To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Problemy, pytania - [ robótki ręczne] szydełkowa czapka

onaLip - Wto 04 Lut, 2014 14:52
Temat postu: [ robótki ręczne] szydełkowa czapka
Mam problem. Bardzo podoba mi się czapka wykonana w łuski krokodyla. Widziałam taką u Maranty. Wzór jest mi znany, tylko nie umiem uformować czapki. Nie wiem od czego zacząć, jak powiększać i jak zakończyć. Za pomoc będę wdzięczna.

Pozdrowienia
Anna - onaLip

AlaJ - Wto 04 Lut, 2014 20:05

Psiakość, gdzieś na forum szydełkowym opisałam, jak swoją zrobiłam i teraz nie mogę znaleźć wściekły.

Szukam, a może ktoś inny będzie szybszy ode mnie?

maranta - Wto 04 Lut, 2014 20:14

AlaJ napisał/a:
Szukam, a może ktoś inny będzie szybszy ode mnie?

Znalazłam - http://maranciaki.pl/foru...ghlight=#489120

onaLip, dostałam Twojego maila i przepraszam, że jeszcze nie odpisałam, ale porobiły mi się zaległości w odpisywaniu, a czapkę robiłam z głowy, bez żadnego opisu, więc musiałabym dokładnie ją teraz obejrzeć i wszystko policzyć jak to robiłam, bo sama nie pamiętam.

Skorzystaj więc z tego co napisała Ala a gdyby były problemy, to poczekaj troszkę, w wolniejszej chwili napiszę dokładniej jak moją robiłam.

AlaJ - Wto 04 Lut, 2014 20:24

Dzięki Aniu, właśnie też znalazłam wesoło mi W życiu nie wpadłabym na to, gdzie szukać, gdyby nie wyszukiwarka, to bym poległa. Very Happy

onaLip ja też robiłam z głowy, czyli jak samo z szydła wychodziło, więc też sztywno się moich wytycznych nie trzymaj.

onaLip - Śro 05 Lut, 2014 10:28
Temat postu: czapka robiona wzorem w krokodyle łuski
Bardzo dziękuję za pomoc. Nie bardzo umiem się posługiwać komputerem, więc próbowałam zadawać to pytanie w różnych miejscach. Ja bardzo często wchodzę na Wasze strony, by podziwiać Wasze prace. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Serdeczne pozdrowienia
Anna - onaLip