To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Koty - Nasz członek stada - Łokant

mama72 - Śro 25 Lip, 2012 11:02
Temat postu: Nasz członek stada - Łokant
Przedstawiam młodego 2 letniego kawalera rasy Maine Coon, który ma zrównoważony charakter, nie psoci, nie niszczy a co więcej nie znakuje terenu więc pomimo braku kastracji kotem w domciu nie czuć.
Kotek jest przynależny najbardziej do mnie, cóż to ta Pańcia co karmi, czesze, bawi się z nim i pieszczocha.
W styczniu 2011 roku podczas mojego dziergania siedząc na wprost mnie kot przeraźliwie miauczał . Odruchowo wstałam sprawdzić czego malutkiemu brakuje. I zakręciło mi się w głowie a w drodze do kuchni znosiło mnie na lewą stronę co powodowało obijanie się o meble i ściany. Usiadłam i poczułam mdłości.Próbowałam zawołać męża na pomoc ale zaczęłam bełkotać. Kot nie odstępował mnie na krok. I tak trafiłam do szpitala na oddział udarowy , jak się później okazało na szczęście była to tylko migrena połowiczo-poraźna. Kot do mojego powrotu nie bawił się i spał w przedpokoju na moich kapciach.
NIc dodać w powyższym. Kocham Go.
Ponieważ mamy tez i sunię jamniczkę to co dnia obserwujemy zapasy i berka, wylizywanie wzajemne sierści, przymilanie i ocieranie o sunię zaraz po jej powrocie. Czasem jedno próbuje wypchnąć z posłania drugie. Pies swoim szpiczastym nochalem unosi podbrzusze kota a kot stosuje metodę udeptywania suni. Obie metody są skuteczne .
A oto foty "mojego" tygryska

Awenturyn - Śro 25 Lip, 2012 11:24

jest boski wesoło mi wesoło mi
mama72 - Śro 25 Lip, 2012 12:19
Temat postu: wakacje
oj, jest
Kelmuska - Śro 25 Lip, 2012 12:30

mama72, ale super fotka i jak dostojnie ten kotuś się prezentuje, normalnie jak jakiś model hopla
Anisa - Śro 25 Lip, 2012 18:39

Śliczny kociak cool bardzo mi się podobają koty tej rasy, tylko ta cena wesoło mi Masz wspaniałego przyjaciela.
calicja - Śro 25 Lip, 2012 22:06

Koty są najmądrzejsze - podobna "przygodę" z naszą kotką miałam moja mama przed pierwszym atakiem groźej choroby.
Mądre i piękne!!!

Paddington - Czw 26 Lip, 2012 12:25

piękny KOT!!! wygląda bardzo arystokracko- podoba mi się Smile
mama72 - Czw 26 Lip, 2012 16:05

a na początku wyglądał tak i bawił się tak
mama72 - Czw 26 Lip, 2012 16:16

do tego charakteryzował się niezdrową ciekawością obiektu pt. WODA . Cały właził w miskę, chlapał, łapał, gryzł i coś tam robił ale tylko On wie po co.
mama72 - Czw 26 Lip, 2012 16:27

Najzabawniej wygląda kiedy śpi, chyba nie lubił paparazzi i ten błysk fleszy po oczach. a kiedy usłyszy o polityce a szczególnie reformach ZUS to aż głowa boli
mama72 - Czw 26 Lip, 2012 16:30

w wolnym czasie zgłębia tajniki robótek ręcznych , i choć nie wygląda to komfortowo czasem ten chłop siedzi jak chłop , a może trenuje jogę, kto go zna Smile
mama72 - Czw 26 Lip, 2012 16:38

i tak żyją hie hie jak "pies z kotem" i taki syneczek koci z niego. Nie świruje na tyle żeby go karmić łyżeczką, zakładać śliniaczek i ubierać w wyszukane ciuszki ale ujmuje za serce gdy tak zasypia i śpi
mama72 - Czw 26 Lip, 2012 16:48

I powiem szczerze , że go kocham cmoknięcie . Charakter dżentelmena w kocim wcieleniu
la_femme - Czw 26 Lip, 2012 21:15

Jest przepiękny. Sama marzę o kocie tej rasy, ale nie chcę kupować z hodowli, bo po pierwsze cena zabija, po drugie jest dużo bezdomnych zwierzaków. Ale zarejestrowałam się w kilku okolicznych schroniskach i gdyby pojawił się u nich maine coon, to biorę go, niepotrzebny mi rodowód.
mama72 - Czw 26 Lip, 2012 22:37

Wszelkie dotychczasowe zwierzaki w mojej rodzinie były znajdami lub podrzutkami. Był tez dachowiec i kundelki , o przepraszam wielorasy. Main Coon ma naturę psią, łazi za mną , aportuje zabawkę i potrafi wskoczyć na hasło hop. Przywiązuje sie do ludzi bardziej niż inne rasy . Niestety jest to rasa obarczona ryzykiem choroby serca, stąd kontrolne kardiologiczne badania pomiędzy 2 a 4 rokiem życia. Cenowo można znaleźć okazję np. kotek który już podrósł a nikt go nie kupił jest tańszy od rodzeństwa o kilkaset złotych. Można znaleźć od osób które kochają rasę ale nie reprodukują na potrzeby hodowli.