Pogaduszki szydełkowe - Noworoczne postanowienia i zmiany
qrka - Pią 21 Maj, 2010 07:14
przepis znalazłam na www.dieta.pl piernik upiekłam, nawet niezły wyszedł.
Otrębów nie zmieliłam a chyba powinnam ?
Ciasto mi przywarło do blachy, macie może na to jakiś sposób?
Elunia - Pią 21 Maj, 2010 08:01
Ja podkładam pod piernik papier do pieczenia i nie przywiera a otręby powinnaś zmielić-u mnie dziś 0,5 kg do góry
ciapara - Pią 21 Maj, 2010 08:04
qrka jest prosta metoda kup sobie papier pergaminowy do pieczenia albo papier do pieczenia to to samo
jest albo w arkuszach albo w rolce
polecam ten w rolce bo odcina sie potrzebna ilosc
nastepnie układasz papier w foremce i wlewasz ciasto
potem jak wyjmiesz placek ciasto albo cokolwiek co na nim pieczesz to samo odpadnie Ci od papieru
Taki papier jest bardzo wydajny
Ja na nim kiedys nie raz pieklam ciastka maslane dla rodzinki
Pieklam kilka blach i tylko sciagalam ciastka nie zmieniajac papieru
qrka - Pią 21 Maj, 2010 08:16
| Elunia napisał/a: | | a otręby powinnaś zmielić | tak sobie właśnie pomyślałam, ale miałam już wszystko wymieszane ale i tak wyszedł smaczyny.
A jesli otręby mielone i pisze 8 łyżek to ma być 8 łyżek juz zmielonych, czy 8 łyżek otrebów zmielić ?
ale ma dylematy co ?
ciapara - Pią 21 Maj, 2010 08:22
ja mysle ze 8 lyzek przed zmieleniem
Jarka - Pią 21 Maj, 2010 08:39
Ja nigdy nie mielę do żadnych ciast otrębów i też wychodzi ok. , po przy pierwszym mieleniu spaliłam młynek i nie zamierzam kupować następnego.
Mi brakuje jeszcze 1,5 kg do 10 kg.
qrka - Pią 21 Maj, 2010 08:48
To ja tez sie pochwalę na diecie od 07.04.2010 waga -9,7
M. - Pią 21 Maj, 2010 08:52
| ciapara napisał/a: | qrka
Taki papier jest bardzo wydajny
Ja na nim kiedys nie raz pieklam ciastka maslane dla rodzinki
Pieklam kilka blach i tylko sciagalam ciastka nie zmieniajac papieru  |
przy cistkach można , nawet wielokrotnie użyć, przy pasztecikach też,
odkąd kupiłam po raz pierwszy juz NIGDY nie smarowałam blach
w arkuszach ma 16+4 (wersja promocyjna),
lub 8 metrow w rolkach,
ten w arkuszach jest w rozmiarze 42x38 cm, dokładnie tyle ile ma blach płaska z piekarnika, idealnie też pasuje do większych blach,
przy mniejszych blachach bardziej ekonomiczny jest ten na metry
podczytuję Was dziewczyny i aż wam zazdroszczę, odchudzam sie ponad 30 lat i jestem coraz grubsza... każde jojo mam na dodatkowym + ... ponad to co uda mi się schudnać
ciapara - Pią 21 Maj, 2010 09:10
to prawda ze jak sie upiecze ciasto to papier juz do wyrzucenia
musisz w foremce go ulozyc qrka nawet tak zeby gora wystawal
bo potem pomoze ci to wyciagnac ciacho
w kwestii chwalenia sie
widze ze przemodelowywuje mi sie sylwetka
normalnie brzuch ginie w oczach
od poczatku diety w brzuchu zgubilam 6 cm wreszcie dzisiaj cm pokazal 99 cm
a w biodrach mialam 116 a dzisiaj jak sie mierzylam to tak 111 cm mniej wiecej
jestem w szoku
ale znajomi ktorzy widza mnie codziennie nie widza roznicy
a ja cichcem cichcem ubywam
wyjmuje mniejsze rzeczy
coraz lepiej wygladam w nich
zakladam spodnie ktore kurzyly sie w szafie
dzisiaj do masazera dolaczylam zel pilingujacy
wzielam prysznic i porzadnie wymasowalam sobie zelem z pilingiem anty celulitowym uda i wymasowalam masazerem uda zataczajac kregi
potem wklepalam zel antycelulitowy juz poszla mi cala tubka
po tym masazu widze ze udka znacznie lepiej wygladaja
dziwne jest to ze w biuscie tez zgubilam ze 4 cm... a nosze ten sam stanik
tylko ramiaczka wyzej mam sciagniete
na diecie jestem od 12 kwietnia i zgubiłam 8 kg no ale nie podnecam sie bo ambitnie sobie zalozylam wage wyjsciowa no i zastanawiam sie czy sobie nie podbic swoich planow
bo zostawilam sobie pieeeekne spodnie sprzed ciazy... no i tak momentami mi sie marzy... ze jeszcze kiedys je zaloze
qrka - Pią 21 Maj, 2010 09:21
| M. napisał/a: | | podczytuję Was dziewczyny i aż wam zazdroszczę, odchudzam sie ponad 30 lat | nie ma się co zastanawiać, trzeba się zdecydować.
Ja namówiłam kuzynkę na tę dietę, od dwóch tygodni stosuje i bardzo sobie chwali, schudła już 2kg
Jarka - Pią 21 Maj, 2010 09:49
Dziewczyny to widzę, że macie lepsze wyniki niż ja, ale i tak cieszę się ze swoich osiągnięć. Trzymajmy się małymi kroczkami aby do celu
qrka - Pią 21 Maj, 2010 10:23
Jutro zaczyna P+W, mam ochotę na coś dobrego, ale nie wiem co. Mam ochotę na coś specjalnego, Chcę się nacieszyć jedzeniem, bo na tygodniu to brakuje mi czasu i robię coś na szybko.
gołąbki już robiłam, bakłążany zapiekane, warzywa z patelni z kurczakiem też.
M. - Pią 21 Maj, 2010 10:59
| qrka napisał/a: | nie ma się co zastanawiać, trzeba się zdecydować.
Ja namówiłam kuzynkę na tę dietę, od dwóch tygodni stosuje i bardzo sobie chwali, schudła już 2kg |
troszkę sie boję o swoją wątrabę ( miałam cholestazę, kamicę i zapalenie trzustki)
ale patrząc na wasze wyniki kusi mnie coraz bardziej
iść do sklepu i kupić sobie ciuch... !!! MARZENIE na dzis nie do spełnienia
qrka - Pią 21 Maj, 2010 11:23
M., poczytaj może tutaj
http://www.dieta.pl/grupy...kilogramow.html
skonsultuj się ze swoim lekarzem czy przy twoich schorzeniach ta dieta jest możliwa
jak będziesz mogła to dołączysz. Czekamy na Ciebie
ciapara - Pią 21 Maj, 2010 11:26
| M. napisał/a: |
iść do sklepu i kupić sobie ciuch... !!! MARZENIE na dzis nie do spełnienia |
mialam rozmiar 48/50 jak zaczynalam diete
rozmiar 50 jest na mnie za duzy i powoli 48 tez na mnie zaczyna wisiec
wbijam sie w 46 ale jeszcze zle w nim wygladam
jak powiedzialam mamie ze marzy mi sie nawet 44 rozmiar to powiedziala ze nigdy do takiego nie schudne
powiedzialam jej ze najwyzej zajmie mi to pol roku ze mam czas
nie chcialam jej stresowac ze marza mi sie wlasne spodne na swoim tyłku z rozmiaru 38 sprzed 7 lat
Grażyna - Pią 21 Maj, 2010 13:06
Dziwną masz tę mamę. Powinna cie wspierac, a ona ciebie dołuje. Bo dlaczego masz nie schudnąć do romiaru 38? Nie rozumiem! Dziwne by bylo, gdybys nigdy takiej wagi nie miała, a teraz sobie ja wyimaginowała, ale jesli byłas dawniej kruszynką, to mama powinna klepać cie po pleckach i mówic, że ci sie uda na pewno wymarzony rozmiar osiągnąć. Że jednak wrócisz do wygladu sprzed lat. Aga - ja w to wierzę i to bardzo, bo ambitny uparciuch z ciebie.
Słowa: kruszynka, laseczka, chudzinka sa obecnie dla mnie miodem na serce. No kurcze - nie ma dnia, żebym tego nie słyszała. Od 4 lat pracuję w innej placówce. Ostatnio mam szczęście spotykac koleżanki ze szkoły, w której wspólnie spędziłysmy okolo 20 lat. Jak mnie widza, to doznaja szoku i plotkuja w szkole o moim wygladzie. Mam ostatnio mnóstwo telefonów w tej sprawie.
Wczoraj byłam z dziecmi na powiatowym konkursie (przy okazji dodam i sie pochwalę, że zajęlismy I miejsce i przeszliśmy do konkursu wojewódzkiego) i koleżanka, która przyszła na konkurs ze swoimi dziecmi w ogóle mnie nie poznała. Była zdziwiona, że jestem szczuplejsza od niej i tak dobrze wyglądam, a zawsze było odwrotnie. Po południu wybrałam sie do innej koleżanki, ogladałam zdjęcia z jej szkoły (dawniej mojej), plotkowałysmy i znowu ja nie mogłam sie nadziwic, że wiele koleżanek tak bardzo utyło. Zrobiły się wprost kuleczki nie do poznania. Uznałam wię, że wole swoja niż ich przemiane, i że ta otyłość to chyba przypisana jest do wieku. Im człowiek starszy tym grubszy.
ciapara - Pią 21 Maj, 2010 13:18
Wiesz Grazynko moze to dziwnie ci zabrzmi ale ja mam specyficzne relacje z mama
nigdy nie klepala mnie po pleckach
raczej potrafila mnie tak wkurzyc ze przez przekore udawalo mi sie osiagnac to w co ona nie wierzyla ze mi sie uda
prawda jest taka ze po konkretnych lekach po ciazy rozregulowala mi sie przemiana materii no i w ciazy przytylam ponad 25 kg po prostu jak nie jadlam to ciagle wymiotowalam
mialam tak ze musialam po prostu zjesc co dwie godziny...
Natomiast jestem zdziwiona bo humor mi dopisuje, nie chodze glodna i najwazniejsze
Zaczelam duzo pic czego nigdy nie umialam
MOja figura pomimo sporej nadwagi zaczela z otylosci brzusznej zmieniac sie we wzglednie normalna...
Masuje sobie masazerem cialko
Kremuje skóre bardzo czesto bo widze ze tego potrzebuje
I pomimo tego ze nie maluje sie wcale bo jestem alergikiem
Mam zrobiona henne brwi, mam ladnie zrobione wlosy w pasemka i mam naturalnie krecone i generalnie zaczelam coraz lepiej wygladac
Widze teraz ze ja sie zwyczajnie z eleganckiej mlodej kobiety po ciazy przemienilam w babe
I teraz musze z tej baby zmienic sie znowu w zadbana kobiete
Wiem ze to dluga droga
Ale prawda jest taka drogie panie ze nadwagi ktore mamy zbieralysmy latami
Same zapracowalysmy sobie na grube tylki
Wiec teraz trzeba sie zaprzec zmienic sposob odzywiania
A efekty przyjda same
Dieta skutkuje
I tak jak pisalam chwilke zajmie to zeby zrzucic zbedny balast
Jak zbieralysmy cialo 6 lat to nawet jak schudniemy przez rok polowe balastu to i tak to dobry wynik bez glodzenia sie, bez anemiii itp.
Ja jak schudne jeszcze ze 4 kg pojde zrobic sobie badania ogolne
Paillette - Pią 21 Maj, 2010 15:09
| Elunia napisał/a: | u mnie dziś 0,5 kg do góry  |
u mnie też
ciapara - Pią 21 Maj, 2010 15:58
niepotrzebnie sie martwicie
przy tej diecie
waga sie nieraz waha
spowodowane jest to iloscia wody w organizmie
wystarczy ze mniej jednego dnia pilam i bylam od razu lzejsza nastepnego dnia przy wazeniu
Roznica 1-2 kg przy tej diecie to pestka
ciapara - Sob 22 Maj, 2010 09:11
a co tutaj tak cicho sie zrobilo?
bomba walnela w dukanki ?
czy moze pobiegly na zakupy nowych seksownych ciuchow???
wczoraj pani w aptece mnie zdolowala ze na rozstepy ktore sa nic sie nie zdziala
mozna je rozjasnic (takie mam)
mozna je zrobic milymi w dotyku (zadbana nasmarowana skora- takie mam)
mozna usunac operacyjnie (no o tym to slyszalam ale szkoda mi na takie bzdury kasy)
tak wiec do diety, do smarowania, do robotek wiosennych
mimusia-1 - Sob 22 Maj, 2010 09:22
| ciapara napisał/a: | | niepotrzebnie sie martwicie | no tak ja się zasmuciłam gdy wczoraj weszłam na wagę a tu 0,5kg więcej
ciapara - Sob 22 Maj, 2010 13:30
ja juz to zauwazylam u siebie
dlatego po pierwsze waze sie na czczo rano bez ubrania
po drugie nie przejmuje sie waga bo juz to walkowalysmy ze zwlaszcza na dniach P+W w 2 fazie waga sie waha a normuje na dniach P
a ja dzisiaj w tesco kupilam balsam do ciala nivea 250 ml za 11.95 PLN Zapach pomaranczy Happy Time pachnial tak bosko ze nie moglam bez niego w koszyku opuscic sklepu, poza tym zauwazylam ze roznorodnosc kosmetykow fajnie dziala na skore
Poza tym wszystkie zele pilingujace do kapieli plus masazer rewelacyjnie dziala na skórke pomaranczowa czyli celulit ud
Bardzo chcialabym zeby waga sobie spadala w dol bo lato przed nami a ja sie zacieralam w kroku jak nosilam spodnice
marzy mi sie ze w tym roku juz tak nie bedzie i ze swobodnie bede nosic kiecuszki
Poza tym bardzo marzy mi sie ze schudnie mi łydka
nie moglam kupic kozakow na siebie, wszystkie buty musialam kupowac do kostki... nie mowiac juz ze taka grubaska lydka fatalnie wyglada, wiec w gre wchodzily tylko dlugie spodnice
No koncze bo pewnie moja relacja zanudzilam was na smierc
qrka - Sob 22 Maj, 2010 15:25
ETNIE MINESTRONE - dla 4 osób
2 czerwone papryki
200g fasoli mamut
200g pomidorów koktajlowych
5-6 małych czerwonych cebulek
1 średnia cukinia
2l. bulionu z warzyw
2 łyzki posiekanej natki
sół, pieprz
(rodzinie mozna dodac do tego 150 g makaronu sredniej wielkości i 2 łyzki startego parmezanu)
Kroimy warzywa: papryke w paski, fasola na kawałki, pomidorki na połówki, cukinia w cienkie paski, cebulki całe lub na ćwiartki. W garnku podsmażamy paprykę, fasolę, cebulki, zalewamy bulionem. Gotujemy 20 min. Dodajemy pomidorki, cukinię (makaron), gotujemy jeszcze 15 min. Przyprawiamy. Przed podaniem dodajemy natke pietruszki (parmezan)
ciapara - Sob 22 Maj, 2010 15:33
ciekawy przepis qrka Twój autorski?
ciaachoo - Sob 22 Maj, 2010 16:06
chyba nie możemy jeść takiej fasoli,tylko szparagowa jest dozwolona.
tak mi się wydaje.
|
|
|