naruszenie zasad Allegro. |
Zgłosiłam a to odpowiedź
"Dziękuję za list.
Wykorzystanie zdjęć lub opisów może odbyć się tylko za zgodą autora tych materiałów.
Wyjaśniam, że interwencje w tego typu sprawach podejmujemy wyłącznie na wniosek Użytkownika, którego prawa autorskie zostały naruszone. Ponieważ dotychczas nie otrzymaliśmy zgłoszenia od właściciela wspomnianych materiałów, uznajemy, że nie doszło do naruszenia zasad. Nie mamy bowiem pewności, że wskazany Użytkownik nie posiada pisemnej zgody właściciela na wykorzystanie w opisie aukcji materiałów jego autorstwa."
Czyli publikujmy zdjęcia z gazet jako swoje bo według allegro to nie jest łamanie praw autorskich
Pyziulka - Pon 23 Sie, 2010 17:00
atteloiv, to może zgłosić do tej gazety? Tylko trzeba zachować aukcję.
Ania - Pon 23 Sie, 2010 17:21
| atteloiv napisał/a: | http://allegro.pl/item1195713978_oryginalne_ponczo_narzuta_rekodzielo.html
Zawsze zadziwia mnie bezczelność takich osób zdjęcie z gazety i naśladownictwo zabronione |
No wiecie co!
Zabrania się naśladownictwa i kopiowania poncza!!! A na jakiej podstawie????
Zaraz do niej napiszę co oznacza ten tekst?!
Allegro mnie wkurzyło w tym momencie, te ich zasady w regulaminie czasami są bez sensu i uderzają nie tam gdzie potrzeba.
Dziewczyny jak na tych aukcjach pojawi się zdjęcie prac Lulu lub innych znanych Rosjanek to dajcie cynk. Znam na tyle rosyjski, że do nich napiszę.
Madzia - Pon 23 Sie, 2010 17:38
| JJka napisał/a: | atteloiv, to moj "ulubiony" użytkownik na allegro ))
kiedyś zrobiła aukcję na której była zaprezentowana oferta wykonania sukienki projektu LediTi z Osinki... z jej dokładnie zdjęciem!!...
to dopiero "beszczel" :/ ... fotka z gazety to pikuś :/
strasznie mnie korciło napisac do lediTi o tym ... ale niestety nie znam rosyjskiego  |
Rzeczywiście paradna ta pani. A oferty tylko dla pięknych pań!
JJka - Pon 23 Sie, 2010 18:27
| desik napisał/a: | | Dziewczyny jak na tych aukcjach pojawi się zdjęcie prac Lulu lub innych znanych Rosjanek to dajcie cynk. Znam na tyle rosyjski, że do nich napiszę. |
że ja Aniu nie wiedziałam o tym, jak ta aukcja z fotką Ledi Ti była
będę o tym teraz pamiętać!
no ż | atteloiv napisał/a: | | Czyli publikujmy zdjęcia z gazet jako swoje bo według allegro to nie jest łamanie praw autorskich |
ahaaaaaa....
7Kasiulek7 - Wto 31 Sie, 2010 12:51
Cudowna okazja i żadnych ofert: http://allegro.pl/sam-wyb...1206662929.html
Ktoś jeszcze ma wą wątpliwości, że Allegro raczej nie nadaje się na sprzedawania ręcznie robionych przedmiotów?
gabrysia - Wto 31 Sie, 2010 15:09
Zobaczcie: http://allegro.pl/show_us...php?uid=2919734 większość zdjęć wyrobów została "pożyczona" z katalogów i gazet, delikatnie mówiąc nieuczciwe to .....
Paillette - Wto 31 Sie, 2010 15:47
aby było ciekawiej cytuję:
"KONTAKT ZE MNĄ: 509 795 468
ZABRANIA SIĘ KOPIOWANIA PONCZA I NAŚLADOWNICTWA "
maranta - Wto 31 Sie, 2010 16:38
| Paillette napisał/a: | aby było ciekawiej cytuję:
"KONTAKT ZE MNĄ: 509 795 468
ZABRANIA SIĘ KOPIOWANIA PONCZA I NAŚLADOWNICTWA " |
Ciekawie też wygląda własny podpis- nick umieszczony na fotkach z gazetek lub cudzych fotkach- bardzo profesjonalnie
JJka - Wto 31 Sie, 2010 17:21
gabrysia, Paillette, maranta, no właśnie o tej osobie dyskutowałyśmy kilka postów wczesniej ....
tak na marginesie...
chyba większość z nas zna te ponczo z forum... u osinek chociażby...
a może by tak każda z nas go zrobiła i wystawiłą na allegro??
ciekawa jestem co wtedy zrobiłby ten uzytkownik allegro, skoro pisze że zabrania kopiowania i nasladowania poncza...
| maranta napisał/a: | | Ciekawie też wygląda własny podpis- nick umieszczony na fotkach z gazetek lub cudzych fotkach- bardzo profesjonalnie |
i o tym pisałam te 10 postów wyżej ... była fotka pracy Ledi Ti a na niej napis własny tego użytkownika...
Aniu, ja bym to inaczej nazwała... ale nie wypada ;/
katarzyna341 - Wto 31 Sie, 2010 17:38
pomysł z masowym ,,naśladownictwem" mi sie podoba
a tak na marginesie - kto ma schemat tego poncza?
mimusia-1 - Wto 31 Sie, 2010 18:06
| katarzyna341 napisał/a: | | pomysł z masowym ,,naśladownictwem" mi sie podoba |
Racja jestem za
Lucysia - Sob 16 Paź, 2010 08:06
Dziewczyny mam problem- dostałam zamówienie (na maila) na sweter damski na drutach od zupełnie obcej osoby. Włóczka jej. Ile mam wziąć za robotę? Jakoś znajomym nie mam problemów z wyceną a obcym? Proszę o podpowiedź.
Pyziulka - Nie 17 Paź, 2010 20:28
Lucysia, czytałam na zagranicznych forach, że najpopularniejszym sposobem wyceny jest cena materiałów razy 3. Nie jest to najlepszy sposób gdy otrzymujemy materiał...
Jest jeszcze jeden sposób ale bardziej skomplikowany:
(koszt materiałów x 120%) + (ilość godzin x cena za godzinę) = cena wyrobu dla Ciebie
te 120% jest po to aby opłacić koszty zamówienia przesyłki, dojazdu do sklepu itp. Można tutaj wstawić tutaj dowolną liczbę pomiędzy 120-150%, wszystko zależy od nas
cena hurtowa = cena wyrobu dla Ciebie x 1,5
cena detaliczna = cena wyrobu dla Ciebie x 2,0
Jeśli coś jest niezrozumiałe mogę wyjaśnić szczegółowiej
mala100gosia - Nie 17 Paź, 2010 20:40
Pyziulka, podoba sie mi ten przelicznik
kabyr - Nie 17 Paź, 2010 21:04
| mala100gosia napisał/a: | podoba sie mi ten przelicznik  |
Gosia tylko kto tyle zapłaci?
lamika88 - Nie 17 Paź, 2010 21:10
| Cytat: |
Gosia tylko kto tyle zapłaci? |
No właśnie z tym są zawsze problemy Bo ludzie to by chcieli ręczną robotę za cenę masówki kupić... Dlatego ja bardzo rzadko robię na sprzedaż... Wolę zrobić coś dla siebie albo w prezencie. A jak komuś bardzo zależy to zapłaci taką cenę jak w przeliczniku Pyziulki
mala100gosia - Nie 17 Paź, 2010 22:04
wiem wiem ,ale pomarzyc można
Pyziulka - Pon 18 Paź, 2010 06:56
Dziewczyny najważniejsze jest aby wybrać odpowiedni przelicznik godzinowy. Przy tym wzorze który ja napisałam dziewczyny zwykle wybierają $1-2 za godzinę czyli ok 3-6 zł przy dokładnym przeliczniku a jak wiemy tu nie kurs wymiany się liczyć powinien. Używając tego wzoru co powyżej spokojnie można wziąć 3zł za godzinę - wynik i tak będzie satysfakcjonujący Nalezy jednak pamiętać, że trzeba tutaj znać ilość godzin i w koszta wpisywać tylko materiały wykorzystane. Jeśli zużyję 1,5 motka to w koszta wpisuję cenę za 1,5 motka a nie za 2. Pozostałe 0,5 motka mogę zużyć przy innym projekcie.
saba52 - Czw 04 Lis, 2010 11:58
Czy o cenach wyrobów drutowych tu mogę?
Pyziulka - Czw 04 Lis, 2010 14:42
saba52, pytaj
saba52 - Czw 04 Lis, 2010 14:49
Pyziulka, Dzięki
Pierwszy raz robię za pieniądze- komin w warkocze 120/50 i rękawiczki ,wełna klientki .
Nie mam bladego pojęcia ile wziąć za robotę?
Pyziulka - Czw 04 Lis, 2010 16:47
saba52, ile w gramach mniej więcej zużyjesz włóczki? Gruba będzie ta włóczka (czyli inaczej, czy szybko sie będzie dziergać )?
|
|
|