Tkaniny do patchworku - gdzie kupić - Skąd zdobyć filc?
Kulbisia - Pią 14 Sie, 2009 10:28 Temat postu: Skąd zdobyć filc? teraz zachorowałam na patchwork...
Od dawna fascynowała mnie ta technika, to postanowiłam się za nią wreszcie wziąć. Pierwszą rzeczą, jaką chciałam upatchworkować jest torba z kawałków filcu. Czy wiecie może, gdzie w internecie da się kupić odpowiedni filc, ale na metry? Wszędzie są kolorowe, nieduże arkusze, ale to głównie do scrapbookingu są przeznaczone chyba. Mi chodzi o taki zdatny do szycia. I kolorowy
Znalazłam dwa sklepy, ale tam trzeba składać zamówienia hurtowe, więc odpada.
a może wiecie, gdzie można kupić ciekawy, niedrogi materiał albo jego resztki - najlepiej bawełniany?
szajajaba - Pią 14 Sie, 2009 12:33
W ciuchlandach Poważnie, to jest skarbnica pięknych, tanich materiałów.
Kulbisia - Pią 14 Sie, 2009 12:59
a czym powinnam kierować się przy wyborze materiału? jakoś tak nie czuję, że mam do tego zmysł - niektórzy widzą kawałek szmatki i już wiedzą co z niej będzie, a ja jakoś tak nie wiem... może muszę to wyćwiczyć...
to jakie rzeczy powinnam wybierać?
szajajaba - Pią 14 Sie, 2009 13:03
Te, które ci się podobają Nie szyję sama, ale popatrz naokoło - ja widziałam patchwork z przeróżnych gatunków materiału. Szukając w ciuchlandzie sprawdź, czy materiał nie rozłazi ci się w rękach, czy nie jest poplamiony, czy nie jest bardzo sprawny (bo taki jednak nieładnie wygląda).
Celina - Pią 14 Sie, 2009 21:17
Na początku jak zaczełam przygodę z poduszkami to kupowałam co mi wpadło w ręce, teraz już patrzę na to inaczej .Musi być ładne,dużo i niedrogo.Efekt jest taki że cały czas mi przybywa.
Ograniczam do minimum chopdzenie po tak fanych sklepach.
Kulbisia - Nie 16 Sie, 2009 18:19
| Celina napisał/a: | | Na początku jak zaczełam przygodę z poduszkami to kupowałam co mi wpadło w ręce, teraz już patrzę na to inaczej . |
No właśnie, ja jeszcze nie bardzo umiem spojrzeć na to 'inaczej' pewnie też będę wykupowała wszystko co się da - muszę się jakoś nauczyć na czymś te cuda szyć...
|
|
|