To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Wzory - Dziewiarstwo maszynowe.

fatum - Sob 23 Wrz, 2006 12:20
Temat postu: Dziewiarstwo maszynowe.
Witam Panie serdecznie.
Lubię sobie podziać na maszynie i wyczytałam ostatnio, że w książce "ABC dziewiarstwa na aparatach" jest opis wykonania skarpet. Jako że zbliża się zima, zrobienie skarpet będzie teraz wielce OK. Very Happy
Czy posiada może któraś z Pań tę książkę i mogłaby zeskanować ten opis albo go przepisać? Very Happy

pozdrawiam.

maranta - Sob 23 Wrz, 2006 13:29

Książkę posiadam, przejrzałam ją całą i znalazłam tylko opis skarpet męskich i dziecięcych.
Jeżeli to o to chodzi, to mogę cyknąć fotkę tych opisów.

fatum - Sob 23 Wrz, 2006 14:42

Dziękuję bardzo, maranto. jeśli to nie problem, poproszę sposób wykonania i zdjęcie tych skarpet. Very Happy
Właśnie o męskie skarpety mi chodzi bo chciałam jakieś na prezent zrobić, a nie wiem jak się na maszynie za to zabrać. Very Happy

mój mail: pl_izka@interia.pl

pozdrawiam.

maranta - Sob 23 Wrz, 2006 15:11

Już poszło Wink
fatum - Sob 23 Wrz, 2006 15:32

Dzięki! Odebrałam. Very Happy Wreszcie się nauczę skarpety robić. Very Happy
Ania - Śro 27 Wrz, 2006 11:06

Maranto czy ja też mogę prosić ten opis, może skarpety "maszynowe" okażą się nie takie trudne Wink
fatum - Śro 27 Wrz, 2006 11:16

Niestety nie znalazłam w Pani profilu adresu email bo chciałam wysłać owe skarpety. Very Happy
Ja już przejrzalam wzór i stwierdzam, że wykonanie nie powinno być aż takie trudne.
Jak tylko zdejmę z maszyny to co teraz produkuję, to zabiorę się za te skarpety. Mam nadzieję, że się udadzą. Very Happy

pozdrawiam!

Ania - Śro 27 Wrz, 2006 12:18

mój adres Smile desian@bravonet.org
fatum - Śro 27 Wrz, 2006 17:44

Skarpety wysłane. Very Happy
pozrawiam!