To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Porady babuni - Farbujące buty

gabi12 - Czw 17 Kwi, 2008 13:48
Temat postu: Farbujące buty
W zasadzie szukałam tu i tam coś na ten temat, ale nigdzie nie znalazłam. Może macie coś na temat farbujących butów i co z tym fantem zrobić. Kupiłam czarne półbuty i co się okazało po pierwszym włożeniu i ściągnięciu stopy w kolorze granatu. Nogi domyłam pumeksem , ale rajstop nic nie ruszyło . Żaden Vanisz itp. Po prostu wyrzuciłam je. Myślałam , że tak się stało tylko za pierwszym razem ale, po raz kolejny też . I kolejna para rajstop wylądowała w koszu. Jeśli wiecie jak mi doradzić to proszę pomóżcie. placzek
Eve - Czw 17 Kwi, 2008 15:33

Podobno pomaga przetarcie octem w środku lub spryskaniem lakierem do włosów. Nie próbowałam, więc nie ręczę za efekty.
gabi12 - Nie 20 Kwi, 2008 09:48

Na pewno spróbuję! Dzięki!!! cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Balbinka73 - Wto 22 Kwi, 2008 19:21

miałam podobny problem Smile i chociaż były śliczne i bardzo wygodne ,musiałam je reklamować. Efekt taki , że zwrócono mi pieniążki .
gabi12 - Czw 01 Maj, 2008 18:35

Ja posmarowałam octem i już po kłopocie . Dzięki
Kropla - Pią 21 Wrz, 2012 00:39

A czy metoda octu pomoże na buty skórzane? Mam już dość stare buty zimowe skórzane, nosiłam je z 6 czy 7 lat zimą, jednak ostatnie dwie zimy nie mogłam ich nosić, bo na palcach zostawał mi czarny ślad. Nosiłam do nich czarne skarpetki głownie, więc z dopraniem problemu nie było, ale z palców czerń nie schodziła przez tygodnie, po wielu myciach dopiero (najgorzej z paznokci). Wcześniej tak się z nimi nie działo. Porządne, skórzane buty, jedyne jakie nigdy mi nie przemakały. Teraz mi szkoda co roku nowych kupowac bo i tak raz założę i okazuje się ze przemakają.
ciapara - Pią 18 Sty, 2013 15:37

Problemem jest źle wyprawiona skóra i pocenie się stóp.
Miałam kiedyś piękne buty skórzane na pasek polskiej firmy... do konca farbowały... niestety bo lubilam je bardzo