Chwalimy się - moja chluba... i kilka innych .
luna19 - Czw 03 Kwi, 2008 09:50 Temat postu: moja chluba... i kilka innych . moja kliwia... kwitnie mi czasem nawet 2 razy w roku...
qrka - Czw 03 Kwi, 2008 14:20
Jak ślicznie kwitnie
Czym je podlewasz?? sterydami ??
Halkuk - Czw 03 Kwi, 2008 14:53
Piękna Moja jakoś nie chce zakwitnąć Może miejsce nie te ?
luna19 - Czw 03 Kwi, 2008 15:35
Halkuk, A zapytam tylko jak dlugo ją masz? i czy chodujesz z malego odrosta? Bo jesli tak to musze przyznac ze trzeba troche cierpliwosci... moja po raz pierwszy zakwitla dopiero w 3 roku chodowli.... kiedy to juz mialam zamiar ją wyrzucic, mysląc ze kolezanka dala mi jakis badyl zamiast kwiatka....
Halkuk - Czw 03 Kwi, 2008 18:08
Nie wiem dokładnie ile już czasu ale cierpliwości mi nie brakuje . Poczekam jeszcze może w końcu zechce zakwitnąć .
W tej chwili kwitnie mi biały zygokaktus , co mnie zdziwiło bo ślicznie kwitł na Boże Narodzenie . No i fiołeczki prawie wszystkie mają kwiatki a mam ich sporo w różnych kolorkach Amarylis też w tym roku zakwitł , więc kolorowo mam w domciu
luna19 - Czw 03 Kwi, 2008 18:23
Halkuk, Dam ci jeszcze jedną dobrą rade co do chodowli kliwi..
zakwita dopiero wtedy kiedy w doniczce robi jej sie strasznie ciasno od korzeni.. wiec nie trzeba przesadzac z wielkoscią doniczki... lepiej kiedy ma za ciasno... gdzies mialam fotke z przesadzania ...jak znajde to dorzuce... zobaczysz jak jeszcze miesiac temu miala przerosniete korzenie.... odcinalam je nozem jak leci.... a teraz...az milo popatrzec jaka piekna....
luna19 - Czw 03 Kwi, 2008 20:10
tu dobrze widac jak przerosniete ma korzenie, ale to nie jest problem... kiedy ma luzno w doniczne to nie chce po prostu kwitnąc....
luna19 - Czw 03 Kwi, 2008 20:14
A to mój drugi ulubiony kwiatek ....skrzydłokwiat... prawie nigdy nie przestaje kwitnąc
Halkuk - Czw 03 Kwi, 2008 22:02
Dziękuję za radę . W takim razie u mnie donica za duża
Skrzydłokwiat piękny mój też akurat kwitnie
|
|
|