bolerka, sweterki i inne wdzianka - Sweterek z półokrągłym dołem- skończony :)
maranta - Śro 21 Gru, 2005 13:35 Temat postu: Sweterek z półokrągłym dołem- skończony :) Wczoraj skończyłam sweterko-bolerko
Zdecydowanie lepiej wygląda "na człowieku". Może później cyknę sobie jakąś fotkę w nim, to wrzucę tutaj, na razie do pooglądania sam sweterek.
maranta - Śro 21 Gru, 2005 15:04
Dziękuję ślicznie za pochwały
Robiłam z głowy, wzór kwiatków wykombinowałam taki, żeby można było robić w całości, bez łaczenia poszczegónych elementów- tu obcykałam krok po kroku jak robiłam te kwiatki- http://maranta.livenet.pl/kwiatki_laczone.htm
maranta - Śro 21 Gru, 2005 18:16
Dziękuję za wszystkim komplementy
Basiu, ten moherowy jest, ale jego bez "człowieka w środku" nie ma sensu fotografować, bo kompletnie nic nie widać Muszę albo sama sobie zdjęcie zrobić albo kogoś dorwać i namówić, zeby się w fotografa zabawił
maranta - Sob 24 Gru, 2005 08:50
dziękuję dziewczyny
maranta - Sob 24 Gru, 2005 22:51
Zrobiłam sobie kilka fotek, teraz możecie ocenić jak wygląda sweterek już na kimś, szkoda tylko, ze nie miałam pod ręką jakiejś zgrabniejszej modelki
Basiu, bardzo się dopytujesz o ten mój moherowy sweterek, powiedziałam, że już skończyłam tylko muszę zrobić sobie w nim zdjęcie. To nie do końca tak...
Owszem, skończyłam go..., ale już mówię co poszło nie tak
Zwyczajnie zabrakło mi włóczki na rękawy i straciłam do niego serce
Mało, że zabrakło na rękawy, już pal licho zostawiłabym bez rękawów, jednak zabrakło tych kilku metrów na wykonczenie wokół pach. Cały dookoła objechałam i koniec, ani centymetra włóczki nie zostało
Kupowałam ten moher kilka- może do 10- lat temu, teraz już ani po tym sklepie nawet śladu nie ma. Szukałam w necie, chciałabym choć te 10 dag dokupić... nigdzie nie znalazłam.
Włóczka to 50% mohairu, 50% akrylu. Nazywa się Dulce Pingouin Esmeralda (kolor bordo- 7604). Może ktoś ma takie cudo w swoich zapasach, chętnie kupiłabym jeden motek.
Bo jednak bardzo się zapaliłam na ten sweterek z rękawami, bez nich wsio wzięło w łeb
maranta - Nie 25 Gru, 2005 19:44
eeeeeee wesca
Zobacz na jakim serwerze te zdjęcia są umieszczone- http://www.fotosik.pl/
Więc transfer nie dotyczy LiveNetu Zdjęcia są umieszczone zgodnie z instrukcją artnowa
A prawa autorskie??? Sama swetry zrobiłam, sama wzory kombinowałam ( w przypadku białego swetra całkowicie, w przypadku bordowej bluzki oparłam się na innej bluzeczce ale modyfikacji sporo moich własnych) i sama fotki zrobiłam i na dodatek to ja na tych fotkach jestem
Dziewczyny dziękuję za pochwały
| Specjalista napisał/a: | | A ja się dopytuję o mój moherowy beret który zamówiłem |
Specjalisto miły, z tego co pamiętam, to zamawiałeś inny wyrób a nie beret...
i to na dodatek aż trzy sztuki
maranta - Nie 25 Gru, 2005 21:46
Dziękuję wesca za miłe słowa.
Odnośnie fotek jeszcze, wiesz to dobrze, że mówisz co myślisz. Ja lubię i cenię szczerość
Fotki są na zewnętrznym serwerze w necie, tylko zamiast wybrać opcję wstawienia miniaturki wybrałam opcję wstawienia dużego zdjęcia. Tak i tak zdjęcie jest pobierane z zewnątrz.
Miniatury są wygodne, gdy zdjęcie jest większe niż tabela forum, wtedy lepiej wstawić miniaturkę bo inaczej forum się "rozjeżdża"
maranta - Pon 26 Gru, 2005 11:36
| Dziunia napisał/a: | | Kobieto, jak długo hoduje się taki super "zarost" |
Wiesz, aż trudno w to uwierzyć ale w styczniu 2001 roku miałam włosy do ramion, właśnie znalazłam fotkę i akurat data w albumie jest wpisana. Więc moje futro urosło tak w pięć lat. Na dowód wrzucam fotkę (zdjęcie cyknęłam ze zdjęcia robionego zwykłym aparatem)
maranta - Pon 26 Gru, 2005 13:06
Wzór podstawowy ściągacza to dwa oczka lewe przekręcone na zmianę z dwoma oczkami prawymi przekręconymi. Szerokość a może raczej wysokość ściągacza ok 13 cm. U mnie to akurat wyszło 34 rzędy.
W szóstym rzędzie dodałam po jednym lewym oczku przekręconym w ten sposób, że wyszło- *2 prawe, 3 lewe, 2 prawe, 2 lewe, 2 prawe, 2 lewe*.
W 12.rzędzie znowu dodałam po jednym lewym, wzór wygląda tak- *2 p., 3 l., 2 p., 3 l., 2 p., 2 l.*
W 18. rzędzie ostatni raz dodałam lewe oczka, tak więc ściągacz ma na przemian *2 o.p, 3 o.l.*
W 24. rzędzie pomiędzy każdymi dwoma prawymi oczkami dodałam po jednym oczku prawym też przekręconym *3 o.p, 3 o.l.*.
W 28. rzędzie pomiędzy wszystkimi prawymi pododawałam po 1 prawym przekręconym (w sumie 5 o.p) *5 o.p., 3 o.l.*
W 32. rzędzie znowu pomiędzykażdymi dwoma prawymo oczkami dodałam dodatkowe oczko prawe (w sumie 9 o.p.)
Wzór wygląda na tym etapie tak- *9 o.p., 3 o.l.*
W 34. rzędzie zamknęłam wszystkie oczka mając serdecznie dość tej ściągaczowej plisy
maranta - Pon 26 Gru, 2005 14:01
maranta - Pon 26 Gru, 2005 21:37
Takie proste wskazówki są tutaj- http://maranta.livenet.pl...php?p=1509#1509
Być może mnie by się również bez rękawów spodobał, ale się nastawiłam z góry, że ma być z rękawami i teraz wszystko wzięło mi w łeb Jak nic nie wymyślę, to spróbuję go lub bardziej ją (bluzeczkę) polubić taką jaka jest. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma
maranta - Pią 30 Gru, 2005 00:22
To jeszcze takie maleństwo pokażę
maranta - Pią 30 Gru, 2005 11:14
Niestety te kwiatuszki robiłam każdy osobno za późno pomyślałam, że i w tym wypadku mogłam robić od razu bez odrywania nitki. Z wyjątkiem tych małych wypukłych kółeczek pomiędzy, te i tak bym musiała osobno dołączać
Szaf trochę mam, ale tę bluzeczkę planuje komuś oddać.
Z czasem ostatnio bywa różnie, niby nie pracuję, siedze w domu, ale jakoś i tak dziwnie się skurczył
maranta - Pią 30 Gru, 2005 11:16
Moderatorko, tylko bez omdleń, kto mi będzie pomagał jak Ty tak mdleć będziesz i to w takim tempie jak tu zaprezentowałaś
maranta - Pią 30 Gru, 2005 11:50
Hiiii, leć do szala
Właśnie zmobilizowana czyjąś prośbą, dodałam opis do tych kwiatuszków ( http://maranta.livenet.pl/kwiatki_laczone.htm ), fakt- same fotki to troszke mało
maranta - Pią 30 Gru, 2005 19:12
oj, dziewczynyyyy
maranta - Sob 31 Gru, 2005 09:49
Dziękuję za miłe słowa ale może ja lepiej...
Aha, Moniczko, wzorek na bluzeczkę zdradzę, ale to już w nowym roczku
Dziunia - Sob 31 Gru, 2005 12:35
No właśnie, dokąd to się Pani wybiera??
Wiem, że nie bardzo jest się czym chwalić, ale tak wygląda moje pierwsze szydełkowe większe coś:
maranta - Sob 31 Gru, 2005 12:46
Dziunia, oczywiście, że jest się czym chwalić, tym bardziej, że to pierwsza większa szydełkowa praca
Super Ci ten sweterek wyszedł. Debiut bardzo udany
Dziunia - Sob 31 Gru, 2005 16:41
Aniu, zapytaj mojego męża. To on robił zdjęcie. Może stwierdził, że nie ma się czym chwalić???
[ Dodano: Sob 31 Gru, 2005 18:07 ]
Zamykam ten rok czapką dla mojej córki. Machnęłam ją dziś między myciem głowy a malowaniem paznokci
barbara 1 - Pią 05 Maj, 2006 11:38
Męcze jeszcze cos takiego,zostały rekawy i wykonczenia.Chwilowo nie mam serca do tego sweterka.
barbara 1 - Pią 05 Maj, 2006 20:27
Alienor to wykonczenie to juz tak sobie sama wymyśliłam.Te łuczki zrobiły sie same przy obrobieniu w koło,to ten wzór tak spowodował,ja jedynie tylko to załapałam i wykorzystałam.Czyli w jednym bocznym słupku zrobiłam 7 półsłupków i między słupkami bocznymi zrobiłam jedno oczko scisłe.I tak na zmiane aż do końca.Coś takiego narysowałam
http://www.fotosik.pl/pok...tvc541nqul.html
|
|
|