Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178
nula - Czw 22 Maj, 2008 16:43 Temat postu: prace nuli - po pół roku - str.178
W końcu i ja dojrzałam do założenia swojej galerii ....
Moje ostatnie prace już znacie więc chciałam się pochwalić tymi starszymi, z których większość nigdy nie była prezentowana na forum
szydełko :
tą chustą debiutowałam na forum (to była pierwsza praca, którą odważyłam sie pokazać a zrobiłam ją dlatego, że pozazdrościłam wszystkim dziewczynom, które pokazywały swoje chusty)
makatka dla córki
z tych kwadratów miała być narzuta na łóżko, ale zabrakło mi cierpliwości i powstały poduszki
moja pierwsza serwetka
i trochę ciuszków
no i moja duma
druty :
maszyna dziewiarska :
xxx :
trochę szycia :
parę patchworków :
pokrowiec na maszynę do szycia
i druga strona pokrowca
i parę różności :
makrama na doniczkę
mój pierwszy i jedyny na razie koszyczek z wikliny papierowej
a to jest model pomnika poznańskich krzyży, który razem z mężem robiliśmy do szkoły mojej córki z okazji 50 rocznicy wypadków poznańskich.
tzn. córka zgłosiła się na ochotnika, że zrobi model a w praktyce - wiadomo - mieliśmy z mężem robótkę na parę wieczorów - bo wcale nie taki malutki ten model - ma 1 metr wysokości (ale czego się nie robi dla dziecka (te dodatkowe punkty za pracę społeczną )
hm.... miało być kilka prac ..... ale jak galeria to galeria
reszta prac w albumie
małgośka - Czw 22 Maj, 2008 16:59
nula, cieszę się, że założyłaś galerię. Właśnie po powrocie miałam problem, jak zobaczy co nowego zrobiłaś.
Twoje prace są prześliczne. Irlandki powalają na kolana. Krzyżyki cudne. Świetnie radzisz Sobie z Igiełką. Dla mnie to czarna magia. Podziwiam Twój talent, inwencję twórczą i zapał do pracy. Niecierpliwie czekam na kolejne dzieła. Na pewno będę tu stałym gościem.
Mamutka - Czw 22 Maj, 2008 17:08
nula, kochanie... galeria jest fantastyczna !!!
Wspaniałe wykonanie wszystkich rzeczy, ogromna różnorodność ... i jak ilość ,wszystkie rzeczy są piękne ...ogromne brawa jeszcze raz
... to różowe bolerko jest fantastyczne
bean - Czw 22 Maj, 2008 17:08
Przepiękne są wszystkie Twoje prace i w pełni zgadzam się z Małgośką | małgośka napisał/a: | | Irlandki powalają na kolana. Krzyżyki cudne. Świetnie radzisz Sobie z Igiełką. Dla mnie to czarna magia. Podziwiam Twój talent, inwencję twórczą i zapał do pracy. Niecierpliwie czekam na kolejne dzieła. |
Jarka - Czw 22 Maj, 2008 17:22
| Mamutka napisał/a: | galeria jest fantastyczna !!!
Wspaniałe wykonanie wszystkich rzeczy, ogromna różnorodność ... i jak ilość ,wszystkie rzeczy są piękne ...ogromne brawa jeszcze raz |
Elżbieta P. - Czw 22 Maj, 2008 17:42
Nula świetne prace - wszystkie - jesteś wszechstronnie uzdolniona, taka różnorodność prac i każda ślicznie wykonana
Violetta21 - Czw 22 Maj, 2008 18:43 Temat postu: Prace nuli Nula piękna ta Twoja galeria super ciuszki i dodatki i pomnik mi się podobał
Bożena- 2000 - Czw 22 Maj, 2008 18:50
Brawo. Cud galeria. Gratuluję zróżnicowania i prac i technik.
http://bozena4315.fotosik.pl/
nula - Czw 22 Maj, 2008 19:08
małgośka, Mamutka, bean, Jarka, fruzia, Violetta21, Bożena- 2000, dziękuję bardzo
Same wiecie jak to miło czytać takie słowa
Madzia - Czw 22 Maj, 2008 19:43
Nula oniemiałam!!!!!!!!!!! Przewspaniała galeria!!!!!!!!! I jaka jesteś wszechstronna!!!!!!!
Ukłony dla Ciebie
Mam pytanie odnośnie tej bluzeczki, ponieważ się do niej przymierzam.
http://www.fotosik.pl/pok...279e0c14b3.html
Jaki rozmiar, szydełko i włóczka?
jola373 - Czw 22 Maj, 2008 20:29
nula, CUDOWNA GALERIA!!!
Prawdziwa artystka z Ciebie! Tyle przepięknych prac różnego rodzaju, w różnych technikach, a każda ma w sobie owo COŚ.
Padam do nóżek MISTRZYNI
nula - Czw 22 Maj, 2008 21:36
Madzia, jola373,
dziękuję !!!!!!!!!!!
Madzia - zgłupiałam - nie wiem !
Ja tą bluzeczkę robiłam prawie 2 lata temu. Zaraz jak odkryłam przez przypadek to forum. To była pierwsza rzecz do której schemat wzięłam właśnie stąd. Zobaczyłam - napaliłam się jak szczerbaty na suchary - poleciałam do pasmanterii i kupiłam pierwszą włóczkę jaka mi się spodobała (właśnie taka srebrna z połyskiem). Ona jest taka jakby metalizowana, pamiętam , że byłam przerażona bo jak zaczęłam robić to ta robótka była jakaś taka pognieciona i poskręcana - nijak tego nie szło wyprostować. Dopiero jak wpadłam na pomysł, żeby to wyprasować to wtedy wszystko sie ładnie rozprostowało i zrobiło miękkie i lejące.
Wyszło mi trochę ponad 100 g. (ja noszę rozmiar 36) Robiłam dokładnie według schematu i wyszedł rozmiar akurat na mnie. Jedynie przy dekolcie dodałam parę rzędów na ramionach, żeby był większy dekolt. Jak się porówna schemat i zdjęcie to widać. Ale to już była radosna twórczość własna.Na pewno mam jeszcze resztę tej włóczki ale obawiam się, że bez banderolki. Jutro przeszukam moje zasoby włóczkowe i Ci napiszę.
Robiłam szydełkiem nr 02 - ale nie mam pojęcia jak to się ma do obecnej numeracji , bo to szydełko ma już pewnie ze 30 lat.
Przykro mi, że nie mogę Ci bardziej pomóc.
Ale bluzeczka jest fajna - bardzo ją lubię - więc polecam
Jasieńka - Czw 22 Maj, 2008 22:09
o matko ile tego bardzo ładna ta twoja galeria super ciuszki, patforki, krzyżyki
Bernadka - Pią 23 Maj, 2008 06:56
nula, SUPER GALERIA < BARDZO CI GRATULUJĘ wszystkich prac
maranta - Pią 23 Maj, 2008 07:40
Nula, z wielką przyjemnością oglądam Twoje prace, świetne i jakie różnorodne
Mao - Pią 23 Maj, 2008 08:25
grzewa - Pią 23 Maj, 2008 10:01
Ale Ty jesteś wszechstronna. Jestem pełna podziwu.
alienor - Pią 23 Maj, 2008 10:04
Zawsze z podziwem patrzyłam na Twoje prace , ale Galeria wprawiła mnie w zdumienie . Teraz widać jak jesteś wszechstronna , .Szacuneczek koleżanko
Zosia32 - Pią 23 Maj, 2008 10:06
Nula co za wspaniała galeria tyle ślicznych prac ,bardzo lubię oglądać takie pokazy ,szkoda tylko ze nie wstawiłaś wszystkich swoich pięknych serwet (gdzie serwetki brugijskie)
bjanna - Pią 23 Maj, 2008 10:37
nula, GRATULUJĘ świetna galeria
gracha - Pią 23 Maj, 2008 10:46
Nula - wspaniała kolekcja. Ja w młodości też robiłam makramy - ze sznurka do snopowiązałek (jakże trudno było go kupić). Nie mam zdjęć, niestety. Piękne prace robisz.
karmelek - Pią 23 Maj, 2008 11:12
nula, Twoje prace są SUPER! Fajnie, ze pokazałaś wszystkie razem, można szczękę zgubić
nula - Pią 23 Maj, 2008 11:28
szydełko, Bernadka, maranta, Mao, grzewa, alienor, Zosia32, bjanna, gracha, karmelek - Jakie Wy wszystkie jesteście kochane
Dziękuję !!!
Zosiu - proszę bardzo - są i brugijskie :
i serwetka do koszyczka wielkanocnego, która okazała się do koszyczka za mała, więc na przyszły rok muszę zrobić nową
Wstyd się przyznać ale tu już cały mój dorobek serwetkowy - dopiero dzięki Wam się rozkręcam w tej dziedzinie
Teraz robię brugijski obrusik na okrągły stół, ale jeszcze trochę potrwa zanim go skończę.
No to jeszcze trochę do pooglądania, ale te prace większość z Was już widziała :
moje łapki do garnków (a raczej to co mi zostało bo ja je nagminnie wydaję jako prezenty przy każdej okazji)
Anielska kolekcja :
No i moje ostatnie dziergadła :
A teraz przedstawiam mojego pierwszego misia - miniaturkę :
Jak widać wyszedł trochę koślawy - ale wiadomo "pierwsze koty (a raczej misie ) za płoty" Najważniejsze, że córce sie spodobał i teraz dynda sobie przy jej komórce
A swoją drogą zastanawiam się jak Wy te misie robicie, że Wam takie zgrabniutkie wychodzą On ma niecałe 4 cm. wzrostu i najlepiej to by się chyba robiło pod mikroskopem
Jeszcze raz dziękuję WSZYSTKIM za tyle miłych słów
nula - Pią 23 Maj, 2008 11:35
Acha ! Madzia -- znalazłam !!!! Sama się dziwię, bo nigdy nie chowam tych banderolek od włóczek
Proszę bardzo - włóczka Azalia skład : 44% wiskoza, 45% akryl, 11% poliamid
100g - 313 m
podana jest tylko grubość drutów 3,5-4, szydełko trzeba sobie dopasować.
jola373 - Pią 23 Maj, 2008 12:29
nula,
Wspaniały dorobek!
czy mnie pamięc nie myli aby - chyba miałaś też bardzo fajne łapki?
|
|
|