To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - bean - nowe drobiazgi str. 102

reni - Sob 27 Cze, 2009 23:18

wdzianko pierwsza klasa cool cool cool brawo

serwetka śliczna cool brawo

grzewa - Sob 27 Cze, 2009 23:21

Śliczne wdzianko. cool cool cool
jola1010 - Sob 27 Cze, 2009 23:26

ooooo No tu u Ciebie to zawsze skarbnica pomysłów -wdzianko rewelacyjne. cool
Pozdrawiam Jola.

iwonka - Nie 28 Cze, 2009 06:24

rewelacyjne wdzianko cool cool cool brawo brawo brawo brawo
nula - Nie 28 Cze, 2009 08:01

Beatka - serwetka jest prześliczna brawo brawo
Ale to wdzianko !!!!! CUDO !!!! brawo brawo brawo brawo
Obmacałam prawie monitor !!! zebalek
Już widzę takie u siebie w czerni ....
Czy ten dolny wzorek jest robiony ukośnie ? tzn. wygląda jakby z przodu było do więcej niż z tyłu ?
Ale (nie śmiej się ) nawet policzyłam rzędy i wyszło mi , że z przodu i z tyłu jest ich tyle samo .... ( no chyba, że źle policzyłam ?)
Wygląda suuuuper - ja poproszę o schemaciki uklon - może w końcu wypróbuję robienie bez odrywania nitki .... hmm

Asia S. - Nie 28 Cze, 2009 08:46

piękne prace brawo brawo
liken - Nie 28 Cze, 2009 09:07

Ślicznie wyglądasz w nowym sweterku! A serwetka jest piękna - bardzo delikatna..
mala100gosia - Nie 28 Cze, 2009 09:29

fantastycznie wyszedł Smile cool
beacia-24 - Nie 28 Cze, 2009 09:36

bean, oj cudne wdzianeczko, cudne - wyglądasz fantastycznie w nim.
Serweteczka także piękna - wszystko co wychodzi spod Twojej rączki wygląda bosko. Nie mogę wyjść z zachwytu. Duże brawa za obie śliczniutkie prace brawo radocha brawo

LidkaM - Nie 28 Cze, 2009 09:58

Cudoooowne wdzianko! brawo
gosias - Nie 28 Cze, 2009 10:35

bean, Smile śliczne wdzianko i bardzo ładnie w nim wyglądasz cool cool cool brawo brawo brawo Serwetka również bardzo ładna cool cool cool brawo brawo brawo
bjanna - Nie 28 Cze, 2009 10:36

ładniutkie wdzianko brawo brawo
serweta cudo cool cool

Ulka42 - Nie 28 Cze, 2009 10:41

Wdzianko śliczne... brawo brawo brawo

Serwetka ...mistrzostwo.... brawo

Nikola5 - Nie 28 Cze, 2009 10:42

Same śliczności brawo
_ulcia - Nie 28 Cze, 2009 10:56

Śliczne nowości, bardzo starannie wykonane masz wszystkie swoje prace cool cool cool
Violetta21 - Nie 28 Cze, 2009 12:11

cudnie wyglądasz w tym wdzianku cool hopla a serwetka śliczna brawo
żabka - Nie 28 Cze, 2009 12:26

Bean serwetka super brawo brawo brawo

Wdzianko wyszło rewelacyjnie wesoło mi brawo brawo brawo z moim narazie utknełam - przez przypadek dałam gazetke ze schematem przyjacielowi do zeskanowania i teraz nie mam jak zrobić rękawów wesoło mi

Ainer - Nie 28 Cze, 2009 12:34

Padły już chyba wszystkie słowa jakimi można opisać Twoje wdzianko i serwetkę mnie szczęka opadła z podziwu szczęka szczęka szczęka uklon cmoknięcie
bieta - Nie 28 Cze, 2009 13:47

Ainer napisał/a:
Padły już chyba wszystkie słowa jakimi można opisać Twoje wdzianko i serwetkę mnie szczęka opadła z podziwu szczęka szczęka szczęka uklon cmoknięcie

brawo brawo brawo
cool cool cool

bean - Nie 28 Cze, 2009 15:25

Bożena- 2000, marysia54, jola373, reni, grzewa, jola1010, iwonka, nula, Asia S., liken, mala100gosia, beacia-24, LidkaM, gosias, bjanna, Ulka42, Nikola5, _ulcia, Violetta21, żabka, Ainer, bieta DZIĘKUJĘ cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

nula napisał/a:
Już widzę takie u siebie w czerni ....
Czy ten dolny wzorek jest robiony ukośnie ? tzn. wygląda jakby z przodu było do więcej niż z tyłu ?
Ale (nie śmiej się ) nawet policzyłam rzędy i wyszło mi , że z przodu i z tyłu jest ich tyle samo .... ( no chyba, że źle policzyłam ?)
Wygląda suuuuper - ja poproszę o schemaciki uklon - może w końcu wypróbuję robienie bez odrywania nitki .... hmm

nula, ubawiłaś mnie serdecznie rotfl
Oto schemat:
Ponieważ jest to moje drugie wdzianko, to chciałam aby było dłuższe. Ten dolny wzorek przerabiałam na prosto w jednym kawałku (przód i tył). Skos, który zauważyłaś wynika ze wzoru - tyle samo elementów jest na przód i tył wdzianka, a unosi się na biuście Wink
- ten skos jeszcze lepiej widać na tym zdjęciu
A tak wygląda schemat do przerabiania bez odrywania nici

żabka napisał/a:
z moim narazie utknełam - przez przypadek dałam gazetke ze schematem przyjacielowi do zeskanowania i teraz nie mam jak zrobić rękawów wesoło mi

no to teraz nie masz wykrętu i musisz skończyć, bo schemat masz powyżej wesoło mi

Halkuk - Nie 28 Cze, 2009 15:31

Wspaniałe wszystkie prace uklon brawo
halszka - Nie 28 Cze, 2009 15:32

Ainer napisał/a:

i ja też tak mówię brawo brawo brawo

- narobiłaś mi ochoty na te cuda hopla ale chyba się skuszę tylko ... na tę serwetkę narazie hmm

barbara 1 - Nie 28 Cze, 2009 19:53

Wdzianko cudowne i śliczna serwetka brawo brawo brawo
Grażyna - Nie 28 Cze, 2009 20:31

Piękne, jak zawsze zresztą brawo
Lucysia - Nie 28 Cze, 2009 20:43

bean, piękna serwetka, brawo brawo brawo a wdzianko- po prostu brak słów! hurrraaa hurrraaa hurrraaa