Komputer nie gryzie - z pdf na jpg
Ada - Nie 05 Cze, 2011 12:54 Temat postu: z pdf na jpg Znalazłam taki program przerabiający pliki pdf, djvu.... na bmp, jpeg...
Ściągnąc można tu http://www.stdutility.com...dium=STDUViewer
Czy można zapisać w jpg tylko jedną stronę, czy dwie, a nie całość?
maranta - Nie 05 Cze, 2011 19:45
Ada, nie wiem, bo nie znam, ale zerknij też tutaj- gdyby ten znaleziony przez Ciebie się nie sprawdził, to może coś z tego-
http://lajfmajster.pl/200...owac-pdf-do-jpg
ciapara - Nie 05 Cze, 2011 20:24
Pierwszy program sciagnelam, drugi takze.
W pierwszym pliki djvu przerobilam na jpg od razu wszystkie zalozylam folder i wrzucily sie obrazki
Drugim sie pobawie i napisze wrazenia.
Ada - Nie 05 Cze, 2011 20:41
Tak, program STDU Viewer automatycznie przerabia pliki w jpg, ale cały komplet, a mnie chodzilo o pojedyncze strony, bo czasem w gazetce jest jeden ciekawy wzór, a reszta malo interesujaca.
ciapara - Nie 05 Cze, 2011 21:43
W obydwu programach mozna tylko jedna strone wziasc z calego pliku
Robi sie to wg mnie nastepujaco
Otwiera sie w tym programie dany plik np djvu
Klika sie funkcje File, wybiera eksport
Nastepnie zaznacza to image
I jest do wyboru:
-all pages (wszystkei strony)
-current page (dana strone)
-pages (strony od do)
Nastepnie zaznacza sie folder (mozna stworzyc takze nowy)
Klika ok
Po robocie
ona_1 - Pon 06 Cze, 2011 07:49
Wydaje mi się, że najprostszy sposób zapisania jednego pliku graficznego z jakiegoś dokumentu pdf', to zrobienie screena (otwieramy interesujący nas plik, wciskamy "Print Scrn". Następnie w jakimś programie graficznym lub w systemowym Paincie; Plik->Nowy ze schowka lub Edycja->Wklej. Zapisać do jpg' lub innego formatu, który jest nam potrzebny.
ciapara - Pon 06 Cze, 2011 08:07
Ada wlasnie sprawdzilam
W ten sam sposob w tym programie STDUViewer dzialasz z plikami pdf
Ta sama procedura
Mozna calosc mozna kilka stron mozna w koncu jedna zamienic na plik jpg
calicja - Wto 07 Cze, 2011 14:04
| Ada napisał/a: | | Tak, program STDU Viewer automatycznie przerabia pliki w jpg, ale cały komplet, a mnie chodzilo o pojedyncze strony, bo czasem w gazetce jest jeden ciekawy wzór, a reszta malo interesujaca. |
Przy ściąganiu książek i pisemek, które są w formacie .djvu można zapisać je na dysku jako jeden plik albo jako rozdzielone - pojedyncze strony - wtedy zbędne można usunąć lub zmieniać na format .jpg pojedyncze strony właśnie.
anpar - Wto 28 Cze, 2011 11:55
o tego właśnie szukałam, zaraz spróbuje ściagnąć ten pierwszy
|
|
|