To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Kulinaria - nowe kulinaria - wstęp

Madzia - Wto 16 Lis, 2010 18:55
Temat postu: nowe kulinaria - wstęp
Drogie Maranciaki!
Witajcie w nowych Kulinariach!
Nasze forum jest najlepszym forum poświęconym rękodziełu i chcemy aby takie pozostało. Jednakże Ilość forumowiczów stwarza okazje do podzielania się poradami i pomocą także z innych dziedzin, np. z dziedziny kulinarnej.
Nie chcemy zapełniać forum przepisami czy artykułami skopiowanymi z internetu. W sieci znajduje się wiele wspaniałych stron kulinarnych. Jeśli znacie super przepisy lub ciekawy artykuł w necie, które warto przeczytać, wykorzystać i podzielić się z innymi prosimy o podanie linka.
Jednakże wiele z nas ma stare wypróbowane przepisy, przepisy, które są w domu od zawsze, przekazywane z pokolenia na pokolenia, przepisy na potrawy, które zawsze się udają, potrawy, które wzbudzają zachwyt gości. Takie przepisy są bardzo mile widziane, a wręcz pożądane w dziale, który chcemy tworzyć od nowa razem z Wami. Chcemy stworzyć bazę przepisów podstawowych przydatnych każdej Pani.
Zapraszamy do wspólnego gotowania!
Ciapara i Madzia

heniutkowo - Wto 16 Lis, 2010 19:35

Witam serdecznie.Trafiłaś w samo sedno z tym tematem.Jeste właśnie kucharzem a właściwie byłam bo od 1 stycznia będę bez pracy.Pracowałam w ośrodku rządowym i zostaje on zamknięty ,pracowałam tam 20 lat.Do czego zmierzam,jeśli jakaś dziewczyna będzie chciała jakiejs pomocy w sztuce kulinarnej nie odmówi,e,ale będę was raczyła może śmiesznymi historyjkami z moich lat pracy.?
Madzia - Wto 16 Lis, 2010 19:44

heniutkowo ale dla kucharza chyba zawsze praca się znajdzie? Może nawet lepsza?
Póki co zapraszam do kulinariów, ja zaraz będę miała masę pytań i z wielką chęcią Cię kulinarnie wykorzystam! I historyjki chętnie poczytam.
Pozdrawiam!

ciapara - Pią 19 Lis, 2010 10:12

Witamy Cie Heniutkowo chetnie posłuchamy i anegdot i przytulimy fajne przepisy Smile
makramka - Pią 19 Lis, 2010 11:46

Jestem za tym pomysłem i polecam na swoim blogu kulinarnym http://ciastodomowe.blox.pl przepis na pasztet jest świetny
heniutkowo - Sob 20 Lis, 2010 22:02

... no to zaczynam, moje pierwsze kroki w gastronomi..gdzieś okolo nie wydam daty .Mam smażyć naleśniki 350 sztuk.Patelnia na kuchni jest rosmiar 150na90 cm.Naleśniki są ale kanciaste wchodzi szef i mówi co tenaleśniki takie kanciaste, a ja na to jaka jest patelnia ...no..kanciasta ,ja na to noto jakie mają być naleśniki okrągłe?..Odpowiedż szefa a idż w ch..rę.Z tobą tak zawsze.
Madzia - Sob 20 Lis, 2010 22:30

a ja z naleśników to tylko pankaces.....