To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Koty - Problem z kotką

NIKA - Wto 04 Lis, 2008 09:49
Temat postu: Problem z kotką
Jakiś czas temu przygarnęłam kotkę znajdę - ma ok roku. Niestety straszliwie gryzie i drapie zupełnie bez powodu. Nie da się pogłaskać, a jak się ją weźmie na ręce to po prostu wpija się pazurami i zebami w rękę, aż trudno ją oderwać. Wszystkie moje koty to były znajdy, ale takich przebojów to nie miałam. Prosze poradźcie co z nia zrobić
Zosia32 - Wto 04 Lis, 2008 14:32

NIKA, nic nie robić ,musisz być bardzo cierpliwa i delikatna w stosunku do niej
na siłę jej nie głaszcz , broń boże nie bij i nie karć jej ręką jeżeli już musisz
ją skarcić to tylko wodą (SPRYSKIWACZ) lub gazetą ,widocznie jest bardziej zdziczała
od innych Twoich kotków lub koś bardzo ją skrzywdził i się bardzo boi i tak reaguję
na ludzką rękę ,czas najlepszym lekarstwem , jak poczuje się pewniej to sama zgłosi
się po pieszczoty ,trochę cierpliwości Very Happy

stora - Śro 05 Lis, 2008 21:09

Miałam kotkę, która gryzła. Mnie, mamę mojej synowej. To była jej forma obrony. Musiał ją ktoś bardzo skrzywdzić. I to nie ty głaszczesz kotka, to kot pozwala ci się pogłaskać. Koty to szaleni indywidualiści. I cudowne istoty. Uzbroj się w cierpliwość i to wielką. I kochaj. Bo gdy kochasz prawdziwie to wiele rozumiesz i wiele potrafisz wybaczyć . Gratuluję decyzji przygarnięcia kota.
stora - Śro 05 Lis, 2008 21:14

Przyszło mi jeszcze do głowy coś takiego. Moja kotka drapała i gryzła także wtedy, gdy ją coś bolało ( miała raka). Dopiero po diagnozie zrozumieliśmy, że ją coś bolało, a nam się zbierało na czułości. Może dobrze by było, aby kotkę obejrzał weterynarz? To tylko moja sugestia,że ją może coś boli i dlatego tak reaguje na wasze czułości?