Pogaduchy - Wesołych wakacji
Grażyna - Pią 30 Cze, 2006 15:09 Temat postu: Wesołych wakacji Zyczę Wam wesołych wakacji albo urlopów udanych, pełnych słońca, radosci, turystycznych atrakcji.
Dzisiaj ja sie pakuję i jadę daleko, daleko bo az do Londynu. Mój bagaż jest gigantyczny (jak ja go dodźwigam od autobusu do domu? ), bo wiozę wałówkę polską dla mojej siostrzenicy: bigosik w słoikach, kiełbaskę, matczyne pierożki.... same/sami wiecie, jak to jest, wszedzie dobrze lecz w domu najlepiej. A jak nie mozna byc w domku, to chociaż cos z domku by sie zjadło. Siostrzenica pracuje w Londynie od ponad roku i teskni za nami i polska kuchnią. Tak wiec opuszczam was na góra 3 tygodnie. Odpoczne, pozwiedzam i bedę tęsknić za forum, za szydełkiem ( a może wziac ze soba?)....za wszystkim.
Ps. Nie piszcie za duzo, bo potem bedę ślęczeć dniami i nocami, żeby wszystko nadrobić.
maranta - Pią 30 Cze, 2006 15:15
Grażynko, miłego wypoczynku
Co do szydełka, to jasne, że wziąć ze sobą, koniecznie
Co do forum... a co to w Londynie nie mają Internetu...
Pozdrowienia dla siostrzenicy
Grażyna - Pią 30 Cze, 2006 15:18
Dziekuje. Siostrzenica Internetu nie ma, bo mieszka w wynajetym pokoju. ale szydełko moze..
kuela - Pią 30 Cze, 2006 15:19
Baw się dobrze i czekam na relacje
Grażyna - Pią 30 Cze, 2006 15:38
Ok. Dzięki Elu. Opowiem po powrocie. a teraz zmykam do toreb
barbara 1 - Pią 30 Cze, 2006 15:53
Wracaj szybciutko do nas Będziemy tesknić
magdalena - Pią 30 Cze, 2006 20:29
A może jednak weźmiesz szydełko ze sobą??
Co zrobisz gdy siedząc w Londynie na wakacjach zatęsknisz za swoim polskim szydełkiem??
Violetta21 - Sob 01 Lip, 2006 00:55 Temat postu: Wesołych wakacji Grażynko :)Odpoczywaj, odpoczywaj i relaksuj się
A szydełko to taka mała rzecz wszędzie się zmieści
Lacrima - Sob 01 Lip, 2006 10:00
Bez szydełka ? To nie są wakacje !!! Ja juz mam długą liste prac przygotowaną na wakcje w Norwegii Miłego wypoczynku
Krakowianka - Pon 03 Lip, 2006 23:01
Grażynko odpoczywaj i baw się dobrze pozdrów od nas Anglię
Grażyna - Pią 14 Lip, 2006 20:43
Wróciłam z Londynu w srodę, bardzo skonana, bo podróz autobusem trwała całą dobe. Przez Kanał La Manche przeprawialismy sie Eurotunelem. Fajne przezycie, bo autobus wjezdza do wagonu i potem tym wagonem jedzie z predkoscia 140km/h przez 35 minut. Sam Londyn to olbrzymie miasto z dosć ciasnymi ulicami, mimo ze 4-ro pasmowymi. łównym elementem jest oczywiscie czerwony bus, halasujace metro i tłum ludzi (jak w mrowisku) głównie ciemnoskorych typu murzyni, azjaci, hindusi, arabowie. Blada twarz to zazwyczaj Polak albo Ukrainiec. Zwiedziłam znane miejsca, jak widac na tych wybiorczych zdjeciach: Tower, południk 0, Oko Londynu itp. a mieszkalam na tej ulicy, w domu obok tego domu z czerwonej cegły, na końcu ulicy (na zakręcie). Na zdjeciach jestem z coreczką.
Ogólnie mozna powiedziec, ze jest to brudne miasto - sterty śmieci, nie zadbane ogródki, lezakujacy ludzie na trawnikach (piknikuja sobie gdzie chca), zapach kanalizacji dosc nieprzyjemny ....itd.
Madzia - Sob 15 Lip, 2006 14:32
Trochę mnie zaskoczyłaś Grażynko swoim opisem ale i tak nadal bardzo chcę zobaczyć Londyn. Fajnie, że wkleiłaś parę zdjęć.
Madzia - Pią 27 Lip, 2007 18:05
Dziewczyny jutro wyjeżdżam w górki na 2 tygodnie. Nie wiem jak sobie poradzę z przeczytaniem takiej ilości Waszych postów i pochwaleniem Waszych cudnych prac jakie powstaną przez ten czas. Na szczęście jeszcze po przyjeździe mam 3 dni wolnego. Nie wiem też jak wytrzymam bez Was tyle czasu.
A najgorsze jest to, że znowu nie zdążyłam. Prawie już gotowy, ale niestety prawie, topik, który miał być na wakacje właśnie. Więc nadal nie mam czym się chwalić.
Całuski dla wszystkich i pozdrawiam!!!!!!!!!
barbara 1 - Pią 27 Lip, 2007 18:09
Madzia wypoczywaj zdrowo i wracaj do nas szybciutko
Halkuk - Pią 27 Lip, 2007 18:15
Madziu udanego urlopu i skończenia topu Będziemy tęsknić
dom_Klary - Pią 27 Lip, 2007 19:53
Madziu,udanego wypoczynku i wracaj do nas z uśmiechem.
Violetta21 - Pią 27 Lip, 2007 23:51 Temat postu: Wesołych wakacji Madziu wypoczywaj i może uda Ci się skończyć topik
Zosia32 - Nie 29 Lip, 2007 11:55
Madziu wypoczywaj wesoło , nabieraj sił i wracaj do nas z nowymi pomysłami
Pozdrowienia
Elżbieta P. - Nie 29 Lip, 2007 20:27
Madzia, udanych wakacji, zdobywaj szczyty :wesolek: i wracaj do nas szybko, ze skończonym topikiem oczywiście
Madzia - Sob 11 Sie, 2007 19:50
Witam Was kochane po wakacyjnej przerwie!!!!!!!!!!!
Pobyt miałam super, pewnie także dzięki Waszym miłym życzeniom! Topika nie skończyłam, ale nie szkodzi. Nie miałam wcale ochoty na szydełkowanie, a myślę, że zwłaszcza w wakacje człowiek powinien robić to na co ma ochotę. Jednakże już wczoraj po powrocie czegoś mi w łapkach zabrakło.
Teraz ciężka ale i przyjemna sprawa, przeczytać te wszystkie zaległe posty............
Zdjęciami cudnych Pienin uraczę za czas jakiś, na razie jedno ode mnie
Pierwszy raz byłam w górach.
Violetta21 - Nie 12 Sie, 2007 14:13 Temat postu: Wesołych wakacji Madzia widać, że wypoczęłaś Piękne góry
barbara 1 - Czw 16 Sie, 2007 15:28
Witaj Madzia po urlopie
Elżbieta P. - Nie 02 Wrz, 2007 12:43
zachęcona przez Madzię, pokazuję odrobinę Bieszczad:
widok z góry na Tarnicy (1364 m) - najwyższym szczycie Bieszczad
na szlaku - w drodze na Połoninę Caryńską
a to zdjęcie robione z ciuchci bieszczadzkiej
Madzia - Pon 03 Wrz, 2007 21:11
Dzięki Fruzia jakie piękne!!!!!!!!!
Ja założyłam osobny temat "fotki z wakacji", nieustannie namawiam na wstawianie zdjęć, a niechby były nawet z własnej działki lub domu przy robieniu przetworów na zimę.
Halkuk - Wto 04 Wrz, 2007 07:26
Fruzia, śliczne zdjęcia i super widoki
|
|
|