Problemy, pytania - [ robótki ręczne] szydełkowa czapka
onaLip - Wto 04 Lut, 2014 14:52 Temat postu: [ robótki ręczne] szydełkowa czapka Mam problem. Bardzo podoba mi się czapka wykonana w łuski krokodyla. Widziałam taką u Maranty. Wzór jest mi znany, tylko nie umiem uformować czapki. Nie wiem od czego zacząć, jak powiększać i jak zakończyć. Za pomoc będę wdzięczna.
Pozdrowienia
Anna - onaLip
AlaJ - Wto 04 Lut, 2014 20:05
Psiakość, gdzieś na forum szydełkowym opisałam, jak swoją zrobiłam i teraz nie mogę znaleźć .
Szukam, a może ktoś inny będzie szybszy ode mnie?
maranta - Wto 04 Lut, 2014 20:14
| AlaJ napisał/a: | | Szukam, a może ktoś inny będzie szybszy ode mnie? |
Znalazłam - http://maranciaki.pl/foru...ghlight=#489120
onaLip, dostałam Twojego maila i przepraszam, że jeszcze nie odpisałam, ale porobiły mi się zaległości w odpisywaniu, a czapkę robiłam z głowy, bez żadnego opisu, więc musiałabym dokładnie ją teraz obejrzeć i wszystko policzyć jak to robiłam, bo sama nie pamiętam.
Skorzystaj więc z tego co napisała Ala a gdyby były problemy, to poczekaj troszkę, w wolniejszej chwili napiszę dokładniej jak moją robiłam.
AlaJ - Wto 04 Lut, 2014 20:24
Dzięki Aniu, właśnie też znalazłam W życiu nie wpadłabym na to, gdzie szukać, gdyby nie wyszukiwarka, to bym poległa.
onaLip ja też robiłam z głowy, czyli jak samo z szydła wychodziło, więc też sztywno się moich wytycznych nie trzymaj.
onaLip - Śro 05 Lut, 2014 10:28 Temat postu: czapka robiona wzorem w krokodyle łuski Bardzo dziękuję za pomoc. Nie bardzo umiem się posługiwać komputerem, więc próbowałam zadawać to pytanie w różnych miejscach. Ja bardzo często wchodzę na Wasze strony, by podziwiać Wasze prace. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Serdeczne pozdrowienia
Anna - onaLip
|
|
|