To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - Muszę Wam pokazać

we_st - Sob 20 Cze, 2009 19:24
Temat postu: Muszę Wam pokazać
Czekałam na to trzy lata. Właśnie wtedy kupiłam hoję w necie. Miała dwa listki i zaczątki korzonków. Przebyła 600km. Czekałam, czekałam i jest już baaardzo blisko. Moja hoja zakwitnie. Zaobserwowałam już dwa zalążki kwiatowe. , tak wyglądały w tamtym tygodniu, a tak teraz , Już się nie mogę doczekać jej pięknych i pachnących kwiatków
ania_b - Sob 20 Cze, 2009 19:39

Trzymamy kciuki za udany "poród".
ewa6940 - Nie 21 Cze, 2009 14:15

brawo
beti9 - Pon 22 Cze, 2009 10:43

Zgadzam się,że kwiaty i liście są piękne, ale zapach już nie. Jest tak duszący,że nie można wytrzymać.Mam hoję w pracy i jak rano przychodzę najpierw robię porządne wietrzenie.
Być może zapach spodoba Ci się. Daj znać. kwiatek dla ciebie

we_st - Czw 09 Lip, 2009 18:54

Jest, jest, jest. Dzisiaj rano powitała mnie hoja kwiatami. I inne moje kwitnące
A to moja nowa hoja. Ukradłam ją wczoraj w OBI

beti9 - Pią 10 Lip, 2009 10:49

We-st ślicznie Ci kwitną kwiatki. Jak Ci się podoba zapach hoji? Wszystko zależy gdzie stoi, jeśli np. w sypialni to ciężko wytrzymać ale jeśli w dużym pomieszczeniu to ok.
Kradzione najlepiej rosną bye

we_st - Pią 10 Lip, 2009 11:13

Zapach absolutnie mi nie przeszkadza. Stoi sobie w kuchni z dala od "stanowiska roboczego". A tak właściwie lubię słodkie zapachy. Choć do sypialni chyba by się taki mocny aromat nie nadawał
Sal - Nie 19 Lip, 2009 22:27

Moja hoja w tym tygodniu też zakwitła. Smile Odrodziła się z małej zaszczepki. Poprzedni kwiat zmarniał mi nagłe po paru latach ładnego rośnięcia. Tym bardziej się cieszę. Fotkę zrobię przy okazji Wink.
Piękne kwitąnce parasole!

we_st - Śro 01 Lut, 2012 23:37

Nie wiem, czy to normalne. Na dworze -16 , a u mojej hoji pokazały się zalążki kwiatów. Zawsze zaczynała kwitnienie w kwietniu... Mam nadzieję, że to zimno jej nie zaszkodzi, bo w kuchni, gdzie stoi nie mam ogrzewania. Przenieść ją w cieplejsze miejsce?