To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Windowcolor - czy farby da się uratowac ?

moslamawe - Nie 11 Lut, 2007 16:55
Temat postu: czy farby da się uratowac ?
dziewczyny poratujcie mnie placzek dostałam w zeszłym roku farby do szkła windowcolor użyłam ich może raz i leżału sobie w szafie teraz sobie o nich przypomnia.łam wyciągłam i placzek placzek woda osobno a farba gumowata osobno czy da sie to jakoś uratowac czy tylko kosz?
Anna B. - Nie 11 Lut, 2007 19:59

Chyba nie ma na to rady. Ja swoje takie rozwodnione wyrzuciłam. Sad
moslamawe - Nie 18 Lut, 2007 11:35

dziękuję Aniu też tak myślałam wściekły a może poradzisz mi jakimi farbami pomalować drewniane jajka ?
Anna B. - Nie 18 Lut, 2007 16:20

Drewniane jajca to akrylowymi. Od biedy nawet takimi do ścian. Żeby dodać koloru,można dołożyć troche farby plakatowej. W sklepach papierniczych można kupić farbki akrylowe w malutki tubkach pojedyńczo lub w zestawach. Tylko do malowania jednolitych powierzchni trzeba je lekko rozwodnić, żeby równo kryły. Lepiej dać dwie, trzy warstwy cieńsze,niż jedną grubą. Zwłaszcza przy ciemnych kolorach.
A co? Tez będziesz frywolić stringi na jajca? Smile

alienor - Nie 18 Lut, 2007 20:13

i już ?? czy jeszcze trzeba je polakierować a dopiero później te stringi puknąć się
Anna B. - Pon 19 Lut, 2007 14:52

I już! Smile
Chyba że chcesz jeszcze dodatkowo zabezpieczyć, to można lakierować, albo błyszczącym lakeirem, żeby się błyszczało (choć pod frywolitki to lepiej jak się nie błyszczy za bardzo).

Ple Ple - Pon 19 Lut, 2007 19:57

Przeniosłam temat do Windowcolor, był w dziale malowania na szkle Smile
Pozdrawiam

moslamawe - Wto 20 Lut, 2007 09:14

tak tak frywolicić będę majtaski jajeczkowe wesoło mi