Chwalimy się - frywolitki Gagi
gaga - Śro 19 Kwi, 2006 22:02
Dziewczyny, litości, jak Wy znajdujecie czas na dzierganie tych wszystkich śliczności
Choć ja wciąż początkująca, to oprócz braku czasu, dokucza mi jeszcze brak wprawy
No, ale w końcu mogę Wam coś pokazać (w sobotę przyjechał szwagier z aparatem i zmusiłam go do obfotografowania moich próbek frywolitkowych). Proszę o wyrozumiałość dla kompletnego amatora i samouka. Trochę czasu mi zajęło zrobienie tych "stringów dla jajka" (jak to pięknie nazwała moja siostra), w dodatku wyszło trochę za duże, więc nie dało się za dobrze naciągnąć na jajko
Ale i tak furorę zrobiłam na święceniu pokarmów pod naszą kaplicą
A wygląda to tak (na prawdziwym kurzym jaju, przeze mnie również wymalowanym):
jajo
to samo jajo z innej strony
moslamawe - Czw 20 Kwi, 2006 07:43
gaga jajeczko super
co do wprawy to praktyka czyni mistrza jakbyś zobaczyła moja pierwsza frywolitkę ( a raczej coś co miało nią być) usmiałabyś się do łez ale po kilku próbach rzuciłam się na głeboka wodę i zaczęłam robić moją serwetę
avenitta - Czw 20 Kwi, 2006 07:44
Gaga jajo wyszło super
netka - Czw 20 Kwi, 2006 15:52
Jajeczko śliczne. Do następnej Wielkanocy nabierzesz już takiej wprawy, że napewno będzie ich więcej.
Renulek - Wto 02 Maj, 2006 12:29
| Cytat: | | Dziewczyny, litości, jak Wy znajdujecie czas na dzierganie tych wszystkich śliczności |
Gaga to tak w międzyczasie
wydzieliłam Twój temat, bo mam nadzieję, że ciąg dalszy nastąpi
gaga - Śro 03 Maj, 2006 22:10
Dzięki Renulku
Coś tam dziergam, w tak zwanym międzyczasie, chociaż ciągle jest go za mało i za mało Jak coś wydziergam do końca, to oczywiście się pochwalę
Pozdrowionka serdeczne dla wszystkim dziergających w te piękne wiosenne dni
gaga - Śro 24 Maj, 2006 11:10
Z ogromnym wysiłkiem jakiś czas temu wyfrywoliciłam takiego oto aniołka:
A ponieważ jeszcze nie byłam za dobra w te klocki, to szło mi jak po gruzie Dodatkowo schemat był pod koniec kompletnie nieczytelny, więc finiszowałam twórczością własną... Generalnie nie polecam początkującym zaczynać od aniołków, serwetki są znacznie prostrze i lepsze do nauki.
Aha, wybaczcie jakość zdjęć, ale aparacik, który udało mi się pożyczyć na jeden wieczorek (co by sfotografować poczynania robótkowe) ma straszne problemy z dostosowaniem ostrości.
netka - Śro 24 Maj, 2006 18:58
Gaga, aniołki śliczne! BRAWO
Renulek - Czw 25 Maj, 2006 10:10
zaczynałaś od takich aniołków
Gaga podziwiam, szczerze podziwiam
gaga - Czw 25 Maj, 2006 11:24
To jeszcze dorzucę moją kolejną próbkę, kwiatuszek ze strony pana Stawasza, na który uczyłam się zamieniać czułenka Jeszcze z nitkami, których nie zdążyłam pochować:
Jakość zdjęcia koszmarna, wybaczcie, ale nie posiadam cyfrówki i tylko czasem mogę się u kogoś zapożyczyć, a ten ostatnio pożyczony aparat kompletnie nie chciał współpracować
bebak - Czw 25 Maj, 2006 11:56
Bardzo ładny kwiatuszek, a aniołek boski
Madzia - Czw 25 Maj, 2006 17:56
Wow!!!! Nie wiedziałam że można zrobić takiego aniołka frywolitkę. Piękny!!!!
|
|
|