To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - Hardanger Nikusa

Ginia - Wto 23 Gru, 2014 07:11

Danusiu, gratuluję i podziwiam brawo cool cmoknięcie Jest piękny !!!
Nikus4 - Śro 24 Gru, 2014 12:56

Kochane jesteście. Chwalicie ale wasze prace są równie piękne albo piękniejsze.
Dziękuję. cmoknięcie

A przy okazji zbliżających się świąt życzę wam wszystkiego najlepszego, aby przy świątecznym stole nie zabrakło ciepła i rodzinnej atmosfery, a Nowy Rok niósł ze sobą szczęście i pomyślność. No i obyśmy mogły się tu na forum spotykać jak najczęściej.
love

mirka-zet - Czw 25 Gru, 2014 21:18

Danusiu, jest przepiękny. brawo brawo brawo
tareska - Sob 27 Gru, 2014 17:56

Danusiu cudoooooooooo prawdziwy majstersztyk
jest przepiękny no i ten ogrom pracy włożony w wyszycie
podziwiam Cię brawo brawo brawo

Nikus4 - Nie 04 Sty, 2015 11:37

Och! jaka cisza? pax Czemu się nie odzywacie dziewczyny? Co dzień zaglądam i nic.
To może pokażę ile mam już swojej pracy. Jak pisałam wcześniej będzie to opaska na papier toaletowy. Już takie dwa haftowałam ale nie mam żadnego. Szkoda wyrzucać każdego skrawka materiału. On jest taki drogi. cool

Co będzie następne jeszcze nie wiem hurrraaa

mirka-zet - Nie 04 Sty, 2015 16:38

Danuśka, Ty bez pracy nie możesz wytrzymać. Po przepięknym obrusie, kolejna opaska. Też bardzo ładna będzie. cool cool cool
Nikus4 - Nie 04 Sty, 2015 19:28

Mireczko cool niestety nie mogę. Jedno kończę i drugie zaczynam. To już chyba choroba kazanie Rozwiązuję wieczorami krzyżówki ale to nie to co haftowanie. Niestety moje ręce muszą byc w ciągłym ruchu wtedy nie bolą. cool
Haniaga - Pon 05 Sty, 2015 11:41

Tak, i ja tak myślę,
nasza Nikusia jest całkowicie uzależniona od hardangera. cmoknięcie

Nikus4 - Czw 08 Sty, 2015 14:31

Opaska na papier toaletowy wyszyta. Teraz się suszy. Jutro pokażę jak wyszła. wesoło mi
Znalazłam w internecie taką serwetkę. Bardzo mi się pdodba. Szkoda, że nie ma schematu do niej. Będę próbowała ją wyszyć. cool

elapok - Czw 08 Sty, 2015 15:42

Faktycznie śliczna i świetnie się prezentuje w ty kolorze
japoneczka01 - Czw 08 Sty, 2015 19:54

Nikus4Tu znalazłam fragmenty w powiększeniu, ale pewnie Ty wcześniej też http://lipa2010.gallery.ru/watch?ph=RlP-fgmbR
tareska - Czw 08 Sty, 2015 21:14

Danusiu opaska na papier bardzo ładna
a serweta oj jaki piękny na niej ścieg płaski
Danusiu życzę powodzenia w realizacji wyszycia
bo może w przyszłości będziesz w stanie skomponować
bieżnik

Nikus4 - Pią 09 Sty, 2015 07:13

Dziękuję Japoneczko. cmoknięcie
Byłam na tej stronie i dzięki tym zbliżeniom mam nadzieje, że uda mi się ją wyhaftować. puknąć się
Wczoraj wyszyłam jeden rząd bloczków zaczynając od brzegu. Chciałam zobaczyć jaka duża będzie ta serwetka. A teraz dalej będę szyć od środka. cool
I znów mam fajne zajęcie. Córce tak się spodobała, że już nie dla mnie szyje.
Teresko najpierw wyszyje tę serwetkę a może potem popatrze czy wyszedłby mi bieżnik. wesoło mi

Haniaga - Pią 09 Sty, 2015 10:24

Ach, jakie cudo wypatrzyłaś. brawo
Bardzo i mnie się podoba. Śliczny kolor.
Czy duża to będzie serwetka? W jakim kolorze powstanie?

Nie dziwię się ,że już ma właścicielkę.

Nikus4 - Pią 09 Sty, 2015 14:08

Haniu cmoknięcie mnie też wpadła w oko. narazie miałam kawałek tkaniny w fiolecie. Pomyślałam, że dobiorę dwa kolory: fiolet i biały. Jeśli uda mi się ją tak pieknie wyhaftować jak w oryginale to wyhaftuje jeszcze jedną dla siebie ale na białej tkaninie.
Jak narazie wielkość jest taka średnia 55cm/55cm. Na tej tkaninie na ,której ja haftuje
( nie wiem jaka to tkanina ale wygląda mi na Bellanę). Myślę, że na DMC wielkość by była około 50/50cm.
Narazie nic nie kombinuje tylko tak jak we wzorze szyję. Ja coś będzie więcej widać pokażę.
Opaska czeka na wyprasowanie. Jutro zrobię foto. cool

Ginia - Pią 09 Sty, 2015 16:50

Nikusiu, dziewczyno! Ja myślałam, że Ty sobie odpoczniesz od bloczków i przęsełek, a tu ... szok! Nikusia machnęła opakowanie na papier toaletowy i już smiga następną serwetę. uklon kwiatek dla ciebie love
Nikus4 - Sob 10 Sty, 2015 17:10

Ano Giniu machnęłam a tak wygląda na zdjęciu.

Giniu ja nie potrafię odpoczywać. po prostu nudzi mi się, muszę rękoma co robić. cool

Haniaga - Nie 11 Sty, 2015 11:55

Ślicznie wyszła Ci ta opaska na papier brawo brawo Fajny, ciekawy pomysł.
I jak widać, różności można tworzyć z tym haftem.

Nikus4 - Nie 11 Sty, 2015 14:14

Dzięki Haniu. cmoknięcie
Jutro zrobię zdjęcie zarysu tej serwetki, o której pisałam wyżej. Już dużo mam (haftuje te gwiazdy) . kazanie
Jak ładnie mi wyjdzie to mogę zrobić zdjęcia i po kolei napisać co gdzie i jak wyszyć. Będę wyszywac jeszcze drugą dla siebie tylko w innym kolorze. Może na białej tkaninie. Pomyślę jeszcze. puknąć się

mirka-zet - Nie 11 Sty, 2015 14:54

Super wygląda ta opaska, szkoda, że będzie wisiała tam, gdzie jej przeznaczenie, bo wtedy mniej osób ją zobaczy. Ale jest ładna.
No i serwetka zapowiada się wspaniale.
Ja dziś wzięłam się znowu za swoją robótkę, ale zauważyłam pomyłki i prułam, a potem poprawiałam. Jakoś wolno mi idzie.

Nikus4 - Nie 11 Sty, 2015 18:19

Mireczko wielkie dzięki cmoknięcie
Nie martw się ja w tej serwetce co teraz szyję nie raz musiałam pruć. puknąć się Wydawało mi się, że wszystko jest ok a potem coś nie pasowało.
Zakończyłam dziś tak jakby pierwszy etap. I tak wygląda. Nie patrzcie na kolor bo przy wieczornym świetle jest inny niż w rzeczywistości. wściekły

bye

Halina46 - Pon 12 Sty, 2015 08:26

Danusiu będzie śliczna serwetka. Dobrze ze robisz zdjęcia to może kiedyś ja sobie wyszyje w rózu do kompletu.
Nikus4 - Pon 12 Sty, 2015 09:21

Dzięki Halinko. Staram się robić zbliżenia jak najbliżej. Może da się "odgapić" wesoło mi
Nikus4 - Śro 14 Sty, 2015 16:21

Mam następne zdjęcia serwetki, którą haftuję. Wstawie je może się przydadzą;

[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e804d76ff700e6c0.html]
[/URL]

Halina46 - Śro 14 Sty, 2015 18:57

Danusiu ładnie Ci to wychodzi i szybko dziergasz. Ale powiedz jaki jest naprawdę kolor tej serwetki?