Sukienki, spódnice, spodnie - Asi sukienki i spódniczki
Asia_117 - Śro 05 Gru, 2012 18:58 Temat postu: Asi sukienki i spódniczki Przejrzałam Wasze piękne misterne prace i długo zastanawiałam się, czy swoją amatorszczyznę tu wrzucić
Ale ja bardzo lubię proste wzory
To sukieneczka z materiału "z odzysku" bardzo fajna połyskująca ciężka nić. Sukienka wyszła "lejąca".
W porównaniu do Was jestem absolutną amatorką, którą babcia nauczyła przerabiać prawe i lewe oczka ze 25 lat temu
To moja ostatnia praca - sukienka letnia, ewentualnie imprezowa (niestety, zeby prezentowała się na mnie tak jak sobie wymarzyłam muszę zrzucić z 5 kg i pozyskać opaleniznę
kabyr - Śro 05 Gru, 2012 22:05 Temat postu: Re: Asi sukienki i spódniczki
| Asia_117 napisał/a: | To moja ostatnia praca - sukienka letnia, ewentualnie imprezowa (niestety, zeby prezentowała się na mnie tak jak sobie wymarzyłam muszę zrzucić z 5 kg i pozyskać opaleniznę |
Jedno i drugie do zrealizowania.
Ładna sukienka
calicja - Śro 05 Gru, 2012 22:18
| Asia_117 napisał/a: | | babcia nauczyła przerabiać prawe i lewe oczka ze 25 lat temu | to tak jak mnie tyle, że .... 45 lat temu - fajowa sukienka
Asia_117 - Czw 06 Gru, 2012 08:33
Bardzo dziękuję za miłe słowa - jak jeszcze coś zrobię to Wam pokażę
Asia_117 - Pon 13 Kwi, 2015 07:31
Temat zarósł pajęczyną...
Nie mam pojęcia dlaczego, bo bez przerwy robię jakieś sukienki...
Postaram się uzupełnić zaległości, a tym czasem zaprezentuję ostatnią robótkę
dona61 - Pon 13 Kwi, 2015 13:32
Asiu przepraszam zamiast dodać ci punkcik to zabrałam go wszystkiemu winna myszka
pozdrawiam Danka
Elżbieta P. - Pon 13 Kwi, 2015 16:49
bardzo fajna sukienka zazdroszczę, bo z moim tempem pracy sukienkę robiłabym chyba rok
ania_b - Pon 13 Kwi, 2015 17:26
Ja też najbardziej lubię szlachetną prostotę wzorów. Podobają mi się szalenie takie sukienki.
Asia_117 - Pon 13 Kwi, 2015 17:43
| dona61 napisał/a: | Asiu przepraszam zamiast dodać ci punkcik to zabrałam go wszystkiemu winna myszka
pozdrawiam Danka |
Nic się nie stało
Dziękuję za pochwały i punkciki
Mam w planach taką samą jasną sukienkę z bawełny - fason prosty, kobiecy i na dodatek zakrywa oponkę na brzuchu
kabyr - Pon 13 Kwi, 2015 18:49
Asiu ładna sukienka.
Też chcę zrobić sobie taką,
ale nie wiem jak
Asia_117 - Pon 13 Kwi, 2015 19:41
| kabyr napisał/a: | Też chcę zrobić sobie taką,
ale nie wiem jak |
Basiu, na pewno Ci podpowiem jak się zdecydujesz robić
Szykuję już instrukcję do takich rękawów, a jak robić od pach w dół, też mogę opisać
marysia54 - Pon 13 Kwi, 2015 21:35
Asiu, fantastyczna sukienka
Też miałabym wielką ochotę taką zrobić.
Napisz coś więcej jak jest robiona, czy od góry?
Asia_117 - Pon 13 Kwi, 2015 21:46
| marysia54 napisał/a: | Też miałabym wielką ochotę taką zrobić.
Napisz coś więcej jak jest robiona, czy od góry? |
Oczywiście - jest robiona od góry...
Dziergam właśnie złotą bluzeczkę i fotografuję kolejne etapy robótki - później opiszę i albo zamieszczę na forum, jak będzie odpowiednia liczba chętnych do dziergania, albo zrobię instrukcję/foto-relację na blogu, a najpewniej jedno i drugie
Marysiu, robi się od góry...Początek tą metodą na con..., następnie oczka rękawów nabiera się z brzegów i dzierga zwyczajnie w okrążeniach. A tułów robi się bardzo prosto- - poszerzanie dzianiny co kilka rzędów, a na końcu wymodelowanie dołu rzędami skróconymi...wszystkie 'maranciaczki' na bank dądzą radę z taką sukienką
marysia54 - Pon 13 Kwi, 2015 21:51
Asiu za informację
fralusia - Wto 14 Kwi, 2015 06:40
BRAWO! Następna piękność
Elżbieta P. - Wto 14 Kwi, 2015 17:35
| Cytat: | | Mam w planach taką samą jasną sukienkę z bawełny - fason prosty, kobiecy i na dodatek zakrywa oponkę na brzuchu |
a jaką bawełnę masz w planach (chodzi mi o nazwę)
joka - Wto 14 Kwi, 2015 18:05
Asia_117 Sliczna sukienka , też chętnie bym zrobiła taką samą.Te rękawki bardzo mi się podobają nigdy jeszcze takich nie robiłam i z przyjemnością nauczę się czegoś nowego
Asia_117 - Wto 14 Kwi, 2015 19:48
| Elżbieta P. napisał/a: | | a jaką bawełnę masz w planach (chodzi mi o nazwę) |
Bawełna z odzysku - spruję sweter i wyprostuję metodą na parze pod pokrywką
| joka napisał/a: | | Asia_117 Sliczna sukienka , też chętnie bym zrobiła taką samą.Te rękawki bardzo mi się podobają nigdy jeszcze takich nie robiłam i z przyjemnością nauczę się czegoś nowego |
Foto-kursik z takimi rękawami jest w przygotowaniu
Założymy temat on-line i tam chętnie podzielę się informacjami jak sukienkę zrobić
A sukienka nosi się świetnie...taki prosty klasyczny fason, a jednocześnie na czasie
W zależności od użytej wełenki i dobranych dodatków może być sukienką codzienną, do pracy lub wizytową
Alina M. - Wto 14 Kwi, 2015 21:40
Sukienka cudo
robótkimarleny. - Wto 07 Cze, 2016 01:46
Asia_117, założyłaś temat on-line swojej prostej sukienki ???
Jest świetna, chętnie bym się skusiła na nią
Anisa - Wto 07 Cze, 2016 05:53
Jak j to czasem mówię w prostocie siła. Super
Asia_117 - Wto 07 Cze, 2016 05:57
Marlenka, zrobiłam ją wieki temu - nie miałam nawet wtedy zielonego pojęcia to to jest np. oczko MR1 ani nawet jak nazywa się ścieg, którym robiona jest sukienka
A czy Ty widzisz zdjęcie? Bo ja nie i nawet odzyskać nie potrafię z imageshack
Ale jeszcze sukienkę w zasobach mam, więc fotkę cyknę na nowo
|
|
|