To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nici, nitki i niteczki... - Kordonek garden

grzewa - Czw 28 Kwi, 2011 18:03
Temat postu: Kordonek garden
Czy macie jakieś doświadczenia z tymi nićmi:
http://allegro.pl/kordone...1546819933.html
Chciałabym kupić większą ilość. Będę wdzięczna za wszelkie uwagi i sugestie.

nula - Czw 28 Kwi, 2011 19:20

mogę Ci tylko napisać , że świetnie nadaje na frywolitki (moim zdaniem oczywiście wesoło mi )
Mam kilka kolorów (kolory też ma bardzo fajne i duży wybór odcieni), ale nie robiłam z niego na szydełku, więc w tej kwestii nie mam zdania.
Myślę, że na pewno wyrób szydełkowy będzie bardziej miękki niż z maxi (przynajmniej tak mi się wydaje )
No i cena w tym linku jest bardzo zachęcająca - ja w realu kupuję po 7, 30 wściekły
Ale jeżeli chcesz te nici na szydełko to poczekaj, może się jeszcze ktoś wypowie ....

janeczka33 - Czw 28 Kwi, 2011 19:26

Ja robiłam moje tuniki szydełkowe z koronki irlandzkiej w większości z tego kordonka. Jak dla mnie rewelacja. Wyrób jest miękki a kolory różnorodne.
Madzia - Czw 28 Kwi, 2011 19:43

nula napisał/a:
bardziej miękki niż z maxi

zgadza się. także jeśli chodzi o cenę, choć bardzo lubię Maxi to przy ostatnich zakupach wybrałam Garden, bo wychodzi taniej. Generalnie - polecam!

Preity.z - Czw 28 Kwi, 2011 20:38

Ja też się dołączę do polecających. Robiłam z niego kilka serwetek i jestem zadowolona z efektu.
Violetta21 - Pią 29 Kwi, 2011 19:49

Ewa spokojnie możesz zamawiać bo super się z niego robi ja nawet banderolę sobie po tym kordonku zostawiłam żebym wiedziała jak się to cudo nazywa bye
M. - Pią 29 Kwi, 2011 20:07

Violetta21 napisał/a:
Ewa spokojnie możesz zamawiać bo super się z niego robi ja nawet banderolę sobie po tym kordonku zostawiłam żebym wiedziała jak się to cudo nazywa bye

zrobiłam tak samo wesoło mi

ta nić jest CUDNA !!!!

grzewa - Sob 30 Kwi, 2011 11:28

Dziękuję bardzo za odzew. uklon Zamawiam w takim razie i dziergam. cmoknięcie
Karolina - Nie 01 Maj, 2011 08:50

szukam nici na taką bluzeczkę

czy ten kordonek byłby dobry?

Asia S. - Pon 20 Cze, 2011 20:13

Czy Garden to dobry wybór na sukieneczkę dla półrocznej panieneczki?
M. - Pon 11 Lip, 2011 08:50

Asia S. napisał/a:
Czy Garden to dobry wybór na sukieneczkę dla półrocznej panieneczki?

moim zdaniem doskonały Smile) właśnie go mam na drutach Smile) nitka jest sprężysta , gładka Smile)
i lekko się błyszczy (mówię o białym kolorze), kiedyś robiłam z cieniowanego zielonego i był bardziej sztywny, moim zdaniem Smile

Asia S. - Pon 11 Lip, 2011 10:19

Garden na drutach? To chyba straszne cienizny te druty.
jaga48 - Pią 11 Paź, 2013 08:43
Temat postu: jeszcze o garden
Temat juz jak widzę zamknięty, jednak dorzucę małą informację, otóż są dwa rodzaje tego kordonka i tylko przez przypadek sie o tym dowiedziałam.
Oznakowania jednego koloru , u mnie turkus, są identyczne a co je tylko i wyłącznie różni? Długośc! Małe dwa metry robią ogromną różnicę.
Garden 50g z długością 280m jest sztywny i świetnie skręcony, natomiast ten z długością 282m jest luźny, słabo skręcony, pikotki nim robić to udręka

AlaJ - Pią 11 Paź, 2013 12:39

No to ja chyba miałam ten luźny, bo bylam z niego bardzo niezadowolona i nie mogłam się nadziwić, czemu nasze "forumki" tak go chwalą.
nula - Pią 11 Paź, 2013 14:52

jaga48, dzieki za informację - ja bardzo lubię frywolić z tego kordonka (zwłaszcza zakładki) ale mam zakodowane że on ma 280 m w 50 g - czyli z tego wynika, że nigdy nie trafiłam na ten drugi - teraz będę zwracać na to uwagę cmoknięcie