Prace naszych krewnych, znajomych - [ prace] ręcznie ale nie szydełkiem:) -co robi Paula
citria - Śro 26 Lis, 2008 09:11 Temat postu: [ prace] ręcznie ale nie szydełkiem:) -co robi Paula No cóż moja córka nie robi na szydełku, drutach ani igiełkami... moge z reką na sercu powiedziec ze jest w tym zupełnym antytalentem... ale za to troszke inaczej sie realizuje.. niestety tylko to mam w domu
rysunek ołówkiem- nie wiem czy to było zamierzone ale dziewczyna jest bardzo podobna do Pauliny:)
a to drzeworyt - wyróżniony w ogolnopolskim konkursie muzyka w obrazie czy jakos tak
tu mam ... deskę, wydłubaną dłutkiem i pociągniętą czarnym tuszem
citria - Śro 26 Lis, 2008 09:22
Mam jeszcze to, prawde mówiac nie bardzo wiem jak zostało zrobione. W kazdym razie jest to rodzaj grafiki, córka mówiła ze robi "w suchej igle".. czyli na czystej kliszy rendgenowskiej cieniutkim dlutkiem wycinała obrazek a pozniej odbijała go w prasie na mogrym papierze - efekt jest taki jak ponizej, ale tak naprawde na czym to polega nie umiem sobie wyobrazić
to ilustracja do wiersza Zbigniewa Herberta "Dwie krople" również praca konkursowa, ale jeszcze nie roztrzygniętego
citria - Śro 14 Sty, 2009 11:47
Witam wszystkich:) córa dziękuje wszystkim za pochwały
a tu dla odmiany mam mojego mniejszego artyste- Błażej lepi swiąteczne aniołki z masy solnej... wiem ze to juz ponad miesiac temu, ale ten czas był dla mnie wyjatkowo krotki
citria - Śro 14 Sty, 2009 12:17
|
|
|