Pogaduchy - GRYPA
barbara 1 - Wto 22 Sty, 2013 08:53 Temat postu: GRYPA Tak jak w temacie
Kto z maranciaków choruje obecnie na grypę?
Mnie dopadła dobry tydzień temu,nie mogę dojść do siebie,głowa boli mnie cały czas,z nosa cieknie,ogólnie bardzo słaba jestem.A jak Wy sobie radzicie z tym paskudztwem ?może macie jakies sposoby?
Frida - Wto 22 Sty, 2013 11:56
Mnie dopadła ostatniego dnia ubiegłego roku - byłam w Krakowie. 2 stycznia wróciłam ledwo żywa. Dwa dni przeleżałam z wysoką temperaturą Podstawa to dużo pić (dobrze jest dodać do wody szczyptę soli) i nie zbijać temperatury, no chyba, że dochodzi do 40 st. C. Temperatura to efekt naturalnej obrony i walki organizmu z infekcją.
Stosuję miód, cytrynę, imbir oraz napar z tymianku (pomaga przy kaszlu).
Ulgę przynoszą chłodne okłady na czoło i kark.
Niestety, grypa bardzo osłabia i chociaż minie, to często zostaje katar. Trzeba się oszczędzać i warto wybrać się do lekarza, bo w zasadzie to nie grypa jest niebezpieczna, tylko powikłania jakie może zostawić.
Życzę dużo zdrowia, Danuta
fitNatalia - Pon 09 Kwi, 2018 16:22
Ja obecnie nie, ale ogólnie mogę polecić imbir. Doskonale sprawdza się podczas przeziębienia. Tak samo syrop z czarnego bzu to dobre źródło witaminy C dlatego warto po niego sięgnąć, gdy czujemy że coś nas bierze.
mariiia88 - Pon 15 Maj, 2023 10:57
Co zazwyczaj stosujecie na grype z leków? Sama ostatnio choruję i już nie wiem co mam zastosować
skohen - Pon 15 Maj, 2023 22:10
Ja raczej staram się nie stosować leków. Zimą piję herbatę z imbirem i cytryną oraz miodem. To mnie uodparnia. Nie pamiętam, kiedy miałam grypę.
Tak korzystając z okazji; miło byłoby, gdybyś nam się przedstawiła jako nowa forumowiczka, napisała o swoich zainteresowaniach. Taki mamy zwyczaj na forum.
http://maranciaki.pl/forum/viewforum.php?f=31
japoneczka01 - Śro 17 Maj, 2023 22:09
Też unikam leków i zawsze preferuję bańki. Niektórzy ich się boją i unikają, a one nie tylko przerywają chorobę, ale też uodparniają. moje dziecko przechodziło taką terapię. codziennie przez 9 dni miało stawiane bańki, które zalecił lekarz pediatra. Faktycznie skończyły się nawracające infekcje.
|
|
|