To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Sukienki, spódnice, spodnie - Asi sukienki i spódniczki

Asia_117 - Śro 05 Gru, 2012 18:58
Temat postu: Asi sukienki i spódniczki
Przejrzałam Wasze piękne misterne prace i długo zastanawiałam się, czy swoją amatorszczyznę tu wrzucić hmm
Ale ja bardzo lubię proste wzory cool
To sukieneczka z materiału "z odzysku" bardzo fajna połyskująca ciężka nić. Sukienka wyszła "lejąca".
W porównaniu do Was jestem absolutną amatorką, którą babcia nauczyła przerabiać prawe i lewe oczka ze 25 lat temu wesoło mi
To moja ostatnia praca - sukienka letnia, ewentualnie imprezowa (niestety, zeby prezentowała się na mnie tak jak sobie wymarzyłam muszę zrzucić z 5 kg i pozyskać opaleniznę zebalek

kabyr - Śro 05 Gru, 2012 22:05
Temat postu: Re: Asi sukienki i spódniczki
Asia_117 napisał/a:
To moja ostatnia praca - sukienka letnia, ewentualnie imprezowa (niestety, zeby prezentowała się na mnie tak jak sobie wymarzyłam muszę zrzucić z 5 kg i pozyskać opaleniznę zebalek

Jedno i drugie do zrealizowania. cmok
Ładna sukienka cool

calicja - Śro 05 Gru, 2012 22:18

Asia_117 napisał/a:
babcia nauczyła przerabiać prawe i lewe oczka ze 25 lat temu
to tak jak mnie tyle, że .... 45 lat temu - fajowa sukienka cool
Asia_117 - Czw 06 Gru, 2012 08:33

Bardzo dziękuję za miłe słowa - jak jeszcze coś zrobię to Wam pokażę cmoknięcie cmoknięcie
Asia_117 - Pon 13 Kwi, 2015 07:31

Temat zarósł pajęczyną... gały
Nie mam pojęcia dlaczego, bo bez przerwy robię jakieś sukienki... hmm
Postaram się uzupełnić zaległości, a tym czasem zaprezentuję ostatnią robótkę

dona61 - Pon 13 Kwi, 2015 13:32

Asiu przepraszam zamiast dodać ci punkcik to zabrałam go wszystkiemu winna myszka

pozdrawiam Danka

Elżbieta P. - Pon 13 Kwi, 2015 16:49

bardzo fajna sukienka brawo zazdroszczę, bo z moim tempem pracy sukienkę robiłabym chyba rok wesoło mi
ania_b - Pon 13 Kwi, 2015 17:26

Ja też najbardziej lubię szlachetną prostotę wzorów. Podobają mi się szalenie takie sukienki.
Asia_117 - Pon 13 Kwi, 2015 17:43

dona61 napisał/a:
Asiu przepraszam zamiast dodać ci punkcik to zabrałam go wszystkiemu winna myszka

pozdrawiam Danka

Nic się nie stało cmok love

Dziękuję za pochwały i punkciki kwiatek dla ciebie

Mam w planach taką samą jasną sukienkę z bawełny - fason prosty, kobiecy i na dodatek zakrywa oponkę na brzuchu Wink

kabyr - Pon 13 Kwi, 2015 18:49

Asiu ładna sukienka. cmok
Też chcę zrobić sobie taką,
ale nie wiem jak placzek

Asia_117 - Pon 13 Kwi, 2015 19:41

kabyr napisał/a:
Też chcę zrobić sobie taką,
ale nie wiem jak

Basiu, na pewno Ci podpowiem jak się zdecydujesz robić kwiatek dla ciebie

Szykuję już instrukcję do takich rękawów, a jak robić od pach w dół, też mogę opisać bye

marysia54 - Pon 13 Kwi, 2015 21:35

Asiu, fantastyczna sukienka brawo brawo uklon cool

Też miałabym wielką ochotę taką zrobić.
Napisz coś więcej jak jest robiona, czy od góry?

Asia_117 - Pon 13 Kwi, 2015 21:46

marysia54 napisał/a:
Też miałabym wielką ochotę taką zrobić.
Napisz coś więcej jak jest robiona, czy od góry?

Oczywiście - jest robiona od góry...
Dziergam właśnie złotą bluzeczkę i fotografuję kolejne etapy robótki - później opiszę i albo zamieszczę na forum, jak będzie odpowiednia liczba chętnych do dziergania, albo zrobię instrukcję/foto-relację na blogu, a najpewniej jedno i drugie wesoło mi

Marysiu, robi się od góry...Początek tą metodą na con..., następnie oczka rękawów nabiera się z brzegów i dzierga zwyczajnie w okrążeniach. A tułów robi się bardzo prosto- - poszerzanie dzianiny co kilka rzędów, a na końcu wymodelowanie dołu rzędami skróconymi...wszystkie 'maranciaczki' na bank dądzą radę z taką sukienką cmok cmok

marysia54 - Pon 13 Kwi, 2015 21:51

Asiu cmoknięcie cmoknięcie za informację
fralusia - Wto 14 Kwi, 2015 06:40

BRAWO! Następna piękność cmoknięcie
Elżbieta P. - Wto 14 Kwi, 2015 17:35

Cytat:
Mam w planach taką samą jasną sukienkę z bawełny - fason prosty, kobiecy i na dodatek zakrywa oponkę na brzuchu

a jaką bawełnę masz w planach (chodzi mi o nazwę) radocha

joka - Wto 14 Kwi, 2015 18:05

Asia_117 Sliczna sukienka , też chętnie bym zrobiła taką samą.Te rękawki bardzo mi się podobają nigdy jeszcze takich nie robiłam i z przyjemnością nauczę się czegoś nowego Smile
Asia_117 - Wto 14 Kwi, 2015 19:48

Elżbieta P. napisał/a:
a jaką bawełnę masz w planach (chodzi mi o nazwę)

Bawełna z odzysku - spruję sweter i wyprostuję metodą na parze pod pokrywką jęzorek

joka napisał/a:
Asia_117 Sliczna sukienka , też chętnie bym zrobiła taką samą.Te rękawki bardzo mi się podobają nigdy jeszcze takich nie robiłam i z przyjemnością nauczę się czegoś nowego

Foto-kursik z takimi rękawami jest w przygotowaniu hopla
Założymy temat on-line i tam chętnie podzielę się informacjami jak sukienkę zrobić hopla

A sukienka nosi się świetnie...taki prosty klasyczny fason, a jednocześnie na czasie wesoło mi
W zależności od użytej wełenki i dobranych dodatków może być sukienką codzienną, do pracy lub wizytową co by tu...

Alina M. - Wto 14 Kwi, 2015 21:40

Sukienka cudo cool
robótkimarleny. - Wto 07 Cze, 2016 01:46

Asia_117, założyłaś temat on-line swojej prostej sukienki ???
Jest świetna, chętnie bym się skusiła na nią wesoło mi hopla cool

Anisa - Wto 07 Cze, 2016 05:53

Jak j to czasem mówię w prostocie siła. Super brawo
Asia_117 - Wto 07 Cze, 2016 05:57

Marlenka, zrobiłam ją wieki temu - nie miałam nawet wtedy zielonego pojęcia to to jest np. oczko MR1 ani nawet jak nazywa się ścieg, którym robiona jest sukienka hahahihi

A czy Ty widzisz zdjęcie? Bo ja nie i nawet odzyskać nie potrafię z imageshack puknąć się

Ale jeszcze sukienkę w zasobach mam, więc fotkę cyknę na nowo wesoło mi