To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace patchworkowe - Szyjemy swoje patchworki

barbara 1 - Śro 24 Sie, 2005 19:45

Teraz mogę Wam pokazać mój pierwszy Patchork (gdzie mi tam do ANNYB)i obiecane zasłonki
Anna B. - Śro 24 Sie, 2005 20:08

Basiu! Brawo!
(Udaję,ze czegoś tam nie doczytałam. Wink )
Kratki są bardzo trudnym wzorem do patchworkowania, a Ty polączyłaś tutaj dwie rózne kratki. Zatem brawa jeszcze większe! oklaski oklaski oklaski oklaski oklaski oklaski
No, a zasłonki miodzio! A materiały znowu paskudne do szycia, bo śliskie i jak to mawia Ewa z Patchworkowa: "żyjące własnym życiem". Prawda, Basiu? :wesolek:
Sama planuję sobie takie zasłonku uszyć. A jak już ja planuję, to .... oczoplas

maranta - Śro 24 Sie, 2005 21:36

Basiu, cudne te zasłony. Widać, że duuużo pracy Cię kosztowały. oklaski oklaski oklaski

Gratuluję aparaciku jupi jupi

barbara 1 - Śro 24 Sie, 2005 21:53

Oj kosztowały mnie te zasłonki ,kupe nerwów i pieniedzy.Lambrekin składał sie z 12 m.dł.
Przy tym szyłam tylko dwie fale,miały być 4,straciłam cierpliwość.Samo obszycie taśiemkami,to już mnie trafiało.Nigdy wiecej.
Jak zmienie zasłony w sypialce ,to też Wam pokaże jakie kiedyś uszyłam.Tamte mi sie bardziej podobają.

Anna B. - Pią 26 Sie, 2005 01:10

Chyba się Basia zorientuje, gdzie podziała się jej narzuta. hmm
No i mój dodatek. Uszyłam wierzch makatki i nie chce mi się jej skończyć (czyli pikowanie, lamówka). Nie chce się, bo wyszedł nie całkiem tak, jak sobie zamarzyłam. A pruć tego się nie da. Zazwyczaj przesadzam z ostrymi kolorami, teraz jakoś mi się te kolory zlały.
W ogóle muszę sobie ponarzekać, bo tak mi się jakoś zrobiło.... Confused :placz: Crying or Very sad Padło na patchwork. W patchworku łatwo o improwizacje. Ale też łatwo o ..... uciekło mi słówko., no po prostu o to, co widać poniżej.

Wypadek przy pracy? olaboga

[ Dodano: Pią 26 Sie, 2005 01:11 ]
Szczerze mówiąc, to zdjecie lepiej wygląda, niż oryginał. Zazwyczaj jest odwrotnie.

[ Dodano: Pią 26 Sie, 2005 02:06 ]
Na szczęście z biedronki jestem zadowolona. :fajnie:
Biedroneczka składa się z polaru, frywolitkowych kropek. Nad nia latają pasmanteryjne motylki. Jest też szydełkowo-frywolitkowy kwatuszek.

Z rybaka tak sobie radam. Siatkę robiłam sama na igliczce. Reszta to brzuchate aplikacje. Rybka "pływa" w siatce. Bidulka. Sad
Biedroneczka i rybak ze złotą rybką to kwadraciki paluszkowe "Za jeden uśmiech".

beniaka - Czw 31 Maj, 2007 08:57

Pochwalę się patchworkowym kompletem uszytym przeze mnie dla synka (na pierwszej fotce słodko drzemiący w nim właściciel cmoknięcie ). Już nigdy więcej nie będę pikować tak dużej kołdry - myślałam, że mnie trafi...

beniaka - Pią 13 Lip, 2007 13:49

Synuś bardzo cieszy się z kołderki i podusi , tylko coś mu zimno teraz hahahihi w tym patchworku...Teraz pora na patchworkowy komplet dla córci

maranta - Pią 13 Lip, 2007 17:46

Słodziutkie cool cool cool
szkoda, że ja się z maszyną gniewam oooo nieee

nula - Sob 22 Gru, 2007 23:01

Chciałabym Wam pokazać moje "szkoleniowe" poduszki - "szkoleniowe" dlatego, że dopiero niedawno odkryłam metodę PP (czyli szycie na papierze) i w ramach prób powstały właśnie te podusie:

A to moje stare narzuty, które szyłam jakieś 10 lat temu (skoro już zaczęłam się chwalić nie widzę nie słyszę)

niestety, są już bardzo zniszczone więc pora pomyśleć o nowych

No to jeszcze poduszka (szyta na samym początku mojej przygody z patchworkiem, więc ma już prawie 20 lat) ale o dziwo trzyma się całkiem nieźle (pewnie dlatego, że służy tylko do ozdoby)

bye bye

nula - Śro 16 Sty, 2008 01:26

dom_Klary, buziaczek, dota72,

dziękuję bardzo

Halkuk - Śro 23 Sty, 2008 05:20

Nula, podziwiam cool brawo cool Wspaniałe prace uklon
nula - Nie 08 Lut, 2009 11:37

Moncia, Przede wszystkim witaj !!!!! radocha (bo widzę, że do tej pory się ukrywałaś nie wolno )
Podusia super !!!!! brawo brawo brawo
Bardzo podoba mi się pikowanie, (które dla mnie jest zawsze problemem)
Masz jakieś inne swoje prace ? - jeżeli tak to pokaż koniecznie !!!!! uklon

Moncia - Pon 09 Lut, 2009 20:31

Dzięki nula Mam tego troszkę i pokażę. Ale trochę czasu muszę poświęcić na skompletowanie zdjęć. Niedawno rozsypały mi się programy. Co pod ręką:
narzuta na pojedyncze łóżko

łapka kuchenna

nula - Wto 10 Lut, 2009 00:31

Moncia, Narzuta jest super !!!!! brawo brawo brawo brawo
Bardzo dziękuję za miłe słowa pod adresem moich prac love
Moje narzuty już są bardzo stare i pora uszyć nowe - tylko kiedy ????????????
dlatego przerzuciłam się na poduszki - zawsze to mniej roboty zebalek
Pokazuj wszystko co masz !!!! uklon
PP się fajnie szyje, ale jak do wszystkiego trzeba nabrać trochę wprawy - te dwie poduszki to na razie wszystko co uszyłam tą metodą.

bean - Nie 22 Lut, 2009 09:59

Mój pierwszy w życiu patchwork (PP), i choć wiem, że dużo mu brakuje do doskonałości, to i tak jestem z niego dumna!

nula - Nie 22 Lut, 2009 10:04

bean, O kurka wodna !!!!! szczęka
Ale super Ci wyszła ta poduszka !!!! brawo brawo
bean napisał/a:
dużo mu brakuje do doskonałości,

A moim zdaniem nic mu nie brakuje !!!!!
I jeszcze w dodatku - pierwszy patchwork !!!!
I wcale takiego łatwego wzoru nie wybrałaś na początek a poradziłaś sobie rewelacyjnie cool cool cool
To ja już widzę co będziesz później wyczyniać w tej technice !!!!! hurrraaa
I co ? fajnie się szyje, prawda ?????

Moncia - Pon 23 Lut, 2009 07:50

Bean przepiękna poducha. Nie dość, że wzór super, to jeszcze kolory bajeczne. Gratuluję brawo
bean - Pon 23 Lut, 2009 11:51

nula, Moncia, bardzo Wam dziękuję cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Bardzo spodobało mi się szycie i na pewno nie jest to moja ostatnia praca. Muszę tylko zaopatrzyć się w odpowiedni sprzęt (mata, nożyk, linijka). zebalek

dota72 - Śro 25 Lut, 2009 09:17

Beatko wspaniała poducha,kolory świetnie dobrane i serducha super.Wielkie brawa.
dom_Klary - Pią 27 Lut, 2009 08:17

Beatko, super, Nula nas zaraziła, ale to i dobrze.Poducha śliczna, a dalsze prace to mnie na pewno rozłożą na kolanach.Gratuluję i biegnę do swojego patchworka , co by taż przed co by tu... Wami zabłysnąć, niczym gwiazdeczka ... . ( takie mam plany, ale co wyjdzie?
bye bye

nula - Pią 27 Lut, 2009 08:28

dom_Klary, szyj, szyj wesoło mi i szybko pokazuj !!!!
Bardzo jestem ciekawa co kombinujesz zebalek

dom_Klary - Pią 27 Lut, 2009 08:49

Nula, łapy pokute, w domu bałagan, wszędzie szmaty.... , w dodatku małżeńska szczęście koszulę straciło!Zabieram się teraz za pikowanie, oj, niedobrze, koszula była od Valentino, ładny wzorek... , oj, ...
nula - Pią 27 Lut, 2009 09:31

dom_Klary napisał/a:
w domu bałagan, wszędzie szmaty.... , w dodatku małżeńska szczęście koszulę straciło

ha,ha,ha - skąd ja to znam rotfl
u mnie dokładnie jest tak samo (łącznie z koszulami rotfl )
trzymam kciuki za pikowanie - bo tego to akurat ja nie lubię (pewnie dlatego , że nigdy nie wychodzi mi tak jak bym chciała)
no, skoro już jesteś przy pikowaniu to mam nadzieję niebawem podziwiać gotowe dzieło !!!!!!

bean - Pią 27 Lut, 2009 10:03

dota72, dom_Klary, bardzo Wam dziękuję cmoknięcie

dom_Klary napisał/a:
Nula nas zaraziła
Oj tak, zaraziłam się niemiłosiernie, tylko umiejętności jeszcze mizerne - o pikowaniu nawet nie wspomnę .
Ale jak się mówi "praktyka czyni mistrza" ... zebalek (mam przynajmniej taką nadzieję Wink )

nula napisał/a:
dom_Klary, szyj, szyj wesoło mi i szybko pokazuj !!!!
Bardzo jestem ciekawa co kombinujesz

Ja też nie mogę się doczekać hmm

nula - Pią 27 Lut, 2009 20:10

dom_Klary napisał/a:
ten patchwork jest wynikiem tego, co Nula narozrabiała, niestety.

To ja natychmiast zacznę znowu rozrabiać, jeżeli takie są tego efekty !!!!!!
Ja myślałam, że Ty skromną podusię szyjesz a tu takie wielgachne dzieło powstało !!!!
Normalnie jestem w szoku !!! - rewelacja !!!!!!!!!!!!!
Klarciu - wspaniały patchwork brawo brawo brawo brawo
Aż nabrałam ochoty na coś dużego
A tak z ciekawości, które kawałki pochodzą z małżowej koszuli ? rotfl