To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Biżuteria - Proszę o pomoc w dobraniu koralików

Naavy2000 - Nie 19 Sty, 2014 14:52
Temat postu: Proszę o pomoc w dobraniu koralików
Witam.
Trafiłam w sieci na koraliki, które od razu chwyciły mnie za serce do tego stopnia, że chociaż nie widziałam ich nigdy realu, postanowiłam zamówić - Fire Polish Milky Aquamarine AB.
Chciałabym jeszcze do nich dobrać jakieś drobniutkie, żeby występowały w komplecie. I tu pojawia się trudność: wprawdzie wśród Toho można znaleźć całą serię też z "aquamarine", lu z "aqua w nazwie... Rzecz w tym, że do najbliższego dobrze zaopatrzonego sklepu tej branży musiałabym jechać kilka godzin, a na zdjęciach koraliki bardzo się między sobą różnią. Zupełnie inny odcień wydają się mieć matowe "frosted", inny błyszczące, tęczowe, jeszcze inny "silver lined". A które pasują najlepiej? nie wiem
Stąd moje pytanie: może któraś z użytkowniczek miała już do czynienia z tym kolorem, dobierała dla siebie, albo przynajmniej widziała jedne i drugie koraliki na żywo? Interesowałyby mnie informacje zarówno o doborze udanym, jak i nietrafionym (zawsze pozwoliłoby to wyeliminować jedną z możłiwości).
Jeśli znajdzie się ktoś, kto podzieliłby się doświadczeniem, byłabym bardzo wdzięczna.

Tissaia - Śro 13 Sie, 2014 12:13

Zdecydowanie wykreśliłabym koraliki typu frosted i opaque. Najbliższe są moim zdaniem toho ceylon np tu jest spory wybór http://www.kadoro.pl/k402...bf0bfe726a5854c i zdjęcia dobre w sensie dobrze oddają kolory