Chwalimy się - zielono mi
Elżbieta P. - Sob 28 Mar, 2009 12:43 Temat postu: zielono mi i u mnie zakwitły kwiatki, kliwia i amarylis w pracy, dzięki temu mają więcej podziwiających i skrzydłokwiat w domu
kliwia
amarylis
skrzydłokwiat
dom_Klary - Sob 28 Mar, 2009 16:39
Cudne, uwielbiam, jak coś kwitnie i to jeszcze tak cudnie
Pozdrawiam
Lucilla - Sob 28 Mar, 2009 17:32
Witam miłośniczki kwiatów,
mam kliwię od 3 lat i ani razu nie zakwitła.Okaz jest dorodny, nie mogę się doczekać jego kwitnienia.Może źle pielęgnuję?
Pozdrawiam wiosennie.
Leśny Duch - Nie 29 Mar, 2009 07:45
Wspaniale kwitną! Gratuluję kwitnienia szczególnei kliwii i skrzydłokwiatu, bo to trudna sztuka doprowadzić do ich kwitnienia:D
Elżbieta P. - Nie 29 Mar, 2009 11:10
pięknie kwitną sama się nimi zachwycam, ale ciekawostka - kliwia i amarylis stoją w pokoju od północy, gdzie nie ma nigdy słońca, a kwitną tak jak widać, mam dwie kliwie, zrobiłam zdjęcie tylko tej z pełnym kwiatem, druga przekwitła na początku marca i teraz ma znów następne kwiatki, które zaczynają się rozwijać i to już jest niesamowite jak dla mnie
Halkuk - Nie 29 Mar, 2009 12:20
Przepięknie kwitną
Leśny Duch - Nie 29 Mar, 2009 14:52
Podobno okno pólnocne nei jest wcale takie złe, zwłaszcza dla kliwii, bo panują tam stabilne warunki oświetleniowe cały rok, co jest bardzo korzystne:)
Elżbieta P. - Nie 29 Mar, 2009 14:56
Leśny Duchu bardzo możliwe, ciekawa jestem czy za rok też mi tak pięknie zakwitną
|
|
|