Programy - AutoCAD i jakieś plotery
Anna B. - Pią 09 Gru, 2005 21:44 Temat postu: AutoCAD i jakieś plotery Mam program jak w tytule. I mam drukarkę. Choć wg programu nie mam jej. Coś czytam o ploterach i ....., no , czytam.
A mam cosik zapisane w tym programie i chcę wydrukować. I drukuje się tylko jedna czwarta tego, co tam jest. Zna ktoś tutaj ten program?
On jest po polsku, ale te terminy!
Don Emilio - Sob 10 Gru, 2005 11:46
| Cytat: | | Mam program jak w tytule. I mam drukarkę. Choć wg programu nie mam jej. Coś czytam o ploterach i ....., no , czytam. |
1. Kup sobie ploter, cena od 10.000 ale co to dla ciebie skoro stac cie na program
AUTO CAD który kosztuje kupę szmalcu (bo chyba piratem nie jesteś).
albo
2. Pogmeraj w ustawieniach programu dotyczących drukowania - jako ploter
wybierz swoją drukarkę - ustaw rozmiar strony na A4 (ploter drukuje na większych).
Anna B. - Sob 10 Gru, 2005 12:10
Ad.1. Wyobraź sobie, że nie jestem. :p
Ad.2. Już próbowałam.
Don Emilio - Sob 10 Gru, 2005 14:53
| Cytat: | Ad.1. Wyobraź sobie, że nie jestem. :p
Ad.2. Już próbowałam. |
1. Jak nie jesteś piratem to kim jestes ??
2. Może powinnas jeszcze pokombinować.
Anna B. - Sob 10 Gru, 2005 16:39
Ad. 1. Człowiekiem :p
Ad. 2. Że też sama na to nie wpadłam!
Don Emilio - Sob 10 Gru, 2005 17:28
| Cytat: | Ad. 1. Człowiekiem :p
Ad. 2. Że też sama na to nie wpadłam! oczoplas |
1. Myslałem ze UFO-ludkiem jesteś.
2. Nie każdy musi być genialny.
Anonymous - Pon 12 Gru, 2005 23:32
Jeśli wydrukowalo Ci jedną czwartą tego co tam jest tzn. że program widzi drukarkę.
Rysunek jest albo większy niż format A4, albo do wydruku bierze inną skalę niż 1:1
W pierwszym przypadku musisz sobie wybrać opcją Okno to co ma być wydrukowane (jeśli nie masz wprawy w ustawianiu wydruków z Autocada, to najlepiej na rysunku narysuj wcześniej prostokąt o wymiarach A4, pamiętając o marginesach drukarki).
Jeśli nie masz ustawionej skali na 1:1, to ... sama wiesz
Anna B. - Wto 13 Gru, 2005 15:19
Gosiu,
zanim rozgryzłam ten program, koleżanka dostala prikaz na drugi raz nie gubić płyty z plikami i pójść do studentów z budownictwa, żeby jej to wydrokowali jak należy.
Ale z ciekawości jeszcze poprobuję, czy mi wyjdzie.
No i dzięki za rzeczowe podpowiedzi!
Anonymous - Wto 13 Gru, 2005 15:53
to ja z ciewości spytam - wydrukowałyście co trzeba?
Anna B. - Śro 14 Gru, 2005 01:10
A to muszę jutro do Karolci zadzwonić, to się dowiem.
mordka - Śro 04 Paź, 2006 10:04
Aniu B. Ja w Auto Cadzie drukowalam bezproblemu to co narysowalam na normalnej drukarce ale pamietam ze trzeba bylo cos poczarowac w ustawieniach do drukowania na pewno i wcale nie trzeba kupowac plotera hihihi, na pewno chodzilo o ustawienie skali drukowania i na jakiej kartce ma wydrukowac a procz tego zaznaczyc domyslnie Twoja drukarke, chyba musze sobie zainstalowac ten program i CI powiem co trzeba zrobic, bo do schematow tez moze sie przydac.
ania10525 - Śro 06 Paź, 2010 17:32
Jeśli wydrukowało część to można zaznaczyć obszar wydruku oknem, albo wybrać zakres i wtedy na wydruku będą wszystkie punkty ze schematu. Też lepiej nie zapomnieć o wyborze drukarki, stylu (np. monochrome) i formatu A4. Dla pewności jak będzie wyglądał wydruk można użyć pełnego podglądu wydruku.
|
|
|