Pogaduchy - niedźwiadek
Krakowianka - Pią 09 Maj, 2014 21:55 Temat postu: niedźwiadek dzisiaj przeżyłam coś niesamowitego! muszę Wam o tym napisać..
dotykałam 80kg niedźwiadka, jego łapy, uszka nosek, ogromne zęby, wspaniałe futro po prostu cud natury, piękne zwierzę, niestety...... martwe w nocy wylazł na "zakopiankę" i zginął pod kołami samochodu.... miał dopiero ponad rok...maluszek ,
bardzo, bardzo mi szkoda zwierzaka, cały dzień o tym myślę......
joana - Sob 10 Maj, 2014 16:28
Krakowianka, Nie dziwię się. Każdego stworzenia szkoda, a ludzie zabierają coraz więcej przestrzni zwierzakom. Może powinni tam ustawić jakieś siatki, ogrodzenia. Bo to nie tylko zagrożenie dla zwierzaków, ale i dla ludzi.
Madzia - Sob 10 Maj, 2014 16:45
| joana napisał/a: | | ludzie zabierają coraz więcej przestrzni zwierzakom |
oj to prawda. Chcemy coraz więcej i niszczymy wszystko dookoła.
Szkoda małego misia. Też bardzo bym przeżywała.
A Ty byłaś tam przypadkiem, czy może w związku ze swoją pracą?
Krakowianka - Sob 10 Maj, 2014 18:32
Madzia, moje chłopaki są strażakami ochotnikami wezwani do wypadku przywieźli misia na remizę
potem zawiadomiono odpowiednie służby dyr. Parku Narodowego itd. i tak miś pojechał na sekcję zwłok do Wrocławia a co do siatek ?... niby są przejścia pod "zakopianką dla zwierząt które chcą pokonać dolinę rzeki Raby no ale cóż mały miś pewno o tym nie wiedział..... niestety tak jak piszecie ludzie zabierają przestrzeń zwierzakom
|
|
|