To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Beaciowe dziełka - śpiochy i etykiety (9.12.14) - str. 86

Zula - Nie 26 Gru, 2010 17:52

Zdrowych, rodzinnych Świąt Smile
beacia-24 - Pon 27 Gru, 2010 09:45

lamika88, Violetta21, Zula, dziękuję Wam serdecznie za życzenia. Ślę buziaki do każdej z Was cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
beacia-24 - Pon 27 Gru, 2010 09:50

Wstawiam obiecaną choineczkę. Dopadłam ją w wigilię i nie było zlituj. Teść nawet specjalnie do zdjęcia wyłączył światełka.

Tu wersja bez światełek

katarzyna341 - Pon 27 Gru, 2010 10:06

Super Beaciu !
A jednak mąz pomagał wesoło mi
A bieznik wyszedł bosko,a tak marudziłaś cool

Wielkie brawa brawo

małgośka - Pon 27 Gru, 2010 10:23

Beatko, ozdoby cudnie się prezentują na choince. wesoło mi radocha
lamika88 - Pon 27 Gru, 2010 12:04

Cudna choinka cool cool cool
Violetta21 - Pon 27 Gru, 2010 18:10

choineczka wygląda pięknie brawo
JJka - Pon 27 Gru, 2010 18:36

"Wstrętna Marudnico"!!! Smile Smile Smile
przecież to wszystko jest PRZEŚLICZNE!!

dane mi było poznać Twoją Teściowę, więc wiem, że prawdę zawsze mówi!!!!
więc jak mówi że się Jej podoba, to znaczy że się podoba, czyli jest ŁADNE!!

Szwagierkę masz jedną Wink wiec wiem o kogo chodzi... i już sobie Eweline wyobrażam w tych kolczykach - miodzio!! (też chce takie swarowskiego!! - i pisze powaznie!! - pogadamy osobiście..)

buzia

bejbi88 - Pon 27 Gru, 2010 19:22

śliczna choinka a rękodzieło cudownie wygląda brawo brawo
nula - Wto 28 Gru, 2010 08:56

Faktycznie - choinka wygląda cudnie !!! brawo brawo brawo
beacia-24 - Wto 28 Gru, 2010 09:36

katarzyna341, małgośka, lamika88, Violetta21, JJka, bejbi88, nula, bardzo Wam dziękuję. Przeogromnie miło się czyta takie pozytywne komentarze z rana.

katarzyna341 napisał/a:
A jednak mąz pomagał

Kasieńko pomagał, pomagał ale marudził przy tym co nie miara hahaha.

JJka napisał/a:
też chce takie swarowskiego!! - i pisze powaznie!! - pogadamy osobiście..

Asieńko już się boję tej rozmowy, ale i też niecierpliwie na nią czekam.

Raz jeszcze wszystkim gorąco dziękuję za tyle miłych słów i za wszystkie kciuki.
Ślę ogromne buziaki cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

JJka - Wto 28 Gru, 2010 09:55

beacia-24 napisał/a:
JJka napisał/a:
też chce takie swarowskiego!! - i pisze powaznie!! - pogadamy osobiście..

Asieńko już się boję tej rozmowy, ale i też niecierpliwie na nią czekam.

mam rozumieć, że boisz się co wymyślę?? Wink Smile Smile wesoło mi

buziaczek - Wto 28 Gru, 2010 20:35

przepiękna choinka brawo
bean - Śro 29 Gru, 2010 19:05

beacia-24, ale dałaś czadu!!! Mały hurcik... hahahihi
Jeszcze zbieram szczękę z podłogi, takie to wszystko piękne brawo brawo brawo a choinka teściów - faktycznie bajeczna hopla

anna.pluta1 - Śro 29 Gru, 2010 20:34

samepięknosci
hopla hopla hopla

iwona150 - Śro 29 Gru, 2010 21:55

beacia-24, i jeszcze jedna choinka,która powinna stać cały rok brawo brawo brawo
beacia-24 - Pią 31 Gru, 2010 09:40

buziaczek, bean, anna.pluta1, iwona150, dziękuję za miłe słowa. Uskrzydlają i dodają chęci do wstawiania kolejnych foteczek. kwiatek dla ciebie

JJka napisał/a:
mam rozumieć, że boisz się co wymyśl

Asieńko bać się może i nie boję, ale niepewnie się czuję z Twoimi wybujałymi pomysłami hahaha.

iwona150 napisał/a:
jeszcze jedna choinka,która powinna stać cały rok

Gdyby tak można było to zapewne ta by stała.
Choinka u teściów ubierana jest zawsze najwcześniej jak się da, a rozbierana najpóźniej. Z tą nie było inaczej.

Raz jeszcze dziękuję za wszystkie miłe komentarze i kciuki. cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

beacia-24 - Pią 31 Gru, 2010 09:57

Stary rok odchodzi wielkimi krokami, niech więc wszystkie złe chwile zostaną za nami. Nowy niech Wam przyniesie dużo zdrowia, wiele radości, a przede wszystkim szczęście w miłości.
Dużo pomysłów też by się zdało, by zdrówka nie brakowało i spełnienia marzeń krok po kroku tego wszystkim życzę Wam w Nowym Roku!

małgośka - Pią 31 Gru, 2010 15:15

Beatko, Tobie również szampańskiego Sylwestra.
A w Nowym Roku zdrówka, miłości wielu wspaniałych przyjaciół i nieustającej weny twórczej. cmoknięcie bye

Beata T - Pią 31 Gru, 2010 15:27

śliczna choineczka brawo brawo brawo
Violetta21 - Pią 31 Gru, 2010 17:59

Beatko Tobie też życzę szczęśliwego Nowego Roku cmoknięcie
beacia-24 - Pon 03 Sty, 2011 10:39

małgośka, Beata T, Violetta21, dziękuję za życzenia i miłe słowa. Pozdrawiam gorąco. cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
beacia-24 - Czw 06 Sty, 2011 21:31

Rok mnie tu nie było więc wypadałoby się czymś pochwalić.
W zasadzie wiele tego nie ma, ale zawsze coś.
Na początek bieżniczek. Było z nim troszkę szaleństwa i kombinowania.
Prułam, poprawiałam, w kąt rzucałam i na gwiazdkę teściową obdarowałam.
Mógł być ładniejszy, ale mi coś to rozpinanie nie bardzo wychodzi i zawsze jakieś koślawe są te serwetki czy bieżniki. szalony

Z racji tego, że na mikołaja zakupiłam sobie drutki z żyłką wypadało coś zmajstrować.
Na rozgrzewkę popełniłam wdzianko dla piesia.
Oczywiście nie powstałoby ono bez pomocy kilku osób.
Na samym początku gorące buziaki, uściski i co tylko się da kieruję w stronę kochanej Nuli.
Trułam, marudziłam i nad ranem budziłam by uzyskać wsparcie, otuchę i doping, że już o dobrych radach i instruktarzach nie wspomnę. Oczywiście się nie zawiodłam czego efekty widać.
Buziole wielkie jak Himalaje, a może i jeszcze większe do Ciebie Nuleńko ślę cmoknięcie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie cmoknięcie

Nie mogę także w podziękowaniach pominąć Mao i Elka j. Wam także dziękuję za pomoc szczególnie przy wyborze drutów i wszelakie rady. Dla Was także wielgachne buziaki cmoknięcie
Tak więc oto prezentuję moje pierwsze dziełko robione na drutach okrągłych. Wszystko robione bez szwu. Nadal nie mogę uwierzyć, że mi się udało.

Oczywiście biżutki też powstały.
Zacznę od komplecików dla naszej Danusi
Na pierwszy ogień idzie piasek pustyni w sreberku z dodatkiem elementów oksydowanych.

Poniżej koral w sreberku z dodatkiem swarovskiego golden shadow.

Dla siebie też coś zrobiłam, gdyż przeglądając szkatułkę z biżutkami stwierdziłam, że do kreacji sylwestrowej nie mam co założyć.
Tak więc na szybko przed wyjściem zmajstrowałam sobie taki skromniutki komplecik.
Troszkę szkiełek i elementy posrebrzane.

Na koniec popełniłam kilka kolorowych markerów do drucików.

To tyle jeśli chodzi o chwalenie się Smile.
Następne w kolejce są filce, które co prawda powędrowały już do właścicielki, ale może uda mi się je raz jeszcze obcykać.
Jak to mówią skleroza nie boli, ale nachodzić się trzeba.
Najśmieszniejsze jest to, że fotki były wręcz pozowane bym rzekła. Tylko pamięć zawiodła. Na kompa nie zgrane i poleciały w niepamięć. Nawet nie ma na kogo zgonić bo przed oczyszczeniem pamięci w aparacie mąż pytał, czy może wszystko usunąć.
Tak wiec niestety chyba trza coś na wspomożenie pamięci jakieś pigułki łyknąć, albo kurację orzechową zastosować hahaha. hmm

anle - Czw 06 Sty, 2011 21:58

Piękne prace brawo brawo brawo
Violetta21 - Czw 06 Sty, 2011 22:34

o ile cudeniek cool brawo